Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони

Публикувано от другата страна 
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
10-01-2007 - 18:33:40
ivo_1 Написал:
-------------------------------------------------------
> Случая разбира се е много интересен и както винаги
> всеки тегли към неговия си интерес.Доводите са
> най-различни.Аз може би ще застана на страната на
> Натура 2000,по мои си егоистично-интересчийски
> причини
> Макар че съм от хората спечелили точно от
> продажбата на парцел,но на топ място в София не в
> природен парк или нещо от сорта.И така защо аз пък
> съм за максимално много територии включени в
> Натура 2000.Ами просто и ясно-1 причина тя се
> отнася за всички българи с изключение на
> собствениците на земи в тези места и техните
> роднини.Искаме по-малко бетон,повече
> зеленина,тишана спокойствие и запазване на
> природата.И по-малко въшливи британски и немски
> пенсионери,защото колкото повече се увеличава
> легловата база,толкова повече неплатежоспособни
> социално слаби идват тук.


> И моята си причина защото имам 2 ваканционни
> апартамента в Слънчев Бряг и 2 в Банско и не желая
> нови обекти и нова конкуренция.Както казах
> егоистично ,но такъв е живота придържам се към
> неговите реалности.Вие теглете към вашия си
> интерес ,аз и останалите хора към нашия.
> Моля ви не приемайте това като лично
> заяждане,обида и какво ли не,това просто е едно
> откровенно мнение.Естествено много против съм,чрез
> заобиколки и на защитените земи да се строи нещо
> по някъкъв си заобиколен и специален начин,като се
> изнудват хора.

...Благодаря за откровението...




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-01-12 21:21 от irakli.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
20-01-2007 - 18:42:11
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
20-01-2007 - 20:28:17
След Симеон ни връхлетя и Кирил

Яне Янев,
депутат от ОДС

"Отдавна е ясно, че Симеон Сакскобургготски владее и ползва изконни български гори незаконно. Това е най-едрият горовладелец в Европа. Чрез измамна схема царят се сдоби с гори, които винаги са били държавна собственост. Сега, вече обогатил се след огромна незаконна сеч и продадена в чужбина първокачествена дървесина, Симеон се опитва да приложи втора измамна схема. С политически пазарлъци той уреди имотите му да не бъдат включени в защитените територии на "Натура 2000". Ако трябва да направим сравнение - първо, през самоковските гори и тези около Бели Искър мина като сеч тайфунът "Симеон". Сега следва ураганът "Кирил", който готви нова далавера във вече изсечените гори. Става въпрос за "Супер Боровец", или по-точно проекта, замислен от царския син Кирил и определени бизнес групировки около него. Така печалбата на Кобурга става двойна. От една страна, натрупа пари, като изсече и обезводни региони. Сега ще издигне строежи, които ще бъдат в разрез с изискванията и на "Натура 2000", и на европейските екологични практики за опазване на околната среда.
Но българския народ вече е достатъчно убеден, че Сакскобургготски няма място в родната политика и няма да търпи повече той да продължи да се облагодетелства. Затова възнамерявам до седмица-две да подновя в парламента искането си за налагането на мораториум върху сечта и ползването на горите, които незаконно владее царят.
Това, което Симеон нарича "негова собственост" - дворци, имоти и гори, много скоро ще бъде обект на дебат в Брюксел. Защото наши компетентни юристи са започнали да готвят необходимата обосновка, за която ще информирам съответните власти в ЕС.
В Самоковски регион и в Бели Искър хората са силно възмутени от това, че Сакскобургготски чрез адвокатите си на практика е подвел поземлената комисия и се е сдобил незаконосъобразно с тези гори. Тя е действала под натиск и според мен решенията й са нищожни.
Нарекох известния като Граф Рилски в младежките си години монарх на Секар Рилски, след като заграби държавната гора и започна да я изсича поголовно. Същият този Секар Рилски сега се превърна в символ на горската мафия в България - защото само за него законите не важат."
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
21-01-2007 - 08:20:16
.....това е част от целия театър "натура-БГ" :] ,районите в който ДПС или електората му се "препитават" от сеч -не са включени,а тези които произвеждат тютюн....всички са вътре :] .......и като включим фалшивата "научна" информация за черноморието,...остават единствено природните паркове и защитените територии които са включени в мрежата ...........
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
21-01-2007 - 09:28:01
Човек, ти не разбра ли най-накрая, че точно срещу това са протестите? Точно срещу индивидуалните оценки, преценки и т.н. Точно срещу това сме. И точно, защото така са "уредени" нещата фактически Натура 2000 не гарантира нито спиране на презастрояването, нито непострояването на 50-етажен небостъргач на дюните например. Така е, защото всичко се прави по индивидуални преценки.

Истинските цели на Натура могат да се постигнат с промяна в ЗУТ-а, като там се определят параметри на застровяне, които да важат за Натура местата. Обаче никой няма да направи това, защото българските цели на Натура са други и за съжаление в това отношение Директивата на ЕС много "помага".

И затова се оказа, че местообитания в Родопите, Рила, Берковска планина и т.н. за защитаване няма. Има такива само по черноморието и Банско и Разлог. И кой ще вярва, че не става въпрос за грабеж? Ние да не сме вчерашни? Хубавото е, че и в Европа не са вчерашни. Вече и на тях им стана ясно, че от цялата работа, както са я намислили ще пострадат не само собствениците, но и ще бъдат източени еврофондовете без да се постигнат целите на Натура.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
22-01-2007 - 10:45:20
Не , не разбрах. Кметът на Разлог е недоволен, че не му разрешават да прави писти в Парк Пирин. Ако някой ми каже, кога е било разрешено да се правят писти в Пирин, без един милион експеритизи, екологични оценки и т.н. ще съм му благодарен.
Освен това никога не е било 100% гаратирано, че на земеделска земя ще бъде сменен статута.
Вие не протестирате срещу НАТУРА 2000 - вие искате да продължи да действа либераното отношение на държаваат по тези проблеми, без да схващате, че от само себе си се стига до момента, че така не може да продължават нещата.
НЕ виждам как ще успеете да осъдите държавата за това , че не разрешава смяна на статут на земеделска земя, или гора.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
22-01-2007 - 12:32:15
Ако идеята ти е да се включат още райони мисля, че спориш напразно - опонентите ти тук май са на същото мнениеsmiling smiley
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
05-02-2007 - 16:48:01
...в края на краищата какво се оказва,
......натура2000",проект който трябва да изпълним ако искаме да влезем в Европа,
......пращаме Симеон Марин,синчето на вицепрезидента в Дания на конкурс,...като единствен кандидат,
..естествено,момчето си печели конкурса-нищо че още не се е дипломирал,
и така,...некомпетентното,но татково момченце започва да "работи"по проекта,...по негови думи работи две години,като държи всички в пълно невидение за работата си, ......но!,
....един проект в Иракли разбутва нещата и хората започват да питат,.......нищо,никакви отговори за каквото и да било,......хората протестират 9 месеца.......пак нищо,в последния момент показват някакви документи в парламента,а депутатите питат-'какво е това "натура2000",.......???..............далаверата е направена само чакат да се узакони,......забавянето ги притеснява.............разни хора започват да питат и колкото повече питат, 'натура2000" все повече смърди, а Симеончо и компания се изнервят,нареждат на техните лакеи да започват да пращат писма,а писмата започват така:Европейската комисия да напомни на България за "натура2000".......,
.......и понеже няма друга организация която да е работила по "натура2000',и няма други материали които да се предложат на ЕК ,Симеон Марин поставя правителството на колене,
а предложение то му е следното: или приемате моите рисунки или не изпълнявате задълженията към Европа и си плащате глобата от 220 000 000 евро;
Въпросът е следния:
Трябва ли да позволим да бъдем изнудвани?.....от самозабравили се политици,бивши ченгета,личности, обслужващи мафиотски структури,
........-да си запазим достойнството и да си платим глобата или отново да се примирим, като ги оставим да си напълнят гушите,.....до следващия път?!
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
06-02-2007 - 09:01:01
Ами плати си глобата. Нали сте много - направете си фондация, съберете пари и си платете глобата.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
06-02-2007 - 09:58:18
Добре че влязохме в Европейския съюз, та да чуе българина нещо за екология. На 99% от хората у нас не им пука нито за птиците, нито за дърветата, нито за костенурките. Изобщо не се учудвам, че има такива протести. В селото, където съм живяла в детството си хората едно "нестопанско" дърво не са оставили наоколо, независимо че се намира в полите на Рила. Сега седят и се вайкат, че цяла година там почти не капва дъжд.
Но според мен голямата грешка на съществуващото у нас образование е, че не обръща никакво внимание на тази тема. Няма откъде дечицата да се възпитат в уважение и любов към природата, защото родителите им определено няма да ги научат на това.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход