Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Добра ли ще е инвестицията в "Левски"?

Публикувано от Shona 
Добра ли ще е инвестицията в "Левски"?
04-06-2007 - 15:12:15
Здравейте!
Винаги съм чувала негативни мнения за този квартал, но поради стечение на обстоятелствата трябваше да дам детето си на детска ясла там и пак така случайно видях новострояща се кооперация в района. Мястото е на 1-2 минутки от "Герена", наоколо има само къщи и е малко като на село, с две думи - спокойно е. Обаче, като отидох да го гледам вчера и да говоря с инвеститора, направи ми впечатление колко на ниско минават самолетите, колко шумно е и се запитах дали е добре да се купува имот в подобно място, още повече квартала не е с много добра репутация.
Аз съм се шашнала тотално с избора на имот, и ми е адски трудно вече да избирам.
Какво мислите за подобна инвестиция в този район?
Re: Добра ли ще е инвестицията в "Левски"?
04-06-2007 - 15:25:35
shona,не е ли по-добре да кажете за какви парички и колко стайно жилище искате.Тук във форума има компетентни и брокери и строители,и мисля,че ще намерите най-прекия път към желания имот.
Не се шашкайте!Успех! :]
Re: Добра ли ще е инвестицията в "Левски"?
04-06-2007 - 15:31:53
Левски има обективни причини да е евтин - самолетите и разположението между Кремиковци и София - който и да е вятър носи нечий мръсен въздух. Но на другия евтин квартал - Обеля, не знам какви са обективните причини да е също толкова евтин. smiling smiley
Re: Добра ли ще е инвестицията в "Левски"?
04-06-2007 - 15:54:40
На мен лично не ми харсва - смятам го за прекалено отдалечен, шумен и мръсен, както и доста безпреспективен. Обаче там си живеят много хора и са си доволни и щастливи - така че ако на вас ви е удобно там заради детето - защо не. Но пък от друга страна яслите, детските градини и училищата се сменят. По-скоро помислете за периода след седми клас - по-добрите училища са в друг райони, може да е дълго и опасно за едно дете да пътува толкова много...... Милион аргументи за и против, зависи от собствените ви възгледи.
Re: Добра ли ще е инвестицията в "Левски"?
04-06-2007 - 16:11:32
Do 650E/kw.m. za novo stroitelstvo e dobra blizko do centara mrasniqt vazdoh ot kremikovci e mit /vetrovete sa 99% ot zapad na iztok/, samoletite v momenta minavad nad cqla sofiq /jiveq v zapaden park/ nad bloka mi vsqka vecher minavat pone tri broq, ta misalta mi e che se svikva e ako si do letishteto sigurno e ad. Uspeh.
Re: Добра ли ще е инвестицията в "Левски"?
05-06-2007 - 09:24:50
jores,

Това със самолетите не е съвсем така. Те минават над цяла София понякога, зависи как подхождат към летището (от каква посока идват, как ги насочват и пр., имат си там начини). Това го казвам, защото сравнително често летя и гледам, че подхождаме към София от различни страни и прелитаме над различни места - понякога над цяла София от запад на изток чак до летището. Но над Западен парк летят много по-високо, отколкото над Подуене и Левски, които са много по-близо до летището. И шумът е съвсем различен.

Shona, живяла съм в Суха река и не е лошо, Герена има хубав парк, а щом са и къши наоколо, ще е зелено и приятно. Има , обаче, някаква циганска махала на изток от Левски (Абисиния ли й викаха, нещо такова) и градският транспорт е доста пълен с тях. Училищата хубави няма наоколо (Елфи е права), а самолетите наистина летят ниско и се чуват, у нас се тресеше цялата сграда. Не винаги, де, предполагам зависи от пилота или от мощността на двигателите. Но си го има това.
NBP
Re: Добра ли ще е инвестицията в "Левски"?
05-06-2007 - 13:04:16
Не е вярно че Левски е отдалечен квартал. Той е много по-близко до центъра от доста южни квартали, където продават на надути цени. Аз пък ако ще купувам апартамен бих избрала такъв квартал, а не да ми продават на 1000евро в Младост еН-та част!
Re: Добра ли ще е инвестицията в "Левски"?
05-06-2007 - 13:34:20
Тук ще видиш най разли4ни мнения... :crazy: но най-важното е на теб да ти харесва... и стига разбира се да не ти пре4ат хората от малцинствата и самолетите :ami: клю4а е в теб winking smiley
Re: Добра ли ще е инвестицията в "Левски"?
05-06-2007 - 14:42:39
Левски Г, не само е отдалечен но и доста слабо развит от гледна точка на търговска мрежа и транспорт - населен е с бивши и настоящи служители на Кремиковци, има доста обекти с производствено предназначение там, което значи, че се образува промишлена зона.
Смятам че този квартал ще си остане слабо развит още дълго време, поне докато стигне метрото до там.
Ако съдя по изказването на господата от агенция NBP, вероятно имат нужда да продадат там някоя панелка? smiling smiley
За самолетите - абсолютно вярно е че доста от тях захождат към летището над Левски Г.
Има и порядъчно количество цигани, идващи от цигански квартал, намиращ се в съседство с Левски Г.
Ако искате оценка за инвестирате -- не само разстоянието до центъра е важно, а инфраструктура, обслужване, транспорт, какви хора населяват квартала и т.н.

А Младостите има защо да са скъпи господа от NBP, там не е от значение това доколко тези райони са близо до центъра на София, по-скоро оценете това че са близо до Витоша, метрото скоро ще мине от там, имате куп големи хипермаркети ...
NBP
Re: Добра ли ще е инвестицията в "Левски"?
05-06-2007 - 16:39:25
Левски е квартал, който тепърва ще се развива. До сега това не е направено поради преразпределение на имоти между хора на по-високите етажи на властта. В момента той не е елитен квартал това е ясно, но тук става въпрос за инвестиция.
В подобно положение бяха и Младостите преди години. Дори аз си спомням (макар, че съм едва на 22г.) когато Младост се водеше същия работнически квартал като Люлин и Левски - спалнята на София. Там инвестициите си казаха думата.
Левски също тепърва ще се развива като квартал най-малко поради това, че е по-близко до центъра на София. Що се отнася до циганските къщи в Христо Ботев, след години вече никой няма да си спомня, че ги е имало. При този глад за парцели!
В момента там се продават голямо количество парцели със сравнително добра големина и параметри, а в елитните квартали на София, големи парцели вече просто няма! В този ред на мисли всички знаем, че на строителите им изнася повече да строят на 25-30% обещетение при 5000-6000 РЗП (например). Та в Левски ще започнат да строят усилено и то скоро.
За сведение на dddd в Левски В и Г промишлените зони хич не са много!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход