Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отдаване под наем и профил на клиента

Публикувано от Yavor@ 
Re: Отдаване под наем и профил на клиента
13-04-2011 - 12:57:42
avatar
Аз отдавна съм ги приготвил 120-те наема ! Между другото цената варира между 100 - 120 наема, така че това е горната граница !!! На продавачите обаче още не им е дошъл акъла и си мислят, че живеят в 2008 !

Има три вида загуби: малки, големи, и загуба на всичко. Който го проумee - печели !
Re: Отдаване под наем и профил на клиента
18-04-2011 - 09:04:27
Отдаваш го с агенция, като си плащаш комисионна, така и наемателя си плаща такава. Освен това ти дава едни месеч депозит наем плюс първия месечен наем. При 400лв. наем се получава, че още в началото дава 1000лв. Това е доказателство за платежоспособнсот.
Ако пропусне един месец да ти плаща сменяш ключалката и му събираш багажа, като го складираш някъде. Най-много да се набуташ с тока за едни месец. За тока - по интернет следиш дали си го плаща и му досаждаш, че ще му го спрат. Изпреварваш ЧЕЗ и му спираш бушона ако не си е платил, като казваш на домоуправителя да не му дава ключ то таблото.
Ако ти е дискомфортно да действаш твърдо не ставаш за наемодател. Хората не плащат това, което могат да си позволят да не плащат.
Re: Отдаване под наем и профил на клиента
19-04-2011 - 11:39:44
Привет ! Мой съвет е да изискате точни координати къде и какво работят.
В крайна сметка, обаче, се пригответе за най-лошия вариант, за да не се разочаровате после - например, че ще си отидат след няколко месеца - никой не може насила да ги държи там, пък и в момента у нас всичко е толкова нестабилно и несигурно - дори да работят някъде за големи пари, не се знае на работодателя им какво ще хрумне и дали няма да съкрати персонал например...
От опит ви казвам, че има огромно текучество и при наемите - рядко се задържат на едно място повече от година в момента. Това значи, че и вие като наемодател трябва да сте гъвкави - да намалявате наема впоследствие, ако трябва, за да си задържите наемателите, да правите отстъпки и т.н.
Но вие си преценявате най-добре.
Успех и светли празници на всички тук !
Re: Отдаване под наем и профил на клиента
21-04-2011 - 09:31:30
Намаляване на наем е изкслючено като опция. Ще ти се качи на главата после. Текучеството не е проблем - ще си поддържаш имота по-евтино при текучество.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход