Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

нова версия на imoti.net

Публикувано от admin 
Re: Предстои нова версия на imoti.net
25-01-2007 - 03:38:34
На мен не ми работи търсенето по ключова дума в София; Център
Re: Предстои нова версия на imoti.net
25-01-2007 - 09:46:37
В имотинет се попълва се по задължителни критерии - тип на имота, район, цена (като може да се остави по договаряне(0), кв.м. и е задължително да се сложи описание.

Какво имате предвид?

Ето тук е момента и други да ддадат мнението си. Притесняваме се, че ако наложим на агенциите да попълват бланка от 30 задължителни реда - ако това имате предвид, за тях би било затормозяващо. Освен това, в момента когато човек отвори 5 подобни оферти се обажда на тази, която има карта и е най-добре описана. Така клиентите отиват при брокерите, които са проявили старание, а тези които поради някаква причина са въвели набързо офертата имат също шанс за сделка в случай, че няма друга подобна оферта.
В случая, в който направим всички възможни полета за обяснение на оферта задължителни се опасяваме да не отпаднат много частни лица, които ще се ужасят от толкова много полета, а и някои брокери.

Моля бъдете по-конкретни - Според вас кои точно зададени параметри липсват?

В американските сайтове има отделно зададени да се описва например басейн/без басейн, с климатик/ без климатик и др.

Анонимен потребител
Re: Предстои нова версия на imoti.net
25-01-2007 - 11:19:29
Задължителни трябва да са полетата по които може да се прави тръсене - останалото - кой както прецени.

А практиката за опции при търсенето като "Обяви само със снимки" в един момент ще накара брокерите да въвеждат снимки.

В този ред на мисли много се дразня като вместо снимка се кажи логото на агенцията.
Re: Предстои нова версия на imoti.net
25-01-2007 - 12:51:01
По-добре покажете какво сте направили и ние ще си кажем мнението! winking smiley Иначе само ще си пишем, както често става по форумите. Подгответе новата версия, пуснете я в пробен пероид и тогава, ще видим! :ami:
Re: Предстои нова версия на imoti.net
25-01-2007 - 13:23:14
Ако някъде има лого вместо снимка значи, че някой от нашия отдел поддръжка без да иска е пропуснал...
Re: Предстои нова версия на imoti.net
25-01-2007 - 14:50:48
да, много е досадно това с лого-тата :g: :g:
Re: Предстои нова версия на imoti.net
25-01-2007 - 15:09:16
Под всяка офрета има "при проблем с оферта" (в новия дизайн ще направим да бъде по забележимо)

Моля за случая с лого или всеки друг случай когато има нещо нередно пускайте такова известие.
Ние рагираме веднага.
Re: Предстои нова версия на imoti.net
25-01-2007 - 17:34:12
Обявите купува и наема да не бъдат обяви във форума, а да бъдат като офертите продава. И да има пак възможност за спиране ако се окаже, че не е актуална информацията.
Ако може и да се извади статистика на средна цена купува.
Ако може да има възможност едновременно за района да се видят оферите купува и продава ще е най-добре, като продава се редят от минимална към максимална , а купува от максимална към минимална. Зяпаш в монитора и гледаш - минимална продава 100000 евро, максимална купува 95000smiling smiley
Всъщност оферти без цена не би трябвало да се приемат - такива като купува по договаряне и продава по договаряне.
Идеята е да наблегнете на хората, които търсят и искат да обявят.
Re: Предстои нова версия на imoti.net
26-01-2007 - 13:17:58
Това е една много интересна тема, която засегнахте. Много благодаря!

Офертите без цена се показват най-най накрая на списъка. Има частни лица, които наистина не са сигурни в цената и в началото пускат по договаряне и парцели, които са за обезщетение и нямат също цена.

От години си мислим за този раздел купува/наема и не сме намирали най-подходящ вариант.

Ние в никакъв случай не пренебрегваме купувачите - цялата база данни с оферти за продажба е точно за тях. Ако не намери оферта, която да представлява интерес за купувача в базата данни - то няма такава, може да си пусне нет брокер и при въвеждане на нова да бъде известен по емайл.
Според много чуждестранни портали е по-добре човек да си избере агенцията, с която иска да работи отколкото да си пусне такава обява и да му се обадят около 20 агенции на ден, които биха му предложили същите оферти, които ги има и в базата данни с продажби, затова много портали нямат изобщо такъв раздел.

Колкото до агенциите те пускат доста обяви купува и наема, така наречените набирателно обяви - предназначени да доведат като клиенти продавачи при тях.
Тогава една агенция когато напише, че купува 2 стаен в Банишора и има база данни лупува - влиза продавача и предлага апартемента си именно на нея. Автоматично това ще създаде работа на останалите 2000 агенции да напишат такава обява, че купуват 2 стайни в Банишора ...

Дали ще бъде полезна статистиката купува след като много пъти особено в началото на търсенето си някои купувачи не са сигурни точно какво търсят и в кой район ще бъде най-доброто за тях.

Има още един проблем с раздел КУПУВА. Когато един клиент пусне обява там, че търси - най-сериозните и професионални брокери автоматично не му обръщат внимание. Защо е така. Защото за един брокер е от голямо значение дали този клиент ще работи само с него или с още десетки агенции. Колкото повече "маймуни има на клона" толкова по -малък е шанса му за сделка. Съответно професионалният брокер има клиенти, до които е стигнал по друг път и се фокусира върху собствените си клиенти и след това отделя време ако му е останало на "общ" клиент.

Затова мисля, че един такъв раздел Купува изведен на по-рекламирана и предна позиция в портала няма да е толкова полезен за самите клиенти.

Мислили сме за някакъв вариант, в който частните лица купувачи отиват в един раздел купува. Там написват критериите си и те не са видими за всички потребители, а само за определени. На следния принцип: Само брокери, които са зявили имат достъп до тази база и тук има два дварианта: или са избрали лимитиран брой райони, в които работят и биха обслужили веднага един клиент качествено. Или системата ни проверява спрямо съществуващите им оферти продава в кои райони са и избира на случаен принцип 5 брокера. На клиента му излиза на екрана информация за препоръчани тези 5 брокера, описание за тях, за агенцията от която са, лого снимка на човека дори, контакти и т.н. Има и текст, в който му се обяснява, защо е по-добре да разгледа и да избере от тях, но ако разбира се иска може да се свърже и с 5-имата.
Има бутони кои от тях е избрал и неговите контакти се изпращат на избраните от него брокери. (пиша за брокери, а не точно за агенции защото има голяма разлика, имотинет е ориентиран така, че всеки брокер от агенцията да има свой отделен акаунт. В момента все още за някои агенции и брокери това е усложение и използват общ акаунт, но сме сигурно че някой ден всеки ще има отделен).
Предложения за форума!
26-01-2007 - 19:15:34
avatar
И аз имам предложение за раздела във форума "ОБЯВИ КУПУВА". Мисля, че би било по-добре подредено ако следните раздели бъдат обединени в един:

"ОБЯВИ КУПУВА"
"ТЪРСИ ПОД НАЕМ"
"СЪКВАРТИРАНТИ"
"ОБЯВИ ЗАМЕНЯ"
"СТРОИТЕЛНИ ОБЯВИ"
"ОБЯВИ ЗА МЕБЕЛИ"

Тези раздели са само за обяви и могат да бъдат отделени в "ТЪРГОВСКИ РАЗДЕЛ", който ми се иска да си има и отделна търсачка, защото така като търся някоя тема по определена дума от форума за да видя била ли е обсъждана (за да не пускам нова такава) трябва да преровя и раздел "обяви купува" на пример, който е лидер по брой на мненията около 17 000... Или просто темите от тези раздели с обявите да не излизат при търсене с търсачката на форума. :loveu:

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.