Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Защо продавачите не продават, брокерите не брокеруват и добросъвестен купувач не може да си купи имот в София

Публикувано от WebSavvy 
Re: Ако изобщо има такива...
09-02-2007 - 12:20:33
Продавач Написал:
-------------------------------------------------------
> На мен почва да ми писва вече да имотговарям на
> словоизлиянията и да им разчитам маймуницата...
>
> Истината е някъде там където не я търсиш!


Здравей Продавач,

Виж сега.... по принцип си прав че трябва да се пише на кирилица и по темата като гледам също си прав. Знаеш реалността и просто я казваш на хората!

НО.....

1. Има наистина хора които са в чужбина и нямат кирилица, а имат само "маймуница" -> Влез им в положението бе, човек! Не бъди като "кон с капаци" winking smiley
2. Продавач, само да те попитам - някой да не те насилва да влизаштук и да отговаряш.Кажи ако има такъв, ще го обадиме на полицията :}
3. Май си доброволно тук smoking smiley ........

Поздрави
Joan,

съгласна съм, че не е нормално 1 агенция да представлява два противоположни интереса. Но ситуацията е такава и ще остане вероятно още дълго време така, за съжаление.

Аз като купувач когато прозрях силата на ч.л/ т.е двойно възнаграждение/ се възползвах, но ясно си дадох сметка, че плащам, за да съм първа на оглед, ако се колебая да размотават другите купувачи през агенции ден-два. Но и за момент не помислих, че агенцията ще се опита да сваля цената (да загуби и от двете комисионни, абсурд) и все пак цената бе леко свалена, но това е обект на друга тема.

А що се отнася до случая на Камелия - да за купувача е защита на интерес, но не е правлино да се нарушава устна уговорка (а защо е останала само устна е въпрос към брокера на продавача). Но в този случай продавачът е трябвало да не се съгласи и да търси друг клиент.

Успешна работа на всички
Quote

Но ситуацията е такава и ще остане вероятно още дълго време така, за съжаление.

Ето тука много грешиш.
Аз и преди щях да повдигна този въпрос но сега ти ми даде "начален тласък"

Значи как стоеше положението до сега. Агенциите "окупират" вестниците с обяви и тези на частни лица "потъват". По този начин някак си продавачите свикнаха да работят с агенции още повече че имаше и опция "без комисиона за продавача" работеха с тях - дето се вика щом са решили да работят за без пари защо да не се възползвам. После се появиха и портали в интернет и брокерите наводниха и тях.

Да де ама това надали ще продължи вечно. Просто досега се разчиташе на реклама от страна на агенциите, те държаха "информацията и се опитваха да я продават, докато вече всеки може да влезне и да си пусне обява - при това безплатно. Т.е. оттук нататък основната роля на агенциите няма да е пускането на обяви и воденето по огледи - продажба на информация. Според мен след около 5 години агенциите ще се занимават главно с консултации. В смисъл продавач и купувач ще се намират в нета, а останалите неща по оформянето на сделката ще възлагат на агенции.
StefanB Написал:
-------------------------------------------------------
> biborana,
>
> има такива посредници - понеже казвате да говорим
> с имена, посочвам - агенция
> "А РеТе" - с тях работих и при покупката на парцел
> (след като се мотах 3 месеца), но в крайна сметка
> купих от познат, но всички проверки направиха те,
> и при тази на апартамент на тъст ми през 2005 и на
> продажбата на стария сега през декември 2006. При
> всички случаи не сме застанали на една опашка,
> освен в кабинета на нотариуса сега през декември,
> което бе общоразбираемо предвид лудницата и
> часовете не се спазваха. За всичко се погрижиха -
> и за удостоверение за идентичност, и за данъчни
> справки, за тежести, какво ли не, дори не съм
> много наясно какво точно ровиха - а стария
> нотариален акт, който е издаван при покупката от
> държавата, преди последния, също ходиха да
> търсят... Висяха вместо мен в банката, докато мине
> превода с моето подписано потвърждение за
> получаване на сумата, което да дадат на брокера на
> продавача след като наистина парите влязат. Те
> въведоха във владение купувача - аз им бях оставил
> ключа и само ми звъннаха ча нещата са уредени,
> тогава с жена ми дори не бяхме в София...
> При продажбата заведоха купувача за ръчичка си
> прехвърли партидите в енерго, ТЕЦ и телефон (бяха
> го сложили като условие още в предварителния
> договор), да не би да ни набутат, изобщо, доволен
> съм и затова в предишен постинг казах на Продавач
> - нямам против да си платя 2 процента от цената,
> стига да се свърши работа.


Почвам да се питам,в различни държави ли живеем?Това,което описваш е начин на работа във всяка нормална АНИ.Когато пиша,че брокерът е от първата до последната крачка с клиента,това имам предвид. smiling smiley
Да де ама това надали ще продължи вечно. Просто досега се разчиташе на реклама от страна на агенциите, те държаха "информацията и се опитваха да я продават, докато вече всеки може да влезне и да си пусне обява - при това безплатно. Т.е. оттук нататък основната роля на агенциите няма да е пускането на обяви и воденето по огледи - продажба на информация. Според мен след около 5 години агенциите ще се занимават главно с консултации. В смисъл продавач и купувач ще се намират в нета, а останалите неща по оформянето на сделката ще възлагат на агенции.

Да, Тинки,
Да не стане имоти.нет посредник на посредниците, т.е. да продава информация?
Всъщност, аз нямам против. Поне ще има ред.
Завиждам ти на оптимизма, Камелия! Отчайващо е колко рядко се среща нормален човек, камоли фирма (щото опре ли до пари и свестните се развалят). Затова и Продавач е прав да се оплаква от некоректни клиенти, както клиентите от брокери.
Като се замисля, май всички искаме нещо трудно осъществимо: добър имот (при преобладаващи кочини), на разумна цена (??? тя пък коя е), че и на нормален брокер да случим!

Здравейте,търсите ли още имот?
Казвам се Клавдия Василева от агенция ''Сънсити''.
Бих искала да ви помогна,напишете ми вашият електронен адрес и ще ви изпратя скици на парцели. Кажете ми какво точно търсите и къде. И до каква цена.
Незная на какви агенции сте попадали,но бих искала да променя вашето мнение и отношение към брокерите.
Благодаря Ви,чакам отговор. Моят адрес е klavdia.vasileva@abv.bg
Уважаеми съратници,

Аз се отказвам от покупката на апартамент поне за няколко месеца и отивам да си лекувам нервите. От 5 месеца по-голям непрофесионализъм не съм виждал.

Ходих по огледи, като хабих по половин резервоар гориво докато намерим къде точно е апартамента, който брокера продава. Когато го намирахме се оказваше че:

1. Квадратурата не е точно тази но те са имали в предвид и таванско помещение, което можело да се усвои като лесно се избие дупка в 40см бетона плоча, или
2. Бабата изобщо не си продава апартамента, но преди време се свързала с брокера, а той по подразбиране станал водещ брокер на обекта
3. В новото строителство, 3 коридора на ш/з а останалото общи части..и не само общи части, ами и стени са включени (разбира се аз какво си представям. накрая от 110 кв.м влизам в......къде по дяволите са ми стаите, а този отсреща защо простира на моя балкон (имотът е рекламиран с чудесна гледка)
4. Разговарям с брокера, а той ми казва че трябва да дам още малко за нещо по-хубаво-е аз имам един живот да го плащам. Въпреки това ревизирам бюджет, правя го и наново-отивам в апартамент, забележете 3 етаж, НГ. Оказва се, че блока има 2 етажа мазета, после гаражи и аз съм си на 1 етаж
5. Пълня отново резервоар и си вземам отпуска. Отивам в апартамент, тухла.ПО пътя ми обясняват как трябва бързо да реша и да го капарирам (аз винаги ходя с 1 000 Евро в джоба) защото търга е почнал за апартамента и още 7 души са след мен на огледи. Брокера ми, които е много печен ми е уредил да съм първи. Влизам, и изпадам в истерия-къде е тъпия апартамент-а то: не е точно апартамент а част от него (бивше слугинско помещение, баня и тоалетна направени в бивш килер и т. н. цена - 50 000 евро. Дигам скандал на брокера, а той ми казва че не може да отиде на всички обекти и да се съобрази с изискванията на всички тях, защото имал над 20 клиента в момента-горките хора
6. Решавам да търся апартамент сам-влизам в Интернет. 1 апартамент е публикуван поне 10 пъти с различна информация, и нито една вярна.
7. Сменям агенцията-същият абсурд. Една брокерка ме води в апартамент за тотален ремонт,ПОЧНАХ ДА СМЯТАМ ЧЕ АЗ НЕЩО НЕ ГОВОРЯ ПРАВИЛЕН БЪЛГАРСКИ ИЛИ ИЗОБЩЕ БЪЛГАРСКИ.


Накрая бих искал да попитам всички във форума, вие изкарвате ли по 2000 Евро като единственото което правите е да влизате в Интернет и това е. Най-лошото е, че не купувачите, не продавачите а брокерите правят пазара невъзможен, спекулативен и паразитен. МОЛЯ ВИ, КУПЕТЕ СИ ФОТОАПАРАТИ, ГОВОРЕТЕ С ПРОДАВАЧИТЕ И КУПУВАЧИТЕ И СИ ЗАСЛУЖЕТЕ ПАРИТЕ. НИЕ СМЕ ГОТОВИ ДА ВИ ГИ ДАДЕМ, НО............................ПАРАЗИТИ
Kameliq, радвам се, че уточнихме критерия.
Остава да си отговорим защо това, което и според теб правят нормалните агенции не удовлетворява пишещите тук изпищели хора. Има две възможности:
- Агенциите, на които те са попаднали са не от нормалните - тоест ненормални, разбираме правещи всичко различно на описаното от мен и приемано от теб за нормално и странно но те са не една и две, по-скоро една и две са нормалните
- Ние, пишещите сме слепи да видим как тези агенции си вършат нормално работата и ни се струват че са ненормални. Дали ние сме нормални - така разбирам аз въпросът ти, който се покрива с тезата за лошите клиенти.

Аз повече нямам нерви и време да доказвам очевидното. Желая на клиентите добри брокери, нормални, както казахме с Камелия, а на брокерите - добри клиенти - усмихнати, ларж, да носят по 2000 евро и просветени, че 35 ст. на ден за цял живот не са пари, а половин пакетче семки от 500 грама Кронос. Без инфлацията.

Re: Ако изобщо има такива...
09-02-2007 - 20:25:34
avatar
Така е прав си добровнолно съм тук. Да съм казал обратното? winking smiley Желанието ми е след като това тук е форум да има форум и да водим диалог да обсъждаме и да коментираме, но някак си не се получава, което ме дразни. Аз съм тук от 2003г. когато още нямаше регистрация и тогава като, че ли имаше повече диалог. Сега наблюдавам следния "феномен" - влиза някой ядосан от някаква конкретна негова си случка човек и изсипва цялата си ярост върху смятания за виновен според него.
Същия този човек след ден - два или седмица - две вече го няма тук във форума. Влизаш псуваш и си излизаш. Малко са хората, които ругаят, обиждат и не могат да си аргументират атаките и продължават да пишат тук, дори смятам, че няма такива.

Ако имах това време да се разровя назад във форума мога да извадя доста такива мнения на хора с никове, които от този момент нататък ние не забелязвамеsmiling smiley Което на мен ми говори, че не могат да застанат зад думите си. Именно за това аз за 564 път казвам, че когато плюеш трябва да се аргументираш. Тоест цитираш имена на АНИ и брокери иначе просто мнението ти е пълен фишек, а още по-голям фишек са хората, които подкрепят неаргументираните мнения. Най-малкото защото тези мнения може спокойно да са измислени и хората да си търсят повод тук във форума да спечелят симпатията на тези, които могат да им дадат инфо "как могат да си продадат апартамента БЕЗ агенция" ... "как може да купиш БЕЗ агенция"... и т.н. и единствената им цел е да си спестят парички - ок няма нищо лошо да пестиш, но ако ще си измисляш случки ставаш смешен поне според мен.

А съответно ако не си измисляш то поне МОЛЯ АРГУМЕНТИРАЙТЕ СЕ! Дайте ги тези измислените брокери да ги сритам аз лично, че хвърлят камъни и в моята градина като копаят с бомби, а не с мотики...

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход