Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Мога ли да продам жилище без агенция?

Публикувано от lazarus18 
Анонимен потребител
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
26-01-2007 - 16:23:37
Quote

Другото, което мисля че не стана ясно тук, а ми го казаха препатили, е че като видят обявата на частно лице в интернет, веднага още 10-20 агенции си го рекламират като тяхна обява, разчитайки че като дойдат при мен с човека с парите аз ще клекна

То това е от ясно по ясно, ама не ти ами те ще клекнат защото по добре една комисиона от купувача отколкото нищо smiling smiley
Само купувача да не е някой да им се заяде че т.к. те ракламират имота и той им се е обадил не им дължи нищо защото тогава горките ще останат без нищо дори и при сделка.
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
26-01-2007 - 19:04:39
avatar
Lazarus 18,

Ако има повече хора като тебе, този пазар ще се регулира и ще се знае кой какво върши и колко струва, ще намалеят и мършата и изнудването.

Когато аз търсих последния имот, установих, че почти няма обяви от така нарачените "Частни лица", всъщност платих 2.5 % за координатите на продавача( и то само защото съм супер коректен човек, ако исках да ги прескоча, нямаха шанс). Ако той беше малко по-компютърно грамотен. щях да спестя тези 5 и нещо %, или да си ги поделим. Но такава е ситуация на пазара.
През 2006 г десетина познати бяха в моята ситуация и всички като мене псуваха агенциите и се питаха защо продавачите не обявяват имотите сами.
Предстои ми да дам този имот под наем и мисля да постъпя като тебе - ще се оправям сама.

И още нещо - понеже съм работила 10тина година с РА - и малки и големи, мога да кажа, че хората в рекламата са по-знаещи и добри професионалисти от АНИ, при всички положения без тях ще се справиш, може би ще ти ти отнеме малко повече време.

В крайна сметка твоят таргет ще е за хора, работещи с нета, мислещи като тебе, разбиращи, оправни и т.н.

Ама, те АНИ още не са проумяли, че потребителите могат да се сегментират и за всяка група да се предложи специфична услуга. Даже не могат да продават части от услугата - консултации, рекламиране на имот, справка и т.н. Само знаят 2.5 %

и така губят, защото в желанието да вземат всичко, работят залудо и остават с пръст в устата.

Желая ти много успех
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
26-01-2007 - 19:24:43
avatar
Тинки Уинки,

това за посредника и договора
И на мене ми харесаха като го чух, но реших, че трудно ще обясня на слепец червения цвят, а и защо да го правя и да им плащам от горе на всичко.

Само попитах дали нямат подписани празни договори от Управителя и подпечатани. Имали подписани, но им свършили, а печат не слагали, щото бил излишен, те били стабилна агенция.

Знам, че звучи като виц, затова не го написах в началото, то грамотен човек не може да каже подобна глупост.

Аз заявих, че спирам разговора с брокерката, освен, ако тя не започне да ми плаща за консултантски услуги.

И за да е драмата по-голяма, това е момента на подписване на предварителен договор. И аз и продавача държим в ръцете заветните 2 комисионни. Видях погледа на гладно, тъжно и тъпо кученце.

Добре, че влезе управителят на фирмата, който бе средно грамотен по имотните въпроси, извини се, че от много работа все нямали време да оправят собствения си договор, подписа, подпечата и взе паричките.

Сделката мина успешно и без особени други драми, поне не от агенцията.

Готина събота и неделя на всички

Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
26-01-2007 - 21:02:15
Мислех да не се регистрирам във Форума, но омразата на някои елементи към брокерите просто е безгранична. Бих искал да Ви обърна внимание на следните малки подробности.
1. Брокерите били измамници и само гледали кад да си вземат комисионната, гледали като тъпи кученца.
Пример: Отивам в рекламна агенция. Почват да ме увещават, че ще ми направят супер реклама ( за маркетинг и реклама въобще не са чували, камо ли пък учили ). Спестявам едночасовите подробности, накрая рекламната кампания, която ми предлагат е обяви в интернет и във вестниците, безплатни обяви по телефона, за които ми твърдят, че били платени. Плащам 20 лева консултация само и само за да се махна. При вида на заветните 20 лева ръцете на шефката им се разтреперват.
2. Консултациите с адвокат били по - евтини и адвокатите и нотариусите учили 6 год. за това, били професионалисти.
В кантора на адвокат, близък на клиент. Кантората представлява стая с размерите на баня с сто годишно бюро вътре. Пропускам другите подробности. В договора трябваше да се включи ЦЕСИОНЕР. Адвоката с 6 годишното си обучение не е чувал за ЦЕСИЯ и ЦЕСИОНЕР, но въпреки това прибира на клиента ( който му е познат ) заветните 100 лева за 30 минути консултация от професионалист.
НОТАРИУСИ - мога да ви изброя с имена поне 10 Нотариуса в София, в канторите на които съм виждал лютеница, кашкавал, сирене и т.н. на масата в приемната им или в кабинетите им. Това че половината ходят с скъсани маратонки и дрехи от Илиянци мисля, че е ясно за всички. Това обаче не им пречи да ви искат да им оставите оригиналните документи при тях за да не би да отидете при друг и да им заплащате 100 % допълнителна такса за написването на Нотариален акт.
СТРОИТЕЛИТЕ - разбирам, че във форума ви има и такива.
Тук изключвам 3 - 4 строителни фирми, които си разбират от работата и нямат нищо общо с останалия боклук на строителните фирми в София.
Некъдърни са сами да си намерят парцел, трябва да търсят брокери, което значи трябва да им плащат. Минават през 10 архитекта за проект защото пак трябва да плащат, нямат пари за строителството, почват да продават на проект, обаче и това не могат и пак се обръщат към гадните им брокери и опа лошо пак трябва да плащат. Всички знаят лафа, че по дълъг език от езика на Строителя няма, като става въпрос за кредити и за лизане на банкерски задници.
НЯКОЙ решава да спести 1000 - 2000 Е от Комисионна. Пич за какво си ми ти щом се стискаш за 2000 Е. Ти си обект на напаст само на креватните брокери и на псевдо агенциите. Не си обичал брокерите. Може да си сигурен че и тези дето ще ти се обаждат не те обичат. Те са досадните мухи, а пък ти сам се сети кой е лайното.
Някои хора са с идеята, че от тяхните 2000 Е зависи светът, нищо че са с пет лева в джоба и се чудят как да спестят от продажбата на наследственият има апартамент, то що да не си купи с 2000 Е една кола, която ако може да харчи 1 на 100 и да не се разваля, че пак пари трябва да се дават на майстори. Може пък и от там да спести, що да дава на майстори като може и сам да си оправи спирачките пред блока и после... на последната страница на Нощен труд и опа вестника пак искарал 2000 Е в повече от снимките с катастофата на Някой дето спестил.
Големият проблем на Българина е, че мрази да плаща, свикнал е за всичко да минава гратис и накрая става на 80 год. и опа спестил съм 2000 Е ама сам със старите гащи.
Останете си със здраве всичките
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
26-01-2007 - 23:47:39
Аз лично нямам нищо против да платя дори и повече стига да ми се свърши работа. Не мога да разбера каква точно работа ще свършат за 2000 евро? И няма да ги дам само да се почуствам ларж и да не остарея със старите си гащи, които btw са доста по-нови и хубави от гащите на 99% от брокерите.
Брокерите взеха да се обаждат все повече!
27-01-2007 - 10:07:24
avatar
Радвам се, че не само аз защитавам брокерите вече във форума! По едно време мислех, че съм сам срещу целия свят. smiling smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
27-01-2007 - 10:08:24
avatar
ЕЙ мого го обичате това 99%smiling smiley)) Аз пък ходя предимно с костюми winking smiley .

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
27-01-2007 - 10:10:38
avatar
"През 2006 г десетина познати бяха в моята ситуация и всички като мене псуваха агенциите и се питаха защо продавачите не обявяват имотите сами."

Брей колко лоши били тези брокери тц тц тц да пречат на хората да си продават и купуват на спокойствие тц тц тц :} :} :}

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
27-01-2007 - 10:20:26
avatar
"А ако две частни лица си продавата един на друг могат да се "наиграят" без да искат даже!"

А това е жестока истина, но никога не биха си признали ако се срещнат двама скъперници с елементи на бай ганьовски синдром и се прецакат взаимно без да е нарочно. Особено когато се продава парцел:}. А на скоро имах един интересен случай - продавахме един панелен апартамент и за отрицателно време се намира купувач, който оставя стоп капаро. Всичко изглежда наред докато в един момент собственика на апартамента ми казва: "Е има тука една малка подробност, че апартамента едно време беше ипотекиран в "десекаса"smiling smiley)) но ние отдавна си изплатихме ипотеката, но просто ти казвам да знаеш!"

Такааааааа и ако сделката се осъществяваше без посредничеството на агенцията в която работя в такова приключение щяха да се видят продавач и купувач ако няма помощ от човек, който разбира, че щеше да им се влачи сделката с месеци.

lazarus18 - на пръв поглед всичко изглежда ок може би за теб като човек, който много ги чатка нещата налиsmiling smiley? Кажи ми ти какво би направил на тяхно място?
Аз после ще ви кажа как се развиха нещата. Моля другите да не подсказват с лични съобщения winking smiley .

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
27-01-2007 - 10:21:21
avatar
Тинки аз предлагам да не се говори за 15 гниди като за всички брокери, че се засягам малко или много winking smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход