Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Да помогнем на две деца да не бъдат завлечени законно, но на сила в Полша от алкохолизираната им майка!!!

Публикувано от Продавач 
Доста убедителни мотиви...

Хайде сега обратният сценарий - научаваме от медиите, че бащата и майка му са режисирали сценката за пред камерите (нали съдът е установил, че вече са репетирали с децата разпит). Обществеността се чувства подведена и използвана, иска възмездие. Властта, за да избегне трудното решение за наказание на дипломата, полицейските и социалните служители, насочва услужливо вниманието към родителя. И кво става - същите, дето искаха кампания за връщането на децата на баща им, първи ще скочат срещу него да го лишават от родителски права, да го пращат в затвора за назидание, да му чупят лъжливата мутра и т.н. и т.н.
Аз затова, дори и без да познавам фактите, се опитах да охладя ентусиазма на патриотите - едно е да гониш държавни служители да си гледат работата (дори и да не са виновни, пак е здравословно), а съвсем друго да се бъркаш в нечий семеен живот. Хора, оставете семейството на мира! Никой нормален човек няма да откаже помощ на дете, ама тука някой знае ли кое е помощ? Като не могат сами да се разберат, има съд. Но не е наша работа.
А кое е наша работа.Тази оргия на тъпанарщината да я забравим и да изчакаме компетентните органи.За да възтържествува закона.
А децата кучета ги яли.
Закон който кара детето да вика за помощ не е закон.
А е гавра.
Я се постави на мястото на бащата.
И да си безсилен и прикован до стената от празните очи на служебните лица.

Не знам за правата на майката, но начинът по който бяха буквално измалтретирани тези дечица си заслужава ново дело на съвсем други основания. Никой няма право да създава такъв стрес и да налага този "правно обоснован" терор върху беззащитни същества. Отвратена съм от всичко в тази държава - няма оправия!

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Идеалният човек не пие, не пуши, не прелюбодейства и ... не съществува.
Незнам какви са тези полицаи дето така мачкаха бащата-абе направете се малко на андрешковци,като ви бутне човека паднете,оставете го да си спаси децата.Сега какво пратиха 2 българчета в Полша.И таз съдебна изпълнителка.Ако бях на нея щях да спра изпълнението.Нека господ сега да я накаже. *smiley_ahh*
Абу, smiling smiley

Не те разбрах. Този обратен сценарий, хипотетичен ли е, или някоя новина, която съм пропуснала...

Както пищеше детето... Не знам... Ако съм на мястото на майката, даже и да съм правата, не бих си подложила децата на такъв стрес... Как се изтрива от главиците им това нещо...
Муза,
Хипотетичен е, разбира се. Но и удобен...

Не разбирам защо се смесва отношението на разни служители към децата с родителското право. Не мога да разбера, защо хората приемат за вярно само видяното потиливизура. Кой реши, че майката е курва и пиянде и тя е причинила насилието над децата й? А отказът доброволно да се предадат не е ли също причина. Ако си чела мотивите, не ти ли направи впечатление, че съдията не приема за доказан алкохолизма на майката, но и да бил доказан, тепърва трябвало да се установява дали това е травмирало децата. А неизпълнението на съдебното решение от страна на бащата вече си е директна причина за потресаващата сцена при отвеждането... Пак ти казвам - отделно са извършителите, отделно този, който е създал предпоставките. И съвсем друг въпрос чие е правото да ги отгледа и възпита.

Ако съм на мястото на майката, даже и да съм правата...

Ако намекваш за Соломоновото решение, точно обратното е! Майката се отказва от лично правосъдие и се оставя на решението на съдиите. Бащата действа както си е наумил (или както са го посъветвали). Сега търси подкрепата на обществото, забележи, не за наказването на тези, които са вдигнали ръка на децата му, а срещу решението на съда в негов ущърб!

Хайде стига толкоз, че май вземам страна, а не е редно. Просто се опитвам да обърна внимание, че има две страни и не се знае като защитаваме или обвиняваме по съвест, дали уцелваме правилната. Аз не мога да преценя и питам вие как успяхте.
Абу,
Не знам, дали сме на правилната страна, вероятно си прав.
Все пак, поставяйки се на мястото на майката, бих драпала за децата си, но... не и в такова изпълнение...
Това, което видях в очите и...не беше любовта, мъката за тях, не и това, поне в този момент.
По-скоро усещането ми беше, като "грабене", на нещо което и принадлежи... Вещта принадлежи...
А най-много ме разтърси....децата, очите, писъците....
Ужасно...
Това е един стар стих, не случайно го цитирам в темата ...

ПРИКАЗКА ЗА МАЙКАТА

Святата майчина обич-
покрила с позлата земята,
в приказки, песни , легенди
с много любов е възпята.

Песен такава разказва,
как нежната майчина гръд,
разсякъл сина и с брадва
и бликнала топлата кръв.

Насила изтръгнал сърцето,
че имал заръка една-
за лек и за цяр да го носи
на злата си ,млада жена.

Побягнал след туй през гората-
а буря ехтяла в нощта.
На пън се в тъмното спънал
и паднал с лице в калта.

Изохкало тихо сърцето,
прошепнало с майчински глас.
-Заболя ли те сине? Полека!
Не бързай така в този час!

Нищо от този стих не видях в действията на въпросната полска майка! Никоя майка не би желала да нарани детето си или да го постави в стресиращата ситуация на която всички бяхме свидетели. Законът си е закон, но не видях :loveu: :loveu: -та на родителите.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Идеалният човек не пие, не пуши, не прелюбодейства и ... не съществува.
Muza Написал:
-------------------------------------------------------
> Абу,
> Не знам, дали сме на правилната страна, вероятно
> си прав.
> Все пак, поставяйки се на мястото на майката, бих
> драпала за децата си, но... не и в такова
> изпълнение...
> Това, което видях в очите и...не беше любовта,
> мъката за тях, не и това, поне в този момент.
> По-скоро усещането ми беше, като "грабене", на
> нещо което и принадлежи... Вещта принадлежи...
> А най-много ме разтърси....децата, очите,
> писъците....
> Ужасно...

Ужасно е, но не ми пречи да си задавам въпроси. Като този- кой извика медиите да снимат? Единственият, който е знаел кога ще дойдат да вземат децата, е бащата. Целият цирк с наизлезлите комшии, кой го организира?
Къде беше мисълта за децата, когато бащата се хвърляше в ръкопашен бой? Или, след като веднаж е действал противозаконно при довеждането им в България, е убеден че пак може така.
И държанието на майката беше отвратително, но се питам, ако беше стояла отстрани само да гледа, или беше поискала "акцията" да спре- какво щеше да стане?
На всички е било ясно, че бащата не желае да се съобрази с решението на съда. Силно ме съмнява, че майката е била възхитена да се срещне с "враговете" на тяхна почва. Явно, някой е решил, че единствено това е начина за изземане на децата.
Сега се сещам, че във всички филми, които съм гледала на тази тематика, все така идват в къщите и отвеждат дечицата.



Мозъчните гънки не се виждат, ама като ги няма,си личи!

За прост човек и силен вятър, прегради няма ...
Мдам.... не са наша работа семейните отношения. Да се избиват, колят, пребиват, издевателстват, зверстват и прочие изрази на физ. насилие- нали си е в тяхната крепост/ моят дом, моята крепост/. Чи, ко ни интересува?!?!
Хора, ние сме социални същества, не живеем изолирано.
И по-лошото, не вярвам всички ни да ни е обзела апатията!!!

Ками, интелигентна жена си, но е дълго за обяснение. Производството по делото - събирани са доказателства едностранчиво... кредитирани са доказателства само на едната страна. При данни майката да е липсвала последната година време почти непрекъснато в странство... /дори не споменавам за алкохола/
Бащата е водил делото си сам.
Има една камара съдебна практика, която указва, че не това е начина на изпълнение- не се упражнява насилие по отношение на децата.
ЧСИ и ОЗД бездействат, полиция охранява колата на консула...

Изобщо има толкова много грешки, че време ще отнеме да ги анализирам. Грешки, допуснати от всички заинтересовани институции/ не заинтересовани, а на които им е вменено задължение да упражняват някакви права.../- и понеже се шири общото правило, че обща отговорност липсва....
Чета сега, М Тачева заплашвала да образува ДП по отношение на бащата/ този метод все още хваща дикиш- со благо, ако не става- со кютек/. Но, удобно се премълчава начина на изпълнението, и цялото упражнено насилие по отношение на дечица, и ненамесата и неизпълнението на задължение на органите на реда при викове за помощ от децата..., неадекватните упражнения на ОЗД... и изобщо.


Но е готино мълчанието... и апатията. Но имам надежди

Quote

Драмата бе предизвикана от СГС и после САС, които решиха, че децата трябва да бъдат предадени на майка си в Полша. Хората се питат - толкова ли лесно даваме децата си? И ако решението беше правилно и в интерес на децата, защо малката Ники се бранеше отчаяно и пищеше "Помощ", а с нея се отнесоха като с багаж.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход