Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво се случва с всички проверки на имотите на ... "Софийски имоти"

Публикувано от Motion 
Какво се случва с всички проверки на имотите на ... "Софийски имоти"
13-10-2006 - 16:27:55
Първо - това опоскано вече общинско дружество колко пъти за времето на управлението на г-н (Рушвет) Софиянски е било проверявано от страна на принципала - общински съвет София и от органа, назначил неговия управител?

Второ - колко пъти е било обект на проверка от държавния финансов контрол, икономическа полиция и данъчна администрация?

Трето - резултатите от тези евентуалните такива проверки какво показват и има ли предприети действия за предотвратяване на съзнателно водената политика на облагодетелстване на лица и фирми в и извън общинския съвет на столицата?

Като подсекция към горните въпроси ще ви подскажа и следния аспект:

В такъв случай, кой проверява проверяващите?
Re: Какво се случва с всички проверки на имотите на ... "Софийски имоти"
16-10-2006 - 13:49:08
Въпросът ти е риторичен smiling smiley

"But who will guard the guards...?"
Re: Какво се случва с всички проверки на имотите на ... "Софийски имоти"
24-10-2006 - 11:27:04
Както се казва, на кой му пука ...
В края на краищата в бг всяка новина е за кратко и не може да доведе до промяна.
Впрочем зависи от промяната winking smiley

Докато статута и недосегаемостта на народните представители и общинските съветници продължават да остават непроменени, нищо няма да се случи в тази държава. Да, и докато нямаме прокуратура и съд.

Такива хора, които са доказано корумпирани (да напомня ли, че и без използването на СРС е неособено трудно да проследиш кой, къде, с кого е бил, какво е казал, чул и направил?), просто нямат място в една нормална политическа среда. Разбира се, ще направя уточнението, че "нормалната" политическа среда не съдържа в себе си понятия като честност, обществена полза, конструктивност, съпричастност, професионализъм и още много други ... наистина, и уви, само понятия в съвременния свят.

Така легендата за общинските имоти ще си остане само легенда за наблюдателите като нас, но в замяна на това е уредила и продължава да поддържа благополучието на поне няколкостотин български "граждани" ...

От друга страна, не съм очаквал да се развие кой знае каква дискусия по тази тема - информацията на соф. имоти, с която ние, обикновените хора, разполагаме е впечатляващо малка по обем и съдържание. По-нелепото е, че искаме нещо да се промени, но не знаем как точно и ... от кого.
Добре, употребих множествено число, но в същност има отделни личности, които все пак знаят.
Re: Какво се случва с всички проверки на имотите на ... "Софийски имоти"
24-10-2006 - 12:38:15
Докато не се усетите, че трябва да се обедините и да си отделите от скъпоценното време и да дадете малко средства за общо благо ще ви крадат. Искате невъзможното - някой сам де се контролира да не краде. НЕ го ли заплашите - забрави.
Има някой основни закони, които важат от както свят светува - силния си прави каквото си поиска, а силен е този, който успее да организира достатъчна на брой група хора.
Щом ти пука - събери приятели, опитайте се да привлечете достатъчно хора, дайте по някой лев и дерзайте. Обаеч сигурен ли си, че можеш да намериш хора, които да устоят на подкупа за да стигнете до успешен край, хора, които не биха се огънали пред заплаха от физическо малтретиране? Е ако няма такива хора - не виждам защо да е нечестно по-силните да си правят каквото си поискат, а на останалите да спускат милостинята.
Re: Какво се случва с всички проверки на имотите на ... "Софийски имоти"
25-10-2006 - 09:07:59
България поначало е страдала и продължава да страда от липсата на водачи, в добрия истинския смисъл на тази дума ...
За единението и снопа пръчки сме чели, но действителността винаги е била различна. Затова съм съгласен, че без организация и упорита работа в тази посока нищо не може да се постигне.
Независимо от обстоятелството, че може би не си в бг, може би ти е ясно, че каквато и инициатива да се предприеме в тази посока, тя трябва да тръгне от хората, които имат финансовата, функционална и социална позиция за това.
Аз нямам такава, за съжаление - и казвам за съжаление, защото това ограничава възможностите ми единствено до това да гледам и да се ядосвам sad smiley

Но нека ти кажа нещо мъдро ... срещу парите можеш да се бориш единствено по три начина:
- оттегляйки се от материалния свят;
- със сила, правейки революция или война;
- с пари.
Всеки може да реши сам за себе си.

П.С. Аз не съм мъдър човек smiling smiley
Re: Какво се случва с всички проверки на имотите на ... "Софийски имоти"
25-10-2006 - 09:20:47
4ovek,

A ти като говориш "вие" и "да СЕ обедините", къде поставяш себе си? smiling smiley Така обърка и Motion да си мисли, че не си в БГ.

И на мен ми изглеждаше малко дистанциран твоя пост, някак - "ВИЕ така, пък АЗ иначе..". Не е типична за теб такава "безотговрна" позиция. Каква е причината?
Re: Какво се случва с всички проверки на имотите на ... "Софийски имоти"
25-10-2006 - 12:44:02
Забележка - не като се отеглиш от материалния свят, а като накараш МНОГО хора да се оттеглят.
Абсолютно не съм съгласен, че трябва да тръгва от хора с финансови възможности. Мисля, че това е оправданието на всички. От хора с финансови възможности да очакваш, че ще си убият златната кокошка е просто смешно.
Според мен трябва да тръгне отдолу и за дребни неща, постепенно.
Re: Какво се случва с всички проверки на имотите на ... "Софийски имоти"
25-10-2006 - 12:58:03
Позицията не е безотговорна. ДА кажем, че е изкаквателна - човек все в някой момент трябва да реши на коя страна е. Дали на страната на motiom или на страната на неговите врагове. Аз още не съм решил и затова е това ВИЕ.
Re: Какво се случва с всички проверки на имотите на ... "Софийски имоти"
25-10-2006 - 13:48:58
Да, ама неговите врагове изсичат горите в Рила да си правят ски курорти smiling smiley и застрояват пясъчните дюни в Несебър. Пък ти като запален любител на природата силно се възмущаваше на тези неща в една по-ранна дискусия - за рекламата на БГ. Та оставяше впечатлението, че вече си избрал лагера smiling smiley
Re: Какво се случва с всички проверки на имотите на ... "Софийски имоти"
25-10-2006 - 14:13:37
Силно подозирам 4овек, че я кара на принципа "Интереса клати феса" smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход