Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отказан достъп до информация - кадастър

Публикувано от advanced 
Отказан достъп до информация - кадастър
16-01-2012 - 22:58:13
Здравейте,

Оптивам се да наема или закупя общински имот за да разположа малка овощна градина и пчелин.
Отидох в общината и попитах мога ли да наема или закупя, отговора беше положителен.

За съжаление ударих на камък защото в кадастъра имаха номера на общинските имоти без скици. Нямаше как да разгледаме кои са общински и кои частни. За т.нар дворни места нямат абсолютно никакви скици, бели петна на чертежа. За да се отърват от мен ме пратиха в Поземлена комисия които държали скиците.
В поземлена комисия ми обясниха че аз предварително трябва да знам кой номер е имота, и къде се намира за да бъде открит.
Служителката ми обясни че неможе да "изчука" всички (30 тина) имота в региона от който се интересувам и ме изтика с мощното си тяло извън стаята. Обясни ми да не си губя времето а да си купя имот от обява.
Служителката беше в отбранителна позиция всякаш аз съм първия от месеци който и дава някаква работа за вършене и тя беше в шок че ще се наложи да свърши нещо. Като влязох се беше "опнала" на едно омазнено диванче.

Интересува ме:
1. кой може да ми даде информация за това кои са общинските имоти в желания регион след като в общината НЕ ми дадоха достъп до такава.
2. каква е длъжностната характеристика на чиновничката в Поземлена комисия, и какво мога и какво не мога да изисквам от нея в моя случай?

Благодаря
Ивайло
Re: Отказан достъп до информация - кадастър
22-01-2012 - 16:40:58
По-скоро трябва да питате в общината продават ли се общински земи и ако да - къде ,за да видите дали съвпадат Вашите интереси.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход