Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Софтуер за управление на АНИ

Публикувано от sofianec 
Re: Софтуер за управление на АНИ
23-06-2008 - 11:26:06
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------

> Да ти призная тази новина от сайта на Деа направо
> ме закопа:
Цитат:Нов портал
>
> 13.05.2008
> Стартира дългоочакваният портал ..............
> Обявите на всички потребители на продукта "ДЕА
> БРОКЕР" автоматично се публикуват в новият портал,
> освен в собствените им сайтове.Да си пожелаем
> огромен трафик.


Тогава тази новина направо ще те подкопе...

Публикувайте и актуализирайте офертите си автоматично към порталите:


city24.bg, imotite.com, imoti24.bg, largo.bg, bgwell.com, 911.bg, imoti.com, globdisk.com

...качвайте офертите си към фирмения уеб сайт и порталите за имоти само с един клик!!!

Това от сайта нa Имоти Организатор



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-07-01 10:55 от magic.
Анонимен потребител
Re: Софтуер за управление на АНИ
23-06-2008 - 12:21:50
ти май не схващаш тънката разлика

Едно е конкретен софтуер да има екстра публикуване на оферти в няколко сайта (забележи двата големи ги няма), друго е софтуера да публикува оферти на собствен сайт. Да дадем примерче: телефона и точния адрес на собственика на имота в първия случай няма да "потече" към сайтовете, но какво му пречи във втория да потече към фирмения сайт на фирмата поддържаща софтуера?

Има и още един аспект цялата работа - когато някой от фирма разработваща софтуер се свърже с конкретен сайт и каже - дайте автоматично да качваме оферти от нашия софтуер получава отговор - няма проблеми повече оферти, повече "кликове". Ако обаче фирма поддържаща софтуер и собствен сайт иде при друг сайт и каже - дайте да качваме автоматично - разсъжденията стават други - ако им дадем да качват автоматично, значи добавяме екстри към софтуера им, значи той ще се разпространи, значи техния сайт ще стане конкуренция.
Re: Софтуер за управление на АНИ
23-06-2008 - 18:47:07
> Едно е конкретен софтуер да има екстра публикуване
> на оферти в няколко сайта (забележи двата големи
> ги няма)

Двата големи ги няма - имот.бг и имоти.нет защото (поне за имоти.нет) имам отговор не искат да осигурят АПИ (интерфейс за програмистите на външни софтуерни решения за качване на офертите.

Може ли да ми каже някой защо?

Във Великобритания всички портали за имоти позволяват на външни софтуери да качват оферти без посещаване на сайта. От най-големия до най-малкия.

Понеже линкове не мога да давам - в Google направете търсене за "estate agent software" и ще видите, че всички софтуери, които се предлагат имат функционалноста да синхронизират със 10-те най-големи портала за имоти във Великобритания.
Re: Софтуер за управление на АНИ
24-06-2008 - 11:54:25
ПРОГРАМАТА РЕГЕНТ Е МНОГО ДОБРА ЗА РАБОТА ВЪВ ВРЪЗКА С ИМОТИ. ПОЛЗВАМЕ Я ОТ ГОДИНА И ПОВЕЧЕ И СМЕ МНОГО ДОВОЛНИ. ПРЕПОРЪЧВАМ Я И НА ДРУГИ КОЛЕГИ.
Re: Софтуер за управление на АНИ
01-07-2008 - 00:37:23
franc Написал:
-------------------------------------------------------
> Тествах програмта Деа Брокер и като всеки софтуер
> намерих плюсове и минуси, но се появи следния
> размисъл - Деа брокер е уеб базиран софтуер, т.е
> агенциите качват офертите си на сървъра на фирмата
> която предлага този софтуер. Какво ще стане, ако
> от фирмата решат че този бизнес не ги кефи. Какво
> ще стане с всичките оферти на агенциите-клиенти?


Искам да успокоя frank, че информацията си е в неговия личен компютър и си работи в локалната мрежа в офиса, и ако не желае няма да има достъп до интернет пространството. Думата интернет базиран софтуер кара много хора да мислят, че информацията е някъде си на някакъв сървър. Не, информацията си е на твоя компютър и ако това е лаптопа на шефа, той може да си го вземе със себе си. Така, че няма как някой да не ти даде собствената ти информация, защото тя си е при тебе.

Re: Софтуер за управление на АНИ
01-07-2008 - 01:54:17
Здравейте, уважаеми дами и господа.

Преди всичко искам да отбележа че аз и моят екип ще се радваме на всякакви конструктивни критики отправени от професионалисти в бранша, които ще ни помогнат да усъвършенстваме разработения от нас продукт.
Също така не мога да подмина с лека ръка някои от коментарите по-горе, които може би от некомпетентност или по други причини не отговарят на фактите.Моля предварително за извинение и не приемайте написаното по-долу като реклама, а като уточнение.
Quote

Деа брокер е уеб базиран софтуер, т.е агенциите качват офертите си на сървъра на фирмата която предлага този софтуер. Какво ще стане, ако от фирмата решат че този бизнес не ги кефи. Какво ще стане с всичките оферти на агенциите-клиенти?
franc - офертите както и останалата информация се качва на Ваш компютър в офиса. Нашата фирма по никакъв начин няма достъп до информацията Ви. Това което сме качили във фирменият сайт е ДЕМО ВЕРСИЯ, с цел запознаване с продукта.
Quote

Гледам тука разни уеб базирани неща се рекламират.
Хора, внимавайте с тези работи, да не се окаже, че освен вас и още 1000 човека ползват вашите оферти или че някой си прави колекцийка от оферти
Тинки Уинки - всяка една програма може да праща данни в интернет, не само уеб базираните. Ще приема, че изказването Ви не е насочено конкретно, към моята фирма, защото в противен случай прилича на клевета.
Quote

Да ти призная тази новина от сайта на Деа направо ме закопа:

Цитат:
Нов портал

13.05.2008
Стартира дългоочакваният портал ..............
Обявите на всички потребители на продукта "ДЕА БРОКЕР" автоматично се публикуват в новият портал, освен в собствените им сайтове.Да си пожелаем огромен трафик.
Тинки Уинки - ключова дума в тази новина не е "автоматичнно", а "собствените им сайтове" т.е. в нашият продукт можете да посочите кои оферти да се публикуват във собственият Ви сайт, след което те отиват в портала. Ако някоя фирма не желае тази услуга няма проблем да се откаже. Интересно ми е кой е вашият сайт и дали сте забранили на google да го посещава. Колкото до епитетите "гаражна фирма" и т.н. отново ще приема че са просто общи приказки
Quote

Едно е конкретен софтуер да има екстра публикуване на оферти в няколко сайта (забележи двата големи ги няма), друго е софтуера да публикува оферти на собствен сайт. Да дадем примерче: телефона и точния адрес на собственика на имота в първия случай няма да "потече" към сайтовете, но какво му пречи във втория да потече към фирмения сайт на фирмата поддържаща софтуера
Тинки Уинки - НАДЯВАМ СЕ СЪЗНАВАТЕ ЧЕ ТОВА Е ЯВНА КЛЕВЕТА. Ще Ви помоля да се извините лично за това си изказване, защото то е не само обидно но и подсъдно. Моята фирма печели от прозводството и продажбата на софтуер и няма за цел кражбата на фирмени данни от агенциите.

Искам да благодаря на колегите от imoti.net и да ги поздравя че са допуснали подобна тема.

На потребителите брокери благодаря за вниманието.

С уважение :
Добромир Генчев
ДЕА скрипт ЕООД
Анонимен потребител
Re: Софтуер за управление на АНИ
01-07-2008 - 11:04:53
Quote

Обявите на всички потребители на продукта "ДЕА БРОКЕР" автоматично се публикуват в новият портал

Айде да видим какво пише всъщност тука.
1) Новината е за новия портал (имоти_биз) и точно той се визира в нея, а не собствения сайт на агенциите.
2) пише "автоматично" - от тука следва, че ако един брокер си е пускал досега обявите само към собствения си сайт, сега без нищо да се променя изведнъж те ще се публикуват и на друг. Това е за мен "автоматично". Забележете, че щом нещо е автоматично, то на практика изисква "допълнително" усилие за да се забрани. Т.е. ползвателите на продукта трябва да "забранят" "автоматичното" публикуване на оферти. Да де ама ако не са чели новината какво ще се получи - обявите ще се публикуват един вид без тяхно знание.
3) В новината нищо не пише за обновяване на версията на софтуера. Значи какво излиза - старият софтуер изведнъж почва да работи "автоматично" с току що появил се портал. От тука следва въпроса - как става този номер? Обяснението, което първо ми идва на ум е - ами те данните и досега са си "течали" нанякъде, просто сега се и публикуват.

Quote

НАДЯВАМ СЕ СЪЗНАВАТЕ ЧЕ ТОВА Е ЯВНА КЛЕВЕТА

Кое е клевета?
Изказването на мнение, че нещо теоритично е възможно?

Г-н Генчев, съветвам ви да вземете първо да си оправите "новината" за да не поражда неправилно тълкуване. Второ, добре ще е фирмата в да се ангажира с определен документ за конфиденциалност на данните на клиентите. И добре ще е да го сложите на сайта си, за да бъдат спокойни клиентите ви.
Re: Софтуер за управление на АНИ
01-07-2008 - 16:18:01
Реално погледнато, всеки който реши да ползва някаква програма, независимо коя, трябва да се довери на програмиста или екипа който е създал дадения продукт smiling smiley. А ако някой има съмнения - да се вземе добър "мрежар", който да провери какви пакети данни излизат от програмата.
Re: Софтуер за управление на АНИ
08-07-2008 - 16:55:26
alfakom Написал:
-------------------------------------------------------
> Нашата фирма работи от няколко месеца с една нова
> програма - Брокер, също изпраща във интернет
> порталите и е по-добра от всички които досега сме
> тествали.
>
> сайта на софтуерната фирма е - www.deascript.com


аз искам да попитам това не беше ли ваш софтуер и сега се опитвате да го рекламирате confused smiley
Re: Софтуер за управление на АНИ
08-07-2008 - 18:04:23
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> Цитат:Обявите на всички потребители на продукта
> "ДЕА БРОКЕР" автоматично се публикуват в новият
> портал
>
> Айде да видим какво пише всъщност тука.
> 1) Новината е за новия портал (имоти_биз) и точно
> той се визира в нея, а не собствения сайт на
> агенциите.
> 2) пише "автоматично" - от тука следва, че ако
> един брокер си е пускал досега обявите само към
> собствения си сайт, сега без нищо да се променя
> изведнъж те ще се публикуват и на друг. Това е за
> мен "автоматично". Забележете, че щом нещо е
> автоматично, то на практика изисква
> "допълнително" усилие за да се забрани. Т.е.
> ползвателите на продукта трябва да "забранят"
> "автоматичното" публикуване на оферти. Да де ама
> ако не са чели новината какво ще се получи -
> обявите ще се публикуват един вид без тяхно
> знание.
> 3) В новината нищо не пише за обновяване на
> версията на софтуера. Значи какво излиза -
> старият софтуер изведнъж почва да работи
> "автоматично" с току що появил се портал. От тука
> следва въпроса - как става този номер?
> Обяснението, което първо ми идва на ум е - ами те
> данните и досега са си "течали" нанякъде, просто
> сега се и публикуват.
>
Цитат:НАДЯВАМ СЕ СЪЗНАВАТЕ ЧЕ ТОВА Е ЯВНА КЛЕВЕТА
>
> Кое е клевета?
> Изказването на мнение, че нещо теоритично е
> възможно?
>
> Г-н Генчев, съветвам ви да вземете първо да си
> оправите "новината" за да не поражда неправилно
> тълкуване. Второ, добре ще е фирмата в да се
> ангажира с определен документ за конфиденциалност
> на данните на клиентите. И добре ще е да го
> сложите на сайта си, за да бъдат спокойни
> клиентите ви.



Аз мисля че казаното от Тинки Уинки е много точно и на място от мен 6-ца за казаното!


Колкото до новия портал за имоти на deascript (Dot) com мисял че е пална скръб не виждам как ще могат да ме привлекат да стана техен клиент!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-07-08 18:13 от veskox.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход