Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

нова версия на imoti.net

Публикувано от admin 
Анонимен потребител
Re: Боза
25-02-2007 - 21:09:35
относно 2:

Можеш да си направиш софтуера да прави каквото искаш без да ти трябва никакъв съпорт от имоти.нет. Просто си направи софтуер който да попълва автоматично формите на имоти.нет.

Погледни какво прави примерно един софтуер от сорта на gmail notifier или ypops.
Re: Предстои нова версия на imoti.net
26-02-2007 - 10:11:13
Златни сте! Благодаря ви. В момента съществува проблем с лявото поле за добавяне на райони- изобщо не го виждам. Ето за това говоря:admin Написал:
-------------------------------------------------------
> Това го оправихме, вече не би трябвало да имате
> проблем.
>
>
> baligo Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Да си кажа и аз болката.
> >
> > Може да се рече, че напоследък ползвам
> имоти.нет
> > редовно. За съжаление на работа не мога да
> го
> > ползвам пълноценно, тъй като в линковете на
> > обявите или разделите има лошата думичка
> "ads".
>

Re: Предстои нова версия на imoti.net
26-02-2007 - 16:23:42
A ако измислите и някакъв по-добър начин за филтриране на фалшивите обяви, ще сте намбър уан. smiling smiley Вече ме хващат нервите като чуя "къде го гледате това? ааааа, в интернет... ами старо е. много е старо това!" Е добре де, кой го пуска тогава?

Поредните две обяви, на които получих такъв отговор днес са:

imoti.net/Продава-Етаж-от-къща-Варна-Аспарухово--enno-287745.html

и

imoti.net/Продава-Етаж-от-къща-Варна-Аспарухово--enno-268590.html

Трябва да има начин за филтриране на некоректните! Ужасна загуба на време е, а на работа нямам безкрайно много време да търся първо и после да звъня на фалшиви обяви.

Edit:
В момента си мисля за някакви предупреждения към подателите на такива обяви. Нещо като черните точки по пионерските лагери. Примерно фирма "Ръц Фръц Пропъртис" има 3 черни точки и обявите й почват да излизат след обявите на другите, а ако има 10 черни точки излизат последни. Знам, че точно така няма да стане, ама нещо подобно може да се измисли и то да работи добре. А може и да се тествате различни функционалности преди да се пуснат окончателно в употреба. Нали сега е много модерно някъде по сайта да пише "BETA". Думичката "BETA" ми се струва вече заменя мигащата думичка "NEW". И вие трябва да сте в унисон. smiling smiley

Сега се сещам за рейтинга в EBAY. Разгледайте го- интересно е. Точно така! За тази идея приемам поздравления и парични поощрения. smiling smiley smiling smiley Никакви наказания- просто да се вижда какво мислят хората за дадения подавач на оферти. Ето така:

Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-02-27 11:58 от baligo.
Re: Предстои нова версия на imoti.net
27-02-2007 - 13:01:27
baligo

Супер ! Наистина е хубава идея

Само, че как да се справим с това, че може някой да го използва да натопи конкуренцията?

Някои хора ще се борят тогава да напишат колкото може повече позитивни неща за себе си и негативни за другия...
В крайна сметка няма да е коректна информация и накрая се опасявам да не стане така, че най коректните агенции да не станат с най-нисък рейтинг...

Имам опит с okazion.bg преди години - при аукционите това наистина работи. Стоките са различни, продавачите продават различни неща и този, който продава стария си лаптоп не е конкурент на другия, който продава по-нов лаптоп. А освен това самите купувачи си купуват различни неща и също имат рейтинги! тук човек не си купува по няколко апартамента, за да му сложи агенцията рейтинг...

за да се участва в търга потребителят трябва да се регистрира и дори умишлено да се опита да навреди ще си проличи веднага.

Хората в Imoti.net и сега не пускат коментари при проблем без да се иска регистрация, а ако изискваме реалните рейтинги от потребители ще са много по-малко.

В момента системата е такава: при некоректна/ неактуална оферта АКО потребителят подаде, че е проблемна тя вече не се вижда при търсене докато агенцията не си я изтрие. Ако някой е подал, че е неактуална и агенцията си я актуализира ние се обаждаме и настояваме да ни обяснят каква е ситуацията. В 80% от случаите агенциите изтриват офертата, но има и % случаи, в които се оказва, че е актуална и подаденото от потребителя не е вярно.
Следим ако за една и съща оферта се подаде втори сигнал след като вече веднъж агенцията е отрекла да е неактуална офертата. Случва ни се е да се "разделим" с агенции, които пускат нарочно неактуални оферти само и само да имат по-голяма база данни.
Проблема е, че много малко хора пишат при такава ситуация , затова в новия дизайн няма да е най-отдолу на офертата а на по-очевадно място smiling smiley

Достатъчно е един потребител да пусне сигнал, че офертата не е актуална и друг да не си загуби времето за в бъдеще и ако се прави винаги ще си заминат и агенциите, които не поддържат базата си с данни и имат неактуални оферти.
Това една агенция да има неактуални оферти, при условие, че офертата всяка седмица минава в режим неактуална и само ако те я актуализират се вижда пак при търсене, означава, че някои фирми без преглед актуализират всичките си оферти без да махат неактуалните. За тези фирми и брокери можем само да се удивляваме на начина им на правене на бизнес...

За нас е от изкючителна важност базата данни да е само с точна информация, защото една от целите на имоти нет е да спестява време - при некоректна/неактуална база данни портала се обезмисля.


Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2007-02-27 13:12 от admin.
Re: Предстои нова версия на imoti.net
27-02-2007 - 13:08:37
eye popping smiley какво е това нещо. Коя версия е на Internet Explorer?


baligo Написал:
-------------------------------------------------------
> Златни сте! Благодаря ви. В момента съществува
> проблем с лявото поле за добавяне на райони-
> изобщо не го виждам. Ето за това говоря:
>
>Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-02-27 13:08 от admin.
Re: Предстои нова версия на imoti.net
27-02-2007 - 16:16:10
Вероятно имате право. Но ако приемем, че това, което предлагам не е много изчистено и обмислено, то това, в което съм категорично убеден, е че може да се обмисли и изчисти. Сега ми хрумва, че има вариант, който обединява първата ми мисъл за черните точки и втората за рейтинга:

В основата пак ще е рейтинга, но той ще се определя автоматично на база получени предупреждения. Примерно рейтинг от 1 до 100, като ще се определя по някаква формула, която можете да си измислите сами. Фирма "Ръц Фръц Пропъртис" получава първо предупреждение при три (или колкото прецените) неактуални или грешни обяви, като при това се коригира автоматично рейтинга й, a тя получава автоматичен уведомителен мейл че е коригиран рейтинга й и защо е така. А също и при какви условия ще се възстанови рейтинга, за да са чисти взаимоотношенията. Ако получи ново предупреждение в рамките на еди-какъв си срок, рейтинга й се коригира отново надолу. Ако пък не получи предупреждение в рамките на друг срок, рейтинга й се възстановява, но само при условие, че е била активна в сайта. На това кое му е лошото? Особено ако при регистрация е пределно ясно точно по каква формула се формира рейтинга на агенцията и че вие не участвате в това, а се прави автоматично! Няма да има външна намеса- на каквото си постелеш- на това ще легнеш. Дори си мисля, че не е нужно да се "разделяте" с някого. Просто нека да си пуска обявите, но отстрани в резултатите от търсенето като стои рейтинг 0.389 от възможен 100, аз няма да си губя времето да отварям обявата и в последствие да звъня. Това също може да се ползва и във формата за търсене. Всъщност си мисля, че е много добре да пуснете възможност за комбинирано сортиране на резултатите- сортирай първо по дата, след това по цена, след това по рейтинг. Както и да може да се определя низходящо или възходящо да се сортират.

Абе аз като се заговори за поздравления и парични поощрения не пущам леко. :}

Мисля че ако опростите формата за проблемните оферти ще има повече реакции. Добре ще е ако може да се съобщи за проблем само с едно, две кликвания. Какъв е смисъла от име и мейл, че и коментар, след като всеки може да си напише глупости? Според мен никакви полета за писане, а само няколко възможни причини за оплакване (вие трябва да ги отсеете от коментарите, които до сега сте получавали) и потребителя само да сложи отметка и да кликне "Съобщи". Е, може и да си оставите възможност за коментар- примерно последната отметка да е "друго оплакване" и там да може да се пише. И това всичкото да си стои отворено, а не както сега да е нужно да цъкнеш първо и след това да ти се отвори формата. Всъщност за последното не съм убеден. Може и да е както сега, но както бяхте писали по-рано да го има и някъде горе на видимо място.


Иначе по втория въпрос:

Това е IE 6.0.2900.2180.xpsp.050301-1521, но го отворих с него за потвърждение на проблема. Принципно ползвам опера и това е резултата с нея:

Opera 9.10 Build 8679:


А това пък е резултата с файърфокс:

Firefox 2.0admin Написал:
-------------------------------------------------------
> какво е това нещо. Коя версия е на Internet
> Explorer?
>
>
> baligo Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Златни сте! Благодаря ви. В момента
> съществува
> > проблем с лявото поле за добавяне на райони-
> > изобщо не го виждам. Ето за това говоря:
> >
> >
>
>
>
> Редактирано 1 пъти, последният път 02/27/07
> 01:08PM от admin.


Re: Предстои нова версия на imoti.net
27-02-2007 - 17:56:39
Ми то това за черните точки при неактуални обяви е много хубава идея, но в момента в България не знам дали е осъществима.

Какво е виновна агенцията например, че собственикът снощи решил да промени цената или пък се отказал да продава? Мисля, че не са виновни агенциите за това, че продавачите обикновено отказват да сключват обвързващи договори и следователно един и същи имот се предлага от амнайсе агенции, включително и от самия собственик и когато се продаде имота минават поне няколко дена, докато всяка от агенциите разбере, че този имот е продаден. През това време вече обявата де факто е неактуална, обаче какво са виновни въпросните агенции, че искате да ги наказвате, заради това?
Re: Предстои нова версия на imoti.net
27-02-2007 - 18:00:34
"За големия брой оферти за един имот вече е ставало дума, то си остава на съвестта на подалите офертата."

Големият брой оферти за един имот се дължи на това, че продавачите ги предлагат на много агенции. Не смятам, че за това са виновни агенциите, още повече, че в повечето случаи те няма и как да знаят кой още на каква цена ги предлага.

И всъщност защо това да е проблем? Който най-добре рекламира имота, той ще го продаде и ще вземе комисионната. Какъв е проблемът?
Анонимен потребител
Re: Предстои нова версия на imoti.net
28-02-2007 - 07:04:42
Ами собственика като не иска да сключи договор АНИ за чий му рекламира имота?
Re: Предстои нова версия на imoti.net
28-02-2007 - 09:29:14
Не искам да звучи грубо, но мен лично изобщо не ме интересуват проблемите на агенциите! Аз, като купувач, очаквам това, което ми се предлага да отговаря на реалната ситуация. Иначе просто се чувствам измамен и трупам негативно отношение към агенциите като цяло. За съжаление!

Всеки от участниците на този пазар е тук за да прави пари, така че трябва да се научи да си понася отговорността. Аз също съм бил посредник 3 години (макар и в друг бизнес) и ми се е случвало да продавам без печалба, когато не съм си свършил работата по начин, от който и клиента да е доволен и аз да реализирам приход. Просто съм си носил отговорността когато съм обявявал една цена, а след това се е оказвало, че не мога да я осигуря такава, че да имам и предвидената печалба.

Искам да кажа- всеки да си носи кръста и да е на мястото си не само когато трябва да се прибере парата, ами и когато трябва да се понесат загубите. Толкова за отговорностите и взаимоотношенията.

Относно рейтингите, пропускате една важна подробност и това е, че реайтинга ще пада не от една фалшива обява, а примерно от три (или колкото се прецени, че е разумно). Нали така съм написал- при три некоректни обяви- първо предупреждение и съответно падане на рейтинга. Второто, което пропускате е, че ако няма фалшиви обяви за определен срок и агенцията е била активна в сайта, то рейтинга автоматично ще се вдигне нагоре. Говорим за това, че ако агенцията като цяло е коректна и случайно стане така да има една, две неверни обяви, това няма да й се отрази на рейтинга. Ако пък се случи така, че рейтинга й да бъде понижен, то пак има шанс да го възстанови при положение, че няма фалшификати за определен период. Но ако това е практика и се случва редовно... Ами да си носи отговорността.

А сега между другото ми хрумва и още по-прост вариант на рейтинга- просто да се обявява в проценти колко от всички подадени някога обяви са истински и в скобки колко са тези обяви. Примерно пише "рейтинг 91.167 (от 3237 оферти; участник от 16.02.2004)" и вече знаеш, че общо взето можеш да разчиташ на тази агенция.

Има поне няколко варианта за това да се разделят коректни от некоректни. Аз знам, че мога да ги измисля, ако съм запознат със всички условия за добро функциониране на сайта.другата страна Написал:
-------------------------------------------------------
> Ми то това за черните точки при неактуални обяви е
> много хубава идея, но в момента в България не знам
> дали е осъществима.
>
> Какво е виновна агенцията например, че
> собственикът снощи решил да промени цената или пък
> се отказал да продава? Мисля, че не са виновни
> агенциите за това, че продавачите обикновено
> отказват да сключват обвързващи договори и
> следователно един и същи имот се предлага от
> амнайсе агенции, включително и от самия собственик
> и когато се продаде имота минават поне няколко
> дена, докато всяка от агенциите разбере, че този
> имот е продаден. През това време вече обявата де
> факто е неактуална, обаче какво са виновни
> въпросните агенции, че искате да ги наказвате,
> заради това?
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.