Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Каквото и да правим, каквото и да струваме, без тема за Световното няма да минем

Публикувано от Petar(Peter) 
Няма как, това е Събитие Nr.1 в спорта за 2006. Дори преди няколко дни видяхме колко слаб бе зрителския интерес на пистата "Силвърстоун". И така е било винаги. Има ли световно първенство (още повече в Европа), Формула 1 и Ролан Гарос и Уимбълдън отиват на заден план (макар че феновете на тениса са относно стабилни във верността си към любимия спорт).

Преди минути Германия спечели втората си победа. Ох, за пореден път ме опровергават. И до ден днешен не мога да си обясня, как националният им отбор се преобразява точно тогава, когато започне самото първенство. Постоянно тръбях наляво и надясно, че толкова "нещастен" национален отбор Германия е нямала. Такива им бяха резултатите, такава беше и играта им. Самото им вътрешно първенство през последните години беше пълна скръб, развихриха се скандали с уговорени мачове итн. Тайно се надявах, да претърпят нечувано фиаско, при това да бъдат отсранени от Англия. Тези дни отново ме обзеха съмнения и си викам, че ще е по-добре да се срещнат колкото се може по-късно (на финала), защото като едното нищо....(може да се стигне до дузпи, а там немците винаги......)

По всичко изглежда, че това първенство е на път да се превърне в най-зрелищното и оспорвано, провеждано досега. Бразилия, Аржентина, Англия, Италия, Испания, Португалия, Германия, Холандия - с две думи фаворитите за титлите - си взимат засега своето и най-вероятно ще преминат групите. Единствено Франция (такива страхотни играчи имат !!!) "се подхлъзна" в първия мач, но залагам, че ще се доберат до елиминациите. А бе очертават се интересни сблъсъци. И играта на Австралия също прави добро впечатление (предричам един четвърт-финал за кенгурутата).

Току що Харалд Шмид направи за смях "кака Енджи" за прибързаната и радост след двете последователни греди и съответно отменения гол на немците.

Хайде насляждавайте се на победата на Англия утре. Само Англия!!!
Re: Каквото и да правим, каквото и да струваме, без тема за Световното няма да минем
19-06-2006 - 09:59:04
Ами май на полуфинал ще се срещнат ако продължат и двата отбора като първи в групите. Ама преди това някой то тях (или и двата отбораsmiling smiley) ще трябва да елиминира Аржентина, пък те са доста силни.
И аз съм за Англия ама с Ериксон не ги виждам да минат четвърт финала. Дано не съм правsmiling smiley
Германците сбъркаха, че нагласиха програмата така че да избегнат Бразилия и сега са в по-силния потокsmiling smiley Освен това досега със сериозен отбор още на се играли - ще ги видим с Швеция или Англия на осмина финалите колко са добри.
Аз пък съм за Гана smiling smiley - шега, разбира се. Ама пустите ганайци как прекараха чехите! А аз се бях приготвила да викам за братята славяни (май сърбите са по-слаби от чехите, все пак).

Англия ще е шампион - каза една гадателка smiling smiley Ще видим дали ще познае.
Re: Каквото и да правим, каквото и да струваме, без тема за Световното няма да минем
19-06-2006 - 10:53:39
Ами викай за Украина тогаваsmiling smiley НЕ , че чехите са загубили шансове, ама на Украина са по-големи да продължат. А а ко си падаш по черни и за Франция може да викаш - на африкански отбор приличат повече не по-малко от другитеsmiling smiley
След влизането на Руни нещата при "нас малко се посъбудиха"(по скоро психологически бе ефекта). А играта на Аарън Ленън си беше направо жокер. В общи линии първите 150 минути на англичаните могат спокойно да се охарактеризират като "манекенски стил на игра".
Немските коментатори през цялото време "се кефиха" на слабата игра на тима на Ериксон (люта е омразата м/у двата тима). Някъде около 70мин. на мача с Тринидад и Тобаго започнаха да се правят сметки,колко точки щяли да имат тринидадците(и тобагците или тобагчаните) и как "Сън" щял да разкъса от критика Свен. Към този момент се "пуках от яд". След гола на Peter Peter Crouch и Steven Gerrard отдъхнах. Пак Ливърпул да оправи положението. Въпреки всичко немците не мирясаха. След мача се разбра, че Crouch по некоректен начин е вкарал гола си, дори почнаха паралели с "Божията ръка" на Марадона. Вместо да коментират нещастната си победа с/у Полша, ходят да търсят под вола теле при англичаните. "Играта на Англия не впечатли с нищо, няма от какво да се страхуваме". "Mal sehen"..... Ще видим, да изчакаме.....

Тази година да не би Гана да стане "африканската изненада"??!! Очаквах Брега на слонованата кост като скрит фаворит, ама .......

Хърватска-Австралия се очаква да бъде хипермач.

Re: Каквото и да правим, каквото и да струваме, без тема за Световното няма да минем
19-06-2006 - 14:50:17
И аз си мислех след загубата от Италия и безличната им игра, че Африка няма да покаже нищо този път, ама направо размазаха чехите. Е вярно, че и чехите ги гони един карък - с Колер нещата щяха да са малко по-разични според мен, пък и с гол от съблекалнята трудно се почва, като добавим, че в атаката преди дузпата и червения картон съдята не маркира засада... Обаче явно Гана са добри ако им оставиш пространства - а при 10 човека няма как да наситиш терена. Ще ги видим в мач с отбор дето практикува по-дефанзивна тактика как ще изглеждат. А този ганаец защо дразнеше арийците с израелското знамеsmiling smiley
ЗА Англия - Пити е за резерва, за златна резерва - към 75 минута. НЕ става да води нападението цял мач, ама нали Ериксон се прави на голям треньор и не взе достатъчно нападатели. А си спомням, че игра в квалификациите с Руни, Оуен и Дефо заедно (така биха Северна Ирландия с 4-1) направо ги размазаха, защо не го взе (Дефо) в 22 не ми е ясно. А бе с таква халфова линия да се мъчиш срещу Парагвай , Тринидат, а отгоре на всичко и срещу Тобаго си е направо резил за треньора, явно не може да ръководи добре мачовете, не проучва добре съперниците...
Не мога да преценя доколко са добри Австралия и ХЪрватска , защото Бразилия играха безобразно, особено в защита . Е поне ще е мач на живот и смърт, както и Италия-Чехия.
Някои решения на Ериксон и на мен не ми харесват, но така е преценил, така е постъпил. Не поставям под съмнение неговите качества на треньор - все пак знаеш за успехите му с Лацио. Наистина много ми се иска най-сетне да видя традиционните британски качества в действие и най вече повечко скорост, повечко движение, пълна преса, много центирания, удари с глава, далечни удари. И сигурност в защита : какви бяха тези "издънки" на Робинсън? Надявам се този път всичко да мине добре.....Имат наистина впечатляваща средна линия.

Основната "задача" на това световно е Бразилия да не стане световен шампион. Пълно е с "манекени" в този отбор. Лека полека трябва да изчезне това "течение" във футбола. Това се случи с Реал Мадрид, сега е време на бразилския национален отбор.

Харесват отбори, които играят "мъжки", борят се до дупка, бягат, играят задружно, помагат си. А не като Кристиано Роналдо от португалците(и МанЮ) да ми прави "краченца" в наказателното поле.

Относно Австралийците: следа изявите на играчите им в Англия. Добри са, добри са. Играят мъжки, борят се и най-важното- задружни са (няма манекени). Според мен ще стигнат до елиминациите (дори 1/4-финал).

Чехите проиграха шанса си. И те направиха грешката да не проучат съперника си. Истината е, че с/у всеки отбор трябва да се подхожда конкретно.Това ще рече, че понякога си с двама централни, в друг мач евентуално усилваш защитата. Ако играеш по един и същ начин, няма начин да не ти хванат цаката: отборите са силни, треньорите следат схемите на съперниците и търсят слабото звено итн. Щом в отбора ги няма Ян Колер и Милан Барош, това означава, че нещо трябва да се промени. Един приятел заложи преди няколко дена 100 Евро за победи на Португалия (с/у Иран), Чехия(Гана) и Италия (с/у САЩ) и още като чух, директно му казах за Чехия (за Италия-САЩ не бях сигурен). И след това си скубеше косите, както се сещаш, ама както щесто съм казвал "глупостта ходи по хората, а не в гората".

Аз също считам, че Украйна не е за изписване. Имат мачове със Саудитска и с Тунис. Бият ли ги, всичко се оправя. Да загубиш първия си мач на световно първенство, нищо не значи. Мач с мач не си приличат. Имат добри играчи и според мен имат сили да направят нещо запомнящо се. То и ние загубихме с 0:3 срещу Нигерия първия мач 1994г, ама след това.........Нищо чудно историята да се повтори (а тя обикновено се повтаря).

Re: Каквото и да правим, каквото и да струваме, без тема за Световното няма да минем
19-06-2006 - 16:40:53
Аз пък Ериксон не го харесвам още одавна. А този път вече съвсем прекали - ами ако Руни не се е възтановил напълно и се контузеше с Тринидат (то не е ясно дали няма да се случи де), Оуен беше контузен, значи и той е под съмнение, ако Крауч получи два жълти картона (май вече има един) картон... С кой ще играе в атака? ДА не говорим, че може някой да не влезе във форма и да трябва да го сменяш...Сигурно Сол Кембъл ще трябва да става централе нападател. НЕ може да тръгваш на световно дето ти трябват смени само с 4-ма нападатели, двама от които контузени, единият дебютант и резерва в отбора си (и то май дълбока). А с Лацио - като им гледам скандалите не се знае как се става шампион - защото си добър треньор или поради други причини.
НЕ ги отписвай чехите - не е много ясен мачът с Италия. Вярно, че шансовете на Италия са по-големи, защото и равен им стига, но това нищо не значи. Вярно, че са далеч от формата от европейското, но пак не са за подценяване, те всъщност тогава бяха най-силния отбор, а са минали само две години, може и да се оправят.
Що, да не искаш да кажеш, че Англия с баш манекена Бекъм начело не е отбор манекени ли? smiling smiley
Честно казано, не проумявам защо Англия са толкова популярни у нас? Та като резултати са най-много средняшки отбор, само самочувствието им е в небето, кой знае защо. Та те имат само 1 световна титла и то като домакин, не съм ги гледал, но като си спомням франсетата как ги добутаха до шампионската купа когато бяха домакини, подозирам че и при тях е било нещо такова.
Като погледна историята, според мен ако изключим обичайните фаворити Бразилия и Германия, за другите отбори е било нужно или да са домакин или да имат някой гений като Марадона, който да им даде нужното самочувствие. Единственият футболист в момента, който се доближава до Марадона е Роналдиньо. Пълни ми душата като го гледам това момче как играе... Може и Лео Меси да се окаже също такъв суперталант. Ще видим.
С други думи, аз не искам да гледам "мъжка" игра, искам да видя идеи, комбинации, фантазия, финтове. Аман от дървари. smiling smiley
Крауч, Лампард и Джерард имат вече по един жълт. Поради тази причина Ериксон намекна, че няма да ги включи в включи в стартовата единайсетица за мача с Швеция.
Относно дълбоката резерва: Предполагам, че говориш за Тео Уолкот. Все пак имай предвид, че е речерва на Анри в Арсенал и е 17-годишен. Според мен е много талантлив и нищо чудно да направи фурор, такъв какъвто направи Оуен през 1998г. Това си е направо тенденция при англичаните да пускат млади играчи в националния отбор и в това не виждам нищо лошо. Предпочитам "нахъсани младоци" пред..........
Ами Аарон Ленън - направо ги развинти по дясното крило. Личеше си с какво желание играе, а е само на 19г.

От 17/18-годишни нападатели и 38-годишни(примерно) вратари не се плаша; плаша се от 17/18 годишни защитници(и вратари) и 38-годишни нападатели.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход