Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

нова версия на imoti.net

Публикувано от admin 
Re: Предстои нова версия на imoti.net
01-02-2007 - 23:25:42
Може ли обявите в сайта да бъдат с брояч, брой преглеждания?
Също ако е възможно, при данните за контакт да бъде добавен и Skype kонтакт.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-02-01 23:52 от viko.
Re: Предстои нова версия на imoti.net
02-02-2007 - 08:04:39
И двете се включват в платените ни услуги, които са за фирмите.
Вие бихте ли пащали (например с SMS ) за тези и други предимства изброени тук:

http://www.imoti.net/reklama/specialmembership.phpviko Написал:
-------------------------------------------------------
> Може ли обявите в сайта да бъдат с брояч, брой
> преглеждания?
> Също ако е възможно, при данните за контакт да
> бъде добавен и Skype kонтакт.
>
>
>
> Редактирано 1 пъти, последният път 02/01/07
> 09:52PM от viko.


Re: Предстои нова версия на imoti.net
02-02-2007 - 11:04:35
Да си кажа и аз болката.

Може да се рече, че напоследък ползвам имоти.нет редовно. За съжаление на работа не мога да го ползвам пълноценно, тъй като в линковете на обявите или разделите има лошата думичка "ads". Хрумвало ли ви е, че някои от корпоративните защити може да са настроени да филтрират такива линкове? Моя случай е такъв! У дома нямам никакви проблеми да ползвам сайта, но на работа трябва да минавам през разни проксита, които пък не отварят формата с районите в сътветния град... Абе дълга и широка.

Моля ви махнете "ads" пък и всякакви такива blacklisted думички от линковете на сайта! Иначе ще подам оплакване, че ми нарушавате основните човешки права и правото на достъп до информация. В европейската комисия за дискриминация ще се оплача, тъй да знаете. smiling smiley

Също би било добре освен "актуалност", да има и кога е публикувана за първи път обявата.

При положение, че във формата за търсене има "само частни обяви", ми се струва, че не е необходимо да се разделя сайта на частни и фирмени обяви.

Може би не е лошо да има възможност за ограничаване на търсенето по дата (знам, че има възможност да ми ги сортира по дата, но не е удобно) както е по цена, квадратура и цена на кв. метър. Имам предвид, че понякога разглеждам някои оферти, които ми се струват интересни, но се отказвам примерно от тях. След 6 дни като пусна пак търсене е добре да мога да си огранича търсенето само в обявите от последните 6 дни, а не само да ми ги сортира и аз пак да разглеждам обяви, които изглеждат интересни, но не помня защо съм ги отхвърлил и да губя време да установя защо не ми харесват. Пак. В този ред на мисли, вероятно трябва да се обмисли и възможност за ограничаване на търсенето и по дата на актуализиране на офертата. Така може лесно да открия някои оферти, които преди актуализирането съм отхвърлил, а сега може да са атрактивни.

В показването на конкретна оферта ми се струва полезно освен "Цена/кв.м." да има и средна цена за дадения тип имот в дадения район.

Извинявам се ако повтарям нечии идеи, но не прочетох цялата тема внимателно.

Поздрави и успешен ден.
Re: Предстои нова версия на imoti.net
08-02-2007 - 10:22:37
Не знам четете ли тука все още, но само искам да отбележа още нещо, което може би ми е пречило понякога при работа със формата за търсене. Нямам идея как е в момента, защото не съм публикувал обява, но както Тинки Уинки е писал, наистина полетата, по които може да се прави търсене трябва да са задължителни. Имам предвид като отбележиш "тухла" да ти намира само тухлени, но пък и да си сигурен, че няма пропуснати обяви, само защото някой не е попълнил в обявата си, че продава тухла.

Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> Задължителни трябва да са полетата по които може
> да се прави тръсене - останалото - кой както
> прецени.
>
> А практиката за опции при търсенето като "Обяви
> само със снимки" в един момент ще накара брокерите
> да въвеждат снимки.
>
> В този ред на мисли много се дразня като вместо
> снимка се кажи логото на агенцията.


Предлагам следните опции да има
08-02-2007 - 10:49:35
avatar
Предложението от мен:

Да могат да се селектират къщи, които са

1. Построени само на груб строеж

2. Да има опция за отбелязване, че в къщата има вода и ток, защото доста от тях ги няма, а не е като да не е важно

3. Отново за къщите да има възможност за селектиране на къща с двор не по-малко от 1000кв.м да речем или максимум до 2000кв.м както сега има възможност да се пише от 50 до 150кв.м за РЗП-то на имотите, но никъде няма такава опция за дворните места на къщите. Това ще спестява много време и телефонни разговори като се има предвид половината брокери как си описват офертите все едно, че ще ги пазят в тайна :}

4. Имам идея и за "НЕСТАНДАРТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ" т.е. по-трудно продаваеми имоти да бъдат предлагани не само с опция - "По договаряне", но и за "БАРТЕР" "На изплащане" На пример:

"Продавам два апартамента в Пловдив за 100 000Е или ги заменям за 120кв. в идеалния център на София или за работещ магазин на партерен етаж минумум 60кв.м на търговска улица в София"

Добре би било тези предложения да бъдат отделно от другите и да не се включват в статистиката особено ако са без цени за да не я объркват както сега мисля се включват имотите с опция "По договаряне" и леко пообъркват статистиката.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Предстои нова версия на imoti.net
08-02-2007 - 16:39:06
admin Написал:
-------------------------------------------------------
> И двете се включват в платените ни услуги, които
> са за фирмите.
> Вие бихте ли пащали (например с SMS ) за тези и
> други предимства изброени тук:
>
> [www.imoti.net]
>
>
>
>
> viko Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Може ли обявите в сайта да бъдат с брояч,
> брой
> > преглеждания?
> > Също ако е възможно, при данните за контакт
> да
> > бъде добавен и Skype kонтакт.
> >
> >
> >
> > Редактирано 1 пъти, последният път 02/01/07
> > 09:52PM от viko.
>
>
>
Като частно лице, тези суми са ми високи. За броя прегледи на обявите, би било добре да се помисли. Ако видя, че при 1000 прегледа отдавания от мен имот не е интересен, бих коригирал цената. При още 1000 прегледа, още малко надолу и така докато се стигне до сделка... Това би ми било от полза, както на мен, така и на агенцията с която работя. Така поне си мисля аз :ami: .
Боза
09-02-2007 - 22:04:39
Сигурно ще се намерят хора да ме изкритикуват, но ми се струва, че сайта е на път да стане все по-голяма боза.

Имате ли от Имоти.нет статистика за най-търсените функционалности?

Ако да кои са те?

Във форума е пълна глупост - някой предлага нещо последвано от отговор защо това не може да стане. ....

Ако искате мнение писах ви че и други сума ти постинги с желания за функционалности. Говорил съм и с колеги - всички подкрепят описаните желания и биха се радвали да се изпълнят. Стига сте си чесали езиците. Ето желанията, описани от мен (до сега):

1. Възможност (админ панел) за работа на АНИ със сайта - нещо малко по-добро от "моите имоти" - с нива на достъп за управител, брокери итн ...

2. АПИ за интеграция със софтуер на агенциите

3. Опростяване на сайта и интерфейса - пускането на нови табове, секции и прочие глупости говори че само се чудите к'во да подхванете - това не е нужно - има опция за ч.л. обяви - ИМА Я !!!!!

4. Дайте превю да си кажем мнението - дайте тестер акаунти.

5. Наложете по-строги формуляри за описване на имотите и офертите. Лесно е. Няма да се откаже никой, даже ще се заседяват повече

6. и много други ама ме домързя ///
Re: Предстои нова версия на imoti.net
19-02-2007 - 17:33:42
Това го оправихме, вече не би трябвало да имате проблем. smiling smiley


baligo Написал:
-------------------------------------------------------
> Да си кажа и аз болката.
>
> Може да се рече, че напоследък ползвам имоти.нет
> редовно. За съжаление на работа не мога да го
> ползвам пълноценно, тъй като в линковете на
> обявите или разделите има лошата думичка "ads".
Re: Боза
19-02-2007 - 18:16:30
До sofianec

1.Ние и сега имаме акаунт на брокер и мастър акаунт, който управлява всички брокери и го пускаме, за който поиска. Може би не сме го изрекламирали добре - за което ще помислим! Благодаря!

2. Докато imoti.net е безплатен и не се плаща на брой оферта, както смятаме и да си остане ние имаме само вреда от това да има един софтуер, който освен в имоти.нет да може да въвежда и на 10-100 други места. Това носи ползи най-вече на един такъв софтуер и на прохождащи портали, които имат нужда от повече оферти. Ние не искаме да имаме 1200 оферти от фирма, включително и такива с абсурдни цени, които фирмата не публикува/рекламира иначе на платени места. Предпочитаме фирмите да си преценяват, кои оферти си заслужава да публикуват и да си преценят в кои портали си заслужава да ги публикуват.

3. Правим известни подобрения в ползваемостта. Има какво да се желае.

4. Когато имаме готовата версия ще я пуснем отделно като beta с линк (надявам се да стават скоро нещата, забавихме се около празниците всички бяха болни moody smiley после ни хрумнаха още идеи smiling smiley

5. Какви например?
Re: Боза
23-02-2007 - 20:16:47
Ето и моите допълнения:

1. Мога ли аз като "управител" да виждам и администрирам имотите, качени от брокерите (с подакаунти)?

2. Знаете много добре, че моята критика е абсолютно резонна в това отношение. Не е идеята само да се ъплоудват, а и да се администрират от проприетарния софуер на агенцията. Светът върви към отваряне на архитектурата и синдициране на съдържанието - вие не. И ако няма сериозно да приемете съвета ми поне го обмислете - стига с тоя позитивен когнитивизъм. ОК Имоти.нет е готин, не споря но не е изключителен, а може да бъде.

3. И какви са те?

4. Надявам се да съм от първите, получили достъп (бета).

5. Примерно: оповестяване на комисионната в офертата, строго определяне на квадратите - какво е за общи части, какво е чисто (задължителни полета ги направете), подробно описание на стаите и работните помещения. Мога да направя дипломна работа по въпроса (втора) - ако искате да ви светна за юзабилити, защо не ме наемете за консултант? Не съм много скъп :-) Без майтап!

6. Все още ме мързи
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.