Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Апартамент за четиричленно семейство във Варна

Публикувано от Zrfv 
Апартамент за четиричленно семейство във Варна
06-10-2009 - 22:00:35
Става дума за тухлен апартамент, в 'добър' район (по нашите изкривени стандарти smiling smiley, с хол около и над 25м2, кухня и трапезария общо не по-малко от 20м2 и минимум 2 спални като 3-тата спалня е със силно пожелателен характер smiling smiley Въпросът с размера и броя на терасите не го зачеквам въобще, защото там положението е неспасяемо май smiling smiley
Преиодично си правя проучвания, за собствени цели (с основно опознавателен и статисически характер), за предлагенето в този условно обособен по-горе сегмент. Наскоро пак прегледах офертите на този и конкурентния сайт... амии нищо не успях да харесам*pardon* . Не знам моите критерии ли са прекалено завишени или просто предлагането не е това, което се говори, че е. Разбира се, не говоря за онзи апартамент в Морската Градина за има-няма 1 милион евро или за мезонети по около 120-150м2 в гръцката махала за 250-300 и нагоре евро.
Ще се радвам, ако в тази тема се дадат линкове към обяви, които според съответния автор на поста са към жилище, отговарящо на горните критерии, не е тотален клозет или понапудрен бивш такъв и е на цена около и под 130 хил. евро примерно.
Re: Апартамент за четиричленно семейство във Варна
11-10-2009 - 03:50:29
Zrfv Написал:
-------------------------------------------------------
> Става дума за тухлен апартамент, в 'добър' район
> (по нашите изкривени стандарти , с хол около и над
> 25м2, кухня и трапезария общо не по-малко от 20м2
> и минимум 2 спални като 3-тата спалня е със силно
> пожелателен характер Въпросът с размера и броя на
> терасите не го зачеквам въобще, защото там
> положението е неспасяемо май
> Преиодично си правя проучвания, за собствени цели
> (с основно опознавателен и статисически характер),
> за предлагенето в този условно обособен по-горе
> сегмент. Наскоро пак прегледах офертите на този и
> конкурентния сайт... амии нищо не успях да харесам
> . Не знам моите критерии ли са прекалено завишени
> или просто предлагането не е това, което се
> говори, че е. Разбира се, не говоря за онзи
> апартамент в Морската Градина за има-няма 1 милион
> евро или за мезонети по около 120-150м2 в гръцката
> махала за 250-300 и нагоре евро.
> Ще се радвам, ако в тази тема се дадат линкове към
> обяви, които според съответния автор на поста са
> към жилище, отговарящо на горните критерии, не е
> тотален клозет или понапудрен бивш такъв и е на
> цена около и под 130 хил. евро примерно.

Градски, то такива наистина не са много на пазара. И който ги има си мисли, че е хванал Господа за шушляка. Има си решение и този проблем - гледаш да натаманиш примерно два двустайни съседни и ги обединяваш. Шанса не е особено голям, но ако вече имаш един, дебнеш съседите отгоре, отдолу, отляво, отдясно... Все някой ще изпищи за пари по някое време (зависи доколко е закъсал или ще закъсва тепърва и колко ще му предложиш и по кое време). После ги свързваш.

Ако смяташ да купуваш, имай търпение, в момента във Варна тепърва започват да "берат душа", въпроса е дали си струва. Може да се скочи и на "предприемач", че му купуваш два съседни апартамента накуп. В момента два накуп е почти същото като цялата сграда накуп преди година и половина. В смисъл, че ако е задлъжнял и с твоята покупка поне временно може да закърпи положението, може да се навие и на сериозна отстъпка. От първи октомври влезе в сила и единен кредитен регистър, та вече няма кредит от тук-кредит от там, всичко се вижда. Едно закъсняло плащане може да съсипе кредитна история завинаги. Това е допълнителен натиск върху взелите кредит за каквото и да било.






Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-10-11 03:55 от BulCan.
Re: Апартамент за четиричленно семейство във Варна
11-10-2009 - 10:22:20
BulCan Написал:
-------------------------------------------------------
> Градски, то такива наистина не са много на пазара.
> И който ги има си мисли, че е хванал Господа за
> шушляка. Има си решение и този проблем - гледаш да
> натаманиш примерно два двустайни съседни и ги
> обединяваш. Шанса не е особено голям, но ако вече
> имаш един, дебнеш съседите отгоре, отдолу, отляво,
> отдясно... Все някой ще изпищи за пари по някое
> време (зависи доколко е закъсал или ще закъсва
> тепърва и колко ще му предложиш и по кое време).
> После ги свързваш.
>
> Ако смяташ да купуваш, имай търпение, в момента
> във Варна тепърва започват да "берат душа",
> въпроса е дали си струва. Може да се скочи и на
> "предприемач", че му купуваш два съседни
> апартамента накуп. В момента два накуп е почти
> същото като цялата сграда накуп преди година и
> половина. В смисъл, че ако е задлъжнял и с твоята
> покупка поне временно може да закърпи положението,
> може да се навие и на сериозна отстъпка. От първи
> октомври влезе в сила и единен кредитен регистър,
> та вече няма кредит от тук-кредит от там, всичко
> се вижда. Едно закъсняло плащане може да съсипе
> кредитна история завинаги. Това е допълнителен
> натиск върху взелите кредит за каквото и да било.

Прав си, Булкане. Не са били много никога, но прави впечатление, че и офертите са намалели. Последно пуснах търсачката за апартаменти над 85м2 в Гръцката и ми излязоха 10-ина резултата. Или са ги пуснали под наем, или просто са отложили продажбите, като и двете подсказват, че или са доста смели, или се чувстват достатъчно финансово стабилни. Тъжната истина е (за купувачите), че добрите ГОЛЕМИ жилища са били и си остават дефицитна стока и надеждите цените там да намалея е доста мъничка. Единствената читава на прочит оферта, която намерих, бе за апартамент стара тухла в 'Чайка' с 3 спални, хол (20м2) и трапезария+кухня (пак 20м2 някъде) на 100к евро. Не беше споменат етаж, а реаплана площ бе около 110м2 май.
Проучванията си ги правя от много отдавна, още от средата на миналото десетилетие. Сега семейството ми се разраства повече от всякога и рано или късно настоящото жилище ще отеснее съвсем. Идеята ми през годините е била за 'заменка с доплащане'. Вариантът да дебна сегашните си комшии да тръгнат да подават е силно ненадежден. Може би единственият шанс бе да се залюбя с внучката на бабата отгоре преди известно време, но вече е твърде късно и за него даже. Внучката на етажа и тя отпадна като вариант :}
Дори и да изскочат изгодни оферти от закъсал предприемач, едва ли ще са чак толкова много. Имам предвид не, че няма да са много офертите, а че ИЗГОДНИТЕ няма да са много сякаш. Продължавам да си мисля, че заради географските особености на града предлагането във Варна се различава от това в София. Един от показателните факти е разликата в процента обезщетение, който се предлагаше доскоро при суперфиция.
Re: Апартамент за четиричленно семейство във Варна
11-10-2009 - 17:02:14
Този тип апартаменти наистина не са много във Варна. Такъв апаратамент /"петстаен" - хол с три спални и голяма кухня/ наскоро се продаваше в "Позвънете". Апартаментът беше на ул. Студентска в "Кольо Фичето" - срещу Техническия университет, но беше на последния 10-ти етаж. В този блок апартаментите са просторни и отлично проектирани, а цената им е приемлива. Блокове с големи и хубави апаратменти са и бл. 67 и бл. 68 в Чайка /те са проектирани от същата архитектка/, но цените на апартаментите в тях са твърде високи. Блокове №50 и №19 както и блокове 24, 25 и 26 в Чайка също имат добри четиристайни апартаменти, но са по-малки по площ, което пък прави цените им по-прилични.
*beer*
Re: Апартамент за четиричленно семейство във Варна
11-10-2009 - 21:09:48
бай Пешо, мерси за инфото. Има ли панелни от тези блокове?
Abu
Re: Апартамент за четиричленно семейство във Варна
12-10-2009 - 20:23:39
Zrfv,
за старата тухла имам една "челна тройка", по която сравнявам и новите апартаменти като качество на строителство. Аз си ги подреждам така (макар да може и иначе, че и с други блокове):
1. Колю Фичето (ама не е никакъв център)
2. Китайската стена (по-добро местоположение)
3. Блокът на Проектантска (до църквата Св. Петка)

Не съм собственик в никой от блоковете, че да имам пристрастия. Имал съм възможност да правя ремонти и по трите, а и от родителите си знам доста подробности за тях. На Колю Фичето доскоро (преди да почнат да правят външни топлоизолации) можеше да се види десет етажа идеално прав ръб на сградата, при това над 30 годишен. Такова нещо като видя на нова сграда, със сигурност ще поискам да разгледам и отвътре. Легендата с едната останала тухла за Китайската стена сигурно я знаеш - е, не е съвсем безпочвена... Всъщност, ако се запиташ "къде живеят строителите, къде живеят архитектите", отговори 1 и 3 са достатъчно показателни.
Re: Апартамент за четиричленно семейство във Варна
12-10-2009 - 21:16:17
Абу, сигурен съм че е така, както го каза. Що се отнася до качеството на изпълнение, едва ли някой го залага като основен приритет, когато търси жилище. Вероятността да изпадне що годе изгодна оферта в някой от изброените блокове я сравнявам с тази да се удари джакпота от 3-то теглене с единичен фиш, при първо участие в тотализатора smiling smiley
Оставяме качеството настрана, че е прекалено висок критерий и човек може да се пенсионира в ходене на огледи десекти години, докато случи евентуално.
Мисълта ми поначало беше, че предлагането на конкретния тип жилища е почти нулево. Това е трагедията. Масово се предлагат кутийки от по 40-50-60 квадрата, тип 'убежището на провинциалиста', както се беше изразил преди време един познат строителен предприемач по повод тези жилища.
Преди 5-6 години един друг познат купи апартамент ново строителство в 'Чайка', който е с уникално вътрешно разпределение за нашите стандарти - среден размер антре, хол+трапезария+кухня в едно почти квадратно общо помещшение от над 40м2, три пълноценни спални, б+Т, Т, сносна тераса (комичните тераси на спалните не ги споменавам въобще, че са пренебрежимо малки). Всичко това на 120-130м2 ефективна площ, ако не се лъжа. Единственият минус е, че гледа право в гърба на бл. 68, което е прекалено воайорско по моите разбирания, но явно няма пълно щастие. Сега си давам сметка какъв ксъмет е изкарал, че даже плати 50-60 хил. евро, ако не се лъжа.
Разумната алтернатива за градска къща в покрайнините е ясно, че е химера все още за нашите ширини....абе отчайващо е сякаш
tao
Re: Апартамент за четиричленно семейство във Варна
13-10-2009 - 00:15:13
Бе то и аз мислех че е отчайващо след година търсене, ма се намери.
И то без изобщо да го очаквам. Бях се сандърдисъл вече.
Търпение.
Ще дойде нещо, зима е, криза е, некой ще изреве.
Дебни с повишено внимание.
Re: Апартамент за четиричленно семейство във Варна
13-10-2009 - 11:02:47
Така е, но при чиста покупка на жилище. При ъпгрейд до по-голям апартамент с доплащане тази схема с дебненето в храстите не е много приложима.
tao
Re: Апартамент за четиричленно семейство във Варна
13-10-2009 - 11:31:55
Бе що не вземеш да фърлиш 1000 лева за постоянни обяви във сички Варненски вестници, примерно:
" -Давам малък апартамент срещу по-голям еди къде си и доплащане "
?
Знаеш ли че има бая народ дет им е писнало да поддържат голям апартамент а и имат нужда от пари?
ПП>>Не знам колко ще струват обявите де, ти си проучи. Но в цяла Варна все ще се намерят желаещи.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход