Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цензура над форума?

Публикувано от valsodar 
Re: Цензура над форума?
18-11-2009 - 17:23:09
Късно е вече. Модовете и собствениците ще си платят за това че изтриха темите на Асен и Куку.
Re: Цензура над форума?
18-11-2009 - 17:43:51
avatar
Ти си малко в стил на Камелия, която щеше вчера да те рапортува.

Детска градина. smiling smiley
Re: Цензура над форума?
18-11-2009 - 17:47:34
dodo2 Написал:
-------------------------------------------------------
> Ти си малко в стил на Камелия, която щеше вчера да
> те рапортува.
>
> Детска градина.


И така да е, това е. Аз многократно ги предупреждавах да не трият и банват.
Re: Цензура над форума?
18-11-2009 - 17:54:04
avatar
Мен пък ми е чудно ... какъв е проблема, че някой си - еди кой си пише глупости от сорта на 150 лв или евро все тая на квадр. метър на Витошка ... Нека пише, все пак въпроса е има ли тъпаци, които да се вържат?!?

Та нали НИЕ - брокерите сме тези, които продаваме имотите, к'во ни бърка, че кучетата лаят, той керванът (разбирай сделките и комисионите) си върви.

Така че да си пишат сривльовците ... МЕН НЕ ме бърка ... повече ме дразни Пунди дето само пуска еднотипни постове за банките, лихвите, ЪП-а на имотите, цитирайки като папагал статии от Инвестор-а, без нищо да разбира ... иначе Е готин, ама ... трЕбе се сопре малце ... *smiley_ahh*
Re: Цензура над форума?
18-11-2009 - 18:03:02
Гледам много-много да не участвам в този форум, тъй-като доста отдавна хванах идеята на разни вживаваши се агентчета, (които всъщност нямат капка мозък у тиквите) да пишат съвсем целево и определено не с идеята за дискусия или друга “градивна” “полза”.

Първо, да ви кажа, че сте детска градина. Държите се като 5-годишни олигофренчета. Обиждате се, псувате се. Не зачитате и най-простите етични и морални правила. (въпреки, че на повечето положението изисква именно това). Не показвате елементарна култура и уважение към каквото, което и който да било.
Общо взето деградирате себе си и всичко около вас – в това число и този форум и сайта като цяло. Така, като чета коментарите - колко ви е било готино да си се държите “свободно” тука, ме напушва смях и едновременно изпитвам жал.
Повечето от вас се занимават с бизнес, други са чиновници, трети уЧени, журналистчета и прочие (не изключвам естествено “случайните” тупандрили). Вие би трябвало най-добре да знаете кое е правилно, кое е вредно и тн. Сега да седне някой да ви обяснява като на малоумници как да се държите на подобни места – значи коньо уйде вече е у реката. Малко се получава: “на чужд гръб и 100 тояги са малко” - ама кой да мисли толкова задълбочрно... Вие ли не вдянахте, че това е комерсиален сайт? - кой ви е излъгал, че можете на 100 процента да си риете тука, да изливате личните си воли и неволи, да избивате комплекси, или просто да се криете “работейки” от жена си или тем подобни щурутии. Никой от вас не се замисли, че с поведението си само бутате и рутите – естествено не и вашият трон зад компютъра?!
Сега почнахте да ривете като дете в сладкарница, ама пак никой не успя да схване идеята на модерирането ви. Или не искате да схванете! Дип, че сте турбо-ревльовци, пък и сте имали някога добри дискусионни моменти, иначе и аз се чудя колко бързо ви “простиха”
Както и да е, идеята за поста не ми беше толкова да ви охуля, колкото да ви светна няколко неща. Оревахте света, че тука се модерират темите “дискутиращи” “реалните” цени и че умишлено се трият мнения показващи “истината” за пазара. Да, ама сте много заблудени. Толкова сте заблудени, че човек би ви хванал на гола кука. След като нямате акъла да усетите, че ви връткат, някой естествено трябваше да ви го наложи. Честно да си кажа се зарадвах, като видях, че ще правят опити да ви модерират. Но това естествено няма да е ефективно и поради чисто физиологични причини и заради самата презумция на форумното комуникиране. Че няма да ви налеят нищо у главите е ясно, но поне седнете да се държите прилично. Специално аз спрях да се занимавам тука, повече заради олигофрениите, отколкото заради “фърлянето на салами”.
Да се върнем на темите тип “куку”. Колко от вас изобщо се замислиха за тези теми и смисълът им. Колко от вас се досетиха, че те са чиста провокация и целят единствено смут и паника. Колко от вас изобщо разбират от криза и вдяват кои са най-използваните подриващи инструменти в подобно време. Как да ви се обясни, че по-време на криза хората са наплашени и дори да имат – стискат. Когато те стискат се прекъсва целият икономически кръг и супата духат абсолютно всички. Точно това е момента със смешни доводи от сорта на: 2 пити кашкавал е по-изгодно от 1кв.м в дружба да се вкарва мозък за ...ЕВРА с абсолютно чистото съзнание, че това са генерални глупости. Няма сега да се обяснявам в подробност, ела па и в тая тема – говорено е много, ако имам желание ще пиша пак по въпроса. - Идеята ми е, не да оспорвам в момента каквото и да било в тези подриващи “мнения”, а да накарам някои да се замислят защо се пускат такива и най-вече да апелирам за абсолютният им игнор, поради спекулативният им характер и търсеният антихуманен ефект.
Тъй-като писането си е доста, само набързо давам бонуси за размисъл и вазирам:
Какво е обезценена земя
Какво е земен капитал
Какво е банкова собственост
Какво е частна собственост
Какво е национално самосъзнание
Какво е независимост
Какво е ФИНАНСОВА криза
Какво е ГЛОБАЛИЗАЦИЯ
Какво е КОНКУРЕНЦИЯ
Топ бонус:
Какво е посредственост

За другото – може би друг път..

Ай със здраве мозъци smiling smiley

Re: Цензура над форума?
18-11-2009 - 18:04:58
avatar
dodo2 Написал:
-------------------------------------------------------
> Ти си малко в стил на Камелия, която щеше вчера да
> те рапортува.
>
> Детска градина.


Е, не е така. Ако мислиш, че трябва да стане порно- сайт, не съм съгласна. И тъй като не обичам да действам зад гърба на някого, дори и да съм анонимна, го предупредих.
Реално погледнато, заради него изтриха всичко, за което сега реве. Което не му пречи да ме псува отново и да се държи просташки.
Затова си мисля, че когато санкционират някого, модовете трябва да напишат с две думи защо го правят. За да не гори покрай сухото и суровото, и индивиди като този да се катерят върху главите ни.
Re: Цензура над форума?
19-11-2009 - 17:27:41
светлия,

тъй като си нов във форума не ти е ясна историята на дискусиите.
а без да я знаеш не можеш да правиш заключения.

аз (както и няколко други съ-форумници) пишех доста усилено по време на кредитния бум с една единствена цел - да предупредя хората да не се накисват с непосилни кредити. както се видя без много успех. тези писания не бяха провокация а предупреждение.

сега когато се случва всичко за което писах не злорадствам а просто изказвам (от време на време) мнение за това какви ще са дъната до които ще паднат цените. защо? за да не накисват хората (нямам в предив спекулантите тук, те и без това всичко знаят и акъл не им трябва) да купуват на мними 'дъна'.

настоящата криза не е породена от факта че някой е решил да има такава.
кризата си беше породена от безконтролното кредитиране в периода на 'разцвет' в който всеки си въобрази че всичко дето хвърчи се яде.

Кризи не се пораждат с писания. Асен написа на времето чудесен постинг по темата
Стискането по време на криза не е лошо. а това за имането особено за Бг не съм много сигурен. как си въобразяваш че може да се поддържа балон на асетите породен от безконтролно кредитиране, с нови кредити ли?
не,
1. такъв балон не може да се поддържа.
2. единственият начин да се 'оправят' нещата е да се приложи политика обратна на тази която е причинила балона.

а иначе розовите картинки на безоблачно бъдеще и излизане от кризата прожектирани от медиите нямат нищо общо със релността в момента, някои хора просто гледат да си покрият загубите че и спечелят още като завлекат пишман-инвеститори с бул-трапове, мними дъна и мним растеж.





*xxx*
Re: Цензура над форума?
19-11-2009 - 17:30:05
П.С. ти какво би направил,
1. Би 'оправил' икономиката която е на грешен път (както и да е, оправяне в случая значи да продължаваме да поддържаме и да задълбочаваме дисбаланси от който в един момент всичко ще замине неминуемо на кино вместо да премахнем причините породили кризата на първо място)
или
2. Би гледал себе си.
Re: Цензура над форума?
19-11-2009 - 17:34:27
П.С. какво ще стане ако сложим розовите очила и насочим ресурси в грешни отрасли на икономиката (строителството в момента например) ?

който си е поел риска ще си плати (банки, хотелиери, строители, ипотекари), така работи пазара (и стопанската сметка и икономическия механизъм...)
Re: Цензура над форума?
19-11-2009 - 17:53:08
Куку,
Трудно е да се възприеме това, което пишете с Асен. Трудно беше и преди, но който се вслуша, сега ви благодари. За едни, начинът на аргументиране е бил нормален, за други - невъзможен... По-важното, за мен е резултата. При всички положения, беше повече убедителен.

Лично аз, не съм видяла във вас двамата, нито един момент, злоба. Може, на моменти, диалогът да е бил по-остър, но това в никакъв случай не е било злоба, още по-малко омраза.
Нещо повече, никога не съм забелязала при вас и капка грандоманщина - нещо, което аз самата не понася и винаги подскачам... по мой си начин.

Никой от нас не е преживял такава криза и затова е трудно да се приеме, представи, до къде би могла да стигне тя и какво изражение и последствия би имала тя. Особено, когато за това, индикациите са все още твърде слаби...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход