Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Защо продавачите не продават, брокерите не брокеруват и добросъвестен купувач не може да си купи имот в София

Публикувано от WebSavvy 
Драмата продължава........Пак ни изкараха крадци този път

Хайде, Ванеса, спомени ги всичките поименно, а не изказвай генерални мнения, говори с конкретни имена, хора и факти.

Come on!
Вече почвам много да се дразня и незнам дали изобщо да се занимавам да отговарям на хора, които мислят като коне с капаци!!!

"Na brokera po-gore iskam da kaja che ne stava vupros za tova che niakoi ako ima golemi iziskvania i brokera ne moje da gi udovletvori klientite sa nedovolni. Nie sme nedovolni za tova, che vmesto da kajeto nesto moje li ili ne moje da stane ni vodite po bezumni ogledi, kudeto ne ste i stupvali, imota izglejda tochno obratno na tova, koeto tursih i se okazva, che i cenata "sluchaino" dokato otidesh se e vdignala s 1000-2000 eur za 1 chas. A nasheto zagubeno vreme i nervi koi ste kompensira???"

Аз на вас първо искам да ви кажа да пишете ако е възможно на кирилица, а не на маймуница. Второ понеже сте били недоволни за това, че някой ви е водил на оглед без да е видял имота...аз никой не водя на оглед без предварително да съм видял имота освен ако той не се предлага от колеги ако разбирате изобщо за какво става въпрос. Трето цената СЛУЧАЙНО не се вдига от брокера, а в 100% от случаите САМО и ЕДИНСТВЕНО от собствениците на имоти, които като им заведеш 5 души на оглед и на шестия ни сюрпризират и нас. Но за потенциалния купувач разбира се за лакомията на собствениците сме виновни брокерите както става ясно от по-горното писание... Четвърто обаждайте се само на оферти със снимки - приятелски съвет. Брокер, който не слага снимки на имота, който е гледал няма или просто не го бива в тази работа и аз не ви го препоръчвам!

Какво става пък с половината купувачи (или поне преди да започнем да работим само с договори) идва някой точно като вас veneca и ми казва намери ми това и това ама до толкова пари... ОК намирам го аз и когато вече опрем до капаро и предварителен договор се почват пазарлъците за комисиона, който изрично е съобщен още преди първия оглед! Но иначе претенции много...

Ние сме били вдигали цените брей брей брей тц тц тц :crazy: Най-обичам някой, който хем незнае хем акъл дава и наистина за последен път си хабя времето да отговарям на подобни мнения.

А и още нещо ако искате да си купите двустаен апартамент за 20 000Е къде смятате, че ще ви заведат брокерите - в идеалния център или в Ботунец и кой ще ви е крив за това - вашите финансови възможности на които отговарят определн брой и тип жилища или лошия брокер, който ви води по дупки???

Аз имам клиенти на които им обяснявам, че за тези пари не може да намери това, което търсят, но те: "Дай да видим какво има пък остави на мен преценката" - еми ето какво става като ви оставим на вас преценката!!! :g: Ние сме криви ама друг път.
И пак казвам когато говорите за "БРОКЕРИТЕ" моля цитирайте агенцията и брокера от който сте недоволни и ние ще преценим дали това са всички БРОКЕРИ или сте работили с баба Пена, която вие сте решили, че е олицетворение на бранша ни.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-02-08 13:26 от Продавач.
Ако изобщо има такива...
08-02-2007 - 13:30:14
avatar
На мен почва да ми писва вече да имотговарям на словоизлиянията и да им разчитам маймуницата...

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
няма смисъл, my friend, безпредметно е! Аз виждам как точно им ги обясняваш нещата, и се стараеш да го правиш с добър тон, и в детайли, и с примери, ама никой не вдява! clap: Това не е разговор просто........
Е това е лошото
08-02-2007 - 14:06:36
avatar
Че все едно се опитваш да водиш диалог с проф. Юлиан Вучков - а с него не се води диалог, а монолог, което значи, че или той говори ти го слушаш или нищо друго :} Та и тук така всеки влиза да си изплаче мъката - направо стана като стената на плача, но как един не каза - агенцията х ме прекара брокера игрек е некъдърен и т.н. всички казват "БРОКЕРИТЕ" "АГЕНЦИИТЕ" всички под един знаменател. И като ги питаш за конкретно име спират да пишат...защо ли се чудя?! Дали защото не поукрасяват нещата малко или откровено си измислят незнам, но ако не е така и ти наистина си недоволен от някой или от нечия услуга ами назови го та да се предпазят и други от това зло и същевременно да не си патят кадърните хора от този бранш и да не бъдат приравнявани с баба Пена с мустаците или с кухата студентка Грозданка, която незнае къде намира руски паметник... Ама на дай им да обиждат и да хулят, но само в рамките на общите приказки нищо конкретно никога...

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-02-08 14:12 от Продавач.
Има нещо вярно за брокерите. Давам под наем апартамент, от сто агенции се обадиха дали могат да го публикуват, и естествено да си кажат комисионната. Само от 3 агенции дойдоха на предварителен оглед. В крайна сметка вече 3 месец не мога да го пусна под наем.

Имам голяма молба, ако тук има съвестен брокер, на който му се занимава нека ми пише на ЛС.
Какво точно не можете да разберете, това си е чиста психология, Вие (брокери, агенции и всякакви там посредници) сте неприятни за участващите в една сделка по определение. Вие сте третият излишният, какво от това че за комисионната ви се полага да продадете (предоставите) някаква услуга. Е хората са недоволни от качеството на предоставяната от повечето от Вас услуга, това е форум и хората споделят своят опит от общуване с Вас-подобни, какво има да ревете и да се тръшкате срещу фактите няма аргументи. Аз прекрасно се справих с купуването на няколко имота и без агенции и за в бъдеще признавам ще продължавам да се опитвам да мина без посредници доколкото е възможно - та това си е естествено. Тук не е виновен манталитета на българина, направете така, че той да разбере защо сте му нужни и да ви приема като естествена страна в сделката а не като
"едно неминуемо зло" . Колкото една държава е по правова с нормали и работещи закони толкова по-малко посредници, но за Вас тук ще има все още много, много работа така че може да си карате както си знаете не се напрягайте, нищо няма да се промени.Кучето си лае, керванът върви! spinning smiley sticking its tongue out
Продавач, ако аз искам да купя за 20000Е и кажа че го искам на опашката на коня, брокера ако е кадърен не трябва да ми се обажда за ботунец, а директно да ми каже в началото за тези пари - там може, за района който искам - толкова пари...
Когато съм давал параметри - казвам цена до толкова и искам да е в младост, обажда ми се и цената само с 20% по-голяма - в центъра в една порутена кооперация.
Или има проблем или е виновен клиента или пак клиента че е намерил кофти брокер.
Може ли някои да ме ориентира как са в момента цените на парцелите в Симеоново / Драг.
Благодаря предварително.
Ivel Написал:

> Е хората са недоволни от качеството на
> предоставяната от повечето от Вас услуга, това е
> форум и хората споделят своят опит от общуване с
> Вас-подобни, какво има да ревете и да се тръшкате
> срещу фактите няма аргументи.

Тук не е
> виновен манталитета на българина, направете така,
> че той да разбере защо сте му нужни и да ви приема
> като естествена страна в сделката а не като
> "едно неминуемо зло".

Напълно съм съгласна - направете добри услуги, които да си заслужават парите, а не обиждайте, че някой е стиснат, защото плащал с неудоволствие 1000-2000 евро за отвратително качество или липсата на такова.

Освен това предложете повече услуги, сегментирайти клиентите. Ще изкарате повече пари и хората ще плащат с удоволствие.

Например, предлага ли се само компетентна консултация (за търсенето) срещу заплащане разбира се. Аз не намерих и затова чета форума, за да открия инфото между редовете.

Спорите за панелките. Някои са брокери по 5-10 години, ами те трябваше да разбират тези неща и дори да си направвят лесни начини за познаване на качеството.

Ами за грамотността на обявите, няма да коментирам.

Освен това 2.5 % от цената на имота. Ами как брокерът ще работи в мой интерес да сваля цената, като така той си сваля неговото възнаграждение?

Съгласна съм с Продавач, че трябва да пишем конкретни случаи с конкретни имена и обещавам да го направя.

ПП. И аз до скоро купувах и продавах сама (имах време и късмет, а и имотите бяха в райони със специфично търсене и предлагане, а не с масово). Миналата есен започнах търсене на нещо стандартно. Разбрах, че предлагането от както ги наричате частни лица е минимално и ми трябва агенция. Минах и през куп глупости да търся читава агенция и не успях, но разбрах какво да направя. Обаждах се само на конкретни обяви, отказвах да ми правят справки и заявявах ясно, че могат да ми предлагат само имоти от тяхната АНИ, защото искам съответната АНИ да вземе 2 комисионни. И тогава търсенето приключи за 5 дена, като намерих три прекрасни предложения, а преди това 2 месеца се нагледах на глупости и опити за изнудване.

Съгласна съм с JOAN, че вълкът трябва да си свърши работата сам, за да е сигурен в качеството й. Това е, брокерите професионалисти вероятно са малко. И е по-лесно да намериш читав имот на добра цена, отколкото читав брокер.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход