Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Относно дяволския кръг от рискове за купувачите и неудобствата за продавачите при отпускане на ипотечен кредит от БАНКИТЕ или как те/банките/ искат да се накиснеш с предварителен договор с капариране, без да си сигурен, че банката ще ти отпусне нужния ти

Публикувано от marzel 
Quote
marzel
Мерси за идеята, ама май ще се наложи да се ползва ескроу сметка, т.е. да се навие продавача да подпише предварителен договор под условие и да устиска 1 месец, без да може да усвои полагаемото му се капаро. Благодаря на всички за съпричастността, май ще си заработя черпенето от брокера-пич.

И със сметка става, но да внимават как се освобождават парите.И да се пазарят за таксите по ескроу договора че са кръвожадници.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Quote
Тинки Уинки
Някои банки дават сертификат за 6 месеца колко могат да ти отпуснат на база на доходите ти.
След това естествено обезщетението трябва да покрива заема, но ако всичко е наред ти отпускат кредита.

Зависи и за колко пари иде реч. За по-малки суми няма кредитен съвет.

Така че, кажи на купувача да се ориентира към банка предлагаща подобни сертификати и като има оценката (предполагам я е направил) заедно със сертификата ще е по-спокоен.

Тук съм съгласен с Тинки. Аз също съм брокер - пич. Обаче аз какво съветвам моите клиенти купувачи - преди да започнете с огледите, ако ще разчитате на банка първо минавате от там. Банката ви одобрява и ви казва с вашите доходи можем да ви отпуснем максимум 40000 евро, защото максималната вноска, която можете да си позволите да отделяте за кредит е 370 евро при максимален срок на кредита от 15 години, защото скоро ще навършите 50 години, а когато платите последната вноска не трябва да сте навършил 65 години. Съответно с кеша с който разполагате плюс максимален кредит 40000 евро си прави сметката за покупка, ремонт, нотариус, брокер, банкови такси и т.н.

Ако този план е направен преди търсенето ще бъде много лесно и ще има много по-малко стрес за купувача.

Ако обаче кеша е твърде малко и се разчита твърде много на оценката от банката - тогава лошо - нещо куца в първоначалния план winking smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Quote
Продавач
Обаче аз какво съветвам моите клиенти купувачи - преди да започнете с огледите, ако ще разчитате на банка първо минавате от там.

Един продавач ми сподели: два пъти правя предварителен договор и два пъти банката не им даде пари.
Добре, че съм човек, че им връщам капарото, ама третия път ще си помисля.
Загубих си три месеца, поради спряна продажба.
Двете провалени продажби са били с директен сблъсък продавач - купувач.
В момента е модерно купувачи с 2 - 3.000 евро да оглеждат имоти и да се пъчат като купувачи.
Нищо не пречи предварителен договор без капаро.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход