Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Софтуер за управление на АНИ

Публикувано от sofianec 
Re: Софтуер за управление на АНИ
23-05-2008 - 00:01:30
avatar
Под "цялата информация" имаш предвид линковете ли? Защото само това изтрих...
Нали излизали при търсене в кугъл защо ги мислиш толковаwinking smiley Не ме занимавай повече по тази тема ако обичаш.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Софтуер за управление на АНИ
23-05-2008 - 00:13:06
Ами добре тогава:

Говориме за следните софтуери за имоти

Имоти Организатор - за да прегледате този продукт напишете Имоти Организатор в Google за сайта на продукта.

Softgroup Broker - за да прегледате този продукт напишете Softgroup Broker в Google за сайта на продукта.

Регент - за да прегледате този продукт напишете Регент софтуер за имоти в Google за сайта на продукта.

Estate Manager
- за да прегледате този продукт напишете NKSoftware Estate Manager в Google за сайта на продукта.

Flexusoft Broker - за да прегледате този продукт напишете Flexusoft Broker в Google за сайта на продукта.

Сигурен съм, че има и други софтуери за имоти, но тези съм тествал и нека да ги дискутираме. Ако има други ще ги добавя към списъка за сравнение.

Нямам никакво желание да рекламирам никой от гореизброените софтуери нито препоръчвам никой от тях. Целта на темата е да споделим опит и виждания.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-05-25 02:26 от sofianec.
Re: Софтуер за управление на АНИ
23-05-2008 - 17:47:16
Аз мисля че sofianec е прав в някой отношения, защото какъв е смисъл на форума, ако той не е полезен на читателите си/в случая брокерите/. Нормално е хората занимаващи се с даден бизнес да говорят за фирмите или продуктите на друг бизнес, който ги свързва. Нормално е да се говори положително или отрицателно за даден продукт или фирма и това да не се третира като реклама. Как да говориш за недостатък на даден продукт, като не можеш да го посочиш.

В крайна сметка, дори и да погледнем нещата като реклама, пак никой не губи
- форума е извор на полезна информация и това радва неговите потребители
- брокерите откриват софтуерни фирми, които са свързани с техния бизнес и чува мненията и опита на колеги
- фирми които правят софтуер за имоти се популяризират, стават по конкурентни и имат по лесен досег с потенциалните си клиенти
Re: Софтуер за управление на АНИ
27-05-2008 - 22:57:21
Направих си труда да проверя някои от описаните програми, впечатлен съм от програмата с която работят алфаком - deabroker. Наистина е достатъчно да ти инсталират програмата на един единствен компютър, може и лаптоп, и без да плащаш нищо повече можеш да си ползваш базата от цял свят с колкото си искаш работни станции, на които е достатъчно да имаш Мозила.
По отношение на цветовата гама разбрах, че на демо версията не са качени последните доработки на които са отстранени всички козметични дефекти.
Re: Софтуер за управление на АНИ
28-05-2008 - 15:28:13
Аз също тествах програмата ДЕА Брокер. Оказва се, че за сега май това е най-добрия софтуер за имоти. Един поглед само не е достатъчен. Аз поработих малко повече и ми светна. Включих си визия ретро и дизайна с тази опция е добър. Важното обаче е, че това е стил на работа. Страшно много улеснява работата. Взех решение да я купувам, още повече, че е интернет базирана и е необходимо само едно копие за целия офис.
Re: Софтуер за управление на АНИ
11-06-2008 - 10:53:13
Тествах програмта Деа Брокер и като всеки софтуер намерих плюсове и минуси, но се появи следния размисъл - Деа брокер е уеб базиран софтуер, т.е агенциите качват офертите си на сървъра на фирмата която предлага този софтуер. Какво ще стане, ако от фирмата решат че този бизнес не ги кефи. Какво ще стане с всичките оферти на агенциите-клиенти?

Занимавам се от 8 години с недвижими имоти и съм видял много фирми, които са предлагали софтуер и други благини за фирмите в бранша, но много от тях изчезнаха или смениха бранша през годините.

Опита ми ме насочва към фирми, които са се утвърдили във времето. Особено когато става дума за софтуер, който ще съхранява и управлява цялата информация в агенцията за имоти.
Анонимен потребител
Re: Софтуер за управление на АНИ
11-06-2008 - 14:17:11
sofianec, гледам пак си зачекнал темата със софтуера.
Какво стана с "австралийския" дето щеше да го локализираш?


Гледам тука разни уеб базирани неща се рекламират.
Хора, внимавайте с тези работи, да не се окаже, че освен вас и още 1000 човека ползват вашите оферти или че някой си прави колекцийка от оферти. Проверете си да нямате някой трафик "навънка", сменете паролите на базата, махнете всички "излишни" юзери и т.н. Уеб базираните неща са много хубави ама защитата трябва да е на ниво.

П.С. sofianec, какво става със сайта от този ти пост
[forum.imoti.net]
май година и половина не му стигна да изяде иноти.нет
Re: Софтуер за управление на АНИ
16-06-2008 - 17:45:43
Браво Тинки Уинки.

Аман от мозъци.

smoking smiley
Re: Софтуер за управление на АНИ
23-06-2008 - 08:09:18
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> sofianec, гледам пак си зачекнал темата със
> софтуера.
> Какво стана с "австралийския" дето щеше да го
> локализираш?

Имаш чудесна памет. Работим с него вече година - доста добре при това. Локализацията не се оказа най-добрия вариант, но и в този му вид е ок.

М/у другото един от мотивите ми да пусна тази тема е, че искам да видя дали изобщо пазара на софтуер за агенции съществува. Нямам намерение лично аз да пускам софтуер или нещо такова. Не съм програмист. Любопитно ми е какво ползват колегите и какви са тенденциите в тази област.

Все пак сме 21-ви век. Информационните технологии от лукс се превърнаха в необходимост. Развитието на системи за управление на бизнеса не е нищо ново (надявам се и за теб не е ново). Бизнеса с недвижими имоти е голям в България съответно софтуерния пазар е логично да последва това развитие.

Агенциите се разрастват и/или специализират. Софтуерни решения са задължителни за модерно и ефективно управление на фирмата и ресурсите.

Със същия успех мога да пусна и следните теми:

Каква операционна система ползват АНИ в България. Уиндоус, Линукс или нещо друго. Защо и впечатления ...

Каква програма за обработка на снимки ползват АНИ в България. Защо и впечатления ...

Ползват ли колегите софтуер за автоматичен превод (за офертите и промоционалните материали). Ако да - какъв и защо? ...

Усещам леко заяждане от теб. Защо?


>
> Гледам тука разни уеб базирани неща се
> рекламират.
> Хора, внимавайте с тези работи, да не се окаже, че
> освен вас и още 1000 човека ползват вашите оферти
> или че някой си прави колекцийка от оферти.
> Проверете си да нямате някой трафик "навънка",
> сменете паролите на базата, махнете всички
> "излишни" юзери и т.н. Уеб базираните неща са
> много хубави ама защитата трябва да е на ниво.

Това е много валиден аргумент. Благодаря ти, че го посочи. Нуждата от уеб-базиране на сензитивна фирмена информация е въпрос на корпоративна сигурност и процедури. Трябва да се подхожда внимателно.

От друга страна създаването на фирмен интранет, достъпен отвсякъде създава удобства за брокери, които работят в движение или отдалечено от централния офис. Има доста преимущества.


>
> П.С. sofianec, какво става със сайта от този ти
> пост
>
> май година и половина не му стигна да изяде
> иноти.нет

Пак се заяждаш. Защо (2-ри път)?

Не съм тука за да плюя Имоти.нет. Конструктивната критика е винаги желана от модерните, гъвкавите и развиващите се компании. Предполагам Имоти.нет е точно такава. Защо тогава това заяждане всеки път като предлагам нещо да се подобри?



Анонимен потребител
Re: Софтуер за управление на АНИ
23-06-2008 - 09:16:08
Quote

Развитието на системи за управление на бизнеса не е нищо ново (надявам се и за теб не е ново). Бизнеса с недвижими имоти е голям в България съответно софтуерния пазар е логично да последва това развитие.

Агенциите се разрастват и/или специализират. Софтуерни решения са задължителни за модерно и ефективно управление на фирмата и ресурсите.

Ще се опитам да ти обясня защо масовите софтуерни решения в АНИ са на ниво курсова работа в ТУ. За да направиш сериозен софтуер за АНИ ти трябва екип от около 8 човека(5 прогграмисти + 3 тестери) за около 10-12 месеца. Смятай само за заплати:
3 човека (2 програмисти + 1 тестер) със заплати около 3000 лева - това дава към 5000 разход на фирмата за човек - 15000 лева.
5 човека (копачи) с заплати около 1500-2000 - това са още 3000-3500 на човек разход.

Финално само за заплати имаш минимум към 30000 на месец. Тука не смятаме консумативи, хардуер и т.н. Това като го сметнеш за 10 месеца са си 300 000 лева само за заплати.

Айде сега да видим на кого ще го продаваме този софтуер:
1) Имаме 2-3 големи АНИ, които могат да отделят тези пари за да го купят, ама при тях не върви номера - ай тука имаме един софтуер, който сме направили дай да ви го продадем. Там общо взето номера е те идват при теб и ти казват искаме това и това - направете го. При което софтуера си остава за тях и не се разпраостранява.
2) Останалото са "малки" АНИ дето като чуят 300 000 и ти показват вратата. Може да решиш да го пуснеш по 1000 лева примерно и да го продадеш на 300 АНИ вместо на една. Е да де ама живеем в БГ и като го продадеш на 2 АНИ то след по-малко от месец ще ти го хакнат и още 298 ще си го инсталират без да ти платят и стотинка.

Quote

От друга страна създаването на фирмен интранет, достъпен отвсякъде създава удобства за брокери, които работят в движение или отдалечено от централния офис. Има доста преимущества.

Съгласен съм работата е добре да подбереш на кого ще възложиш поръчката. Не те съветвам да го възлагаш на "гаражна" фирма. Трябва ти фирма, която ще загуби повече ако се разкрие, че ти "краде" данните, отколкото ще спечели ако наистина ти ги открадне.


Да ти призная тази новина от сайта на Деа направо ме закопа:
Quote

Нов портал

13.05.2008
Стартира дългоочакваният портал ..............
Обявите на всички потребители на продукта "ДЕА БРОКЕР" автоматично се публикуват в новият портал, освен в собствените им сайтове.Да си пожелаем огромен трафик.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход