Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Трябва ли от имоти нет да буликуват повтарящи се обяви .

Публикувано от turbozol 
Трябва ли от имоти нет да буликуват повтарящи се обяви .
25-07-2008 - 13:22:56
Защо имоти нет не маркират повтарящите се обяви за проблемни .Независимо дали те са от собственици или ани?? smoking smiley
Re: Трябва ли от имоти нет да буликуват повтарящи се обяви .
25-07-2008 - 13:49:26
Моля,чакам отговор от имоти нет. smoking smiley
Анонимен потребител
Re: Трябва ли от имоти нет да буликуват повтарящи се обяви .
25-07-2008 - 14:35:45
И как предлагаш автоматично да познаят, че две обяви са повтарящи се?
Защото съгласи се, че 300 000 обяви да вземеш да ги гледаш на ръка не си е работа.

От друга страна единствения начин да разбереш със сигурност, че две обяви се отнасят за един и същ имот е да им се обадиш и да идеш на оглед, защото по телефона няма да ти кажат за кой точно имот се отнася.

И на мен ми се иска като пусна едно търсене вместо да ми излязат 100 обяви да ми излязат 10 имота и като кликна на някой от имотите да ми излязат по 10 линка към офертите на различните АНИ. Един вид да търся имот, а не обява, ама просто няма как да стане.

От друга страна защо повтарящите се обяви да са проблеми?
Отишал продавача в две АНИ, те се навили да му продават имота защо да не могат да пуснат обяви на сайта? Защо тези обяви да са проблемни - те са си най-нормални действителни обяви?

Съгласен съм, че като човек вземе да търси и му писва от един и същ имот предлаган от 10 АНИ, ама за това не е виновен сайта, ами АНИ дето се съгласяват да рекламират имоти предлагани и от други АНИ.
Re: Трябва ли от имоти нет да буликуват повтарящи се обяви .
25-07-2008 - 14:35:50
Първият отговор е, че ако всички повтарящи се обяви са проблемни, то броят на офертите ще е 320, а не 320 хиляди.
Второ това не може да става автоматично.
Трето причината повече от една агенция да рекламират даден имот, е че повече от една агенция го продават. И това е нещо, което не може да го реши този сайт.
Re: Трябва ли от имоти нет да буликуват повтарящи се обяви .
25-07-2008 - 14:38:04
Мислим и пишем едновременно winking smiley
Някои по-кратко, някои по-подробно.
Re: Трябва ли от имоти нет да буликуват повтарящи се обяви .
25-07-2008 - 15:12:53
avatar
Хммм, може ли да ми покажете пример с две еднакви оферти? На една и съща агенция или различни?

Ситуацията е следната. Не могат да го следят админите, които проверяват всяка оферта, защото са 7 човека и за да не отварят едновременно едни и същи оферти, те им се разпределят по определен начин. Съответно за сега е направено така, че ако една агенция въведе например 10 обяви те ще се разпределят между тях.

Ако е съвсем еднаква обявата трябва да може програмистите да го направят, дори може и да е направено, но не знам за кой случай става въпрос.
Re: Трябва ли от имоти нет да буликуват повтарящи се обяви .
25-07-2008 - 16:09:17
ЯСНО-Разбрах ,че липсва човешки ресурс за да следи!!Аз искам да поясня друго!! Ако аз като ани рекламирам имот и някоя си ани ми открадне оферта и я пусне в сайта ще бъде ли маркирана като проблемна, ако аз сигнализирам !!Ако аз съм собственик и съм си пуснал сам обява и се е закачил брокер или ани и сигнализирам, ще бъде ли маркирана като проблемна?Ако аз съм купувач и си търся и се обаждам за един и същи имот 20 пъти..,ако сигнализирам ,ще бъде ли маркирана като проблемна?
А колкото до тези ани които рекламират имоти обявени в х.....у броя агенции,то те са за "убиване"и просто трябва да ходят да пасат костенурки smoking smiley
Re: Трябва ли от имоти нет да буликуват повтарящи се обяви .
25-07-2008 - 16:17:15
До Тинки -Прав си ,първо се ходи на оглед,снима се имота ,договаря се условията по продажбата и тогава при съгласие на страните се пуска на пазара!!!!!От там се почва!Ако е обявен на х....у ани не се занимаваш с глупости!!НО винаги съм се замислял -дали имоти нет няма интерес да има повтарящи се обяви ..?? smoking smiley
Анонимен потребител
Re: Трябва ли от имоти нет да буликуват повтарящи се обяви .
25-07-2008 - 16:38:37
Не мисля, че имат някакъв интерес, защото както каза е изнервящо да звъниш на 20 обяви и да се оказва, че за едно и също нещо става въпрос. Нали се сещаш, че в един момент ще си кажеш - абе я да ида да видя в някой друг сайт, може там да няма повторение.

Въпроса е какво значи "проблемна" обява. За да е проблемна трябва нещо в нея да не е наред. Примерно квадратура не съвпада или етаж или район. Т.е. вътре да има някаква некоректна информация. Реално погледнато ако един продавач иде в две АНИ и те пуснат обяви в имоти.нет какво проблемно има тука?
Виж ако продавач види обява на собствения си имот от АНИ, която не е оторизирал да му го продава може да репортува за проблемна оферта. Също и АНИ, която е получила изключителни права ако види че имота се рекламира от друга АНИ може да каже че офертата на конкурента е "проблемна" и да го докаже със съответния договор за изключителни права.

Но ако нямаме подписан договор за изключителни права на какво основание да решим коя оферта е проблемна и коя не? Как да познаем кой е оригинала и кой дубликата? Не може само по това кой първи е качил обявата да се правят изводи. Примерно първият е ОК другите са проблемни.

Разбирам, че това с многото обяви за един имот е голям проблем. Този проблем се създава от АНИ като приемат да рекламират имот без да искат изключителни права или без изобщо да се интересуват от колко още АНИ се рекламира имота. Този проблем да голяма степен рефлектира върху ползвателите на сайта - купувачи, но те няма как да оправят нещата. Когато този проблем започне да рефлектира и върху самите АНИ и да им създава на тях самите проблеми тогава според мен те ще се спрат и ще кажат - "Стига", след което ще почнат да се замислят дали да рекламират имот който се рекламира от още 10 АНИ. Но към момента принципа е "колкото повече, толкова повече" без изобщо АНИ да се замислят че това всъщност ги вкарва в разходи.
Re: Трябва ли от имоти нет да буликуват повтарящи се обяви .
25-07-2008 - 16:47:22
- Ако аз като ани рекламирам имот и някоя си ани ми открадне оферта и я пусне в сайта ще бъде ли маркирана като проблемна, ако аз сигнализирам! - А ТИ ТРЯБВА ДА ГО ДОКАЖЕШ, ИНАЧЕ ПРОСТО МОЖЕ ДА ИСКАШ ДА ПРЕЧИШ НА КОНКУРЕНЦИЯТА?
- Ако аз съм собственик и съм си пуснал сам обява и се е закачил брокер или ани и сигнализирам, ще бъде ли маркирана като проблемна? - А КАТО СЕ Е "ЗАЛЕПИЛ" БРОКЕР, И ТИ НЕ РАБОТИШ С АГЕНЦИИ, БРОКЕРА ДА НЕ БИ ДА ТИ ПРОДАДЕ ИМОТА НАСИЛА? Или пък трябва да дойдат от имоти.нет да видят у вас, че е същия имот. Тогава и 700 човека не могат да смогнат с проверките.
- Ако аз съм купувач и си търся и се обаждам за един и същи имот 20 пъти..,ако сигнализирам ,ще бъде ли маркирана като проблемна? А АКО ЗЛОУПОТРЕБЯВАШ, ТОГАВА КАКВО ПРАВИ САЙТА?
- А колкото до тези ани които рекламират имоти обявени в х.....у броя агенции,то те са за "убиване"и просто трябва да ходят да пасат костенурки - ВСЯКА АНИ СИ ИЗКАРВА ПАРИТЕ САМА, КАКТО И ВЪВ ВСЕКИ ДРУГ БИЗНЕС И НЕ Е РАБОТА НА КОГОТО И ДА БИЛО ДА РЕШАВА КАКВО, КАК, ЗАЩО ДА РЕКЛАМИРА - СТИГА ДА НЕ Е В РАЗРЕЗ СЪС ЗАКОНИТЕ!

Аз имах два случая някой да ми маркира като проблемни обяви, които по никакъв начин не са такива! Кого да търся за пропуснати ползи - редно е тогава имоти.нет да уведомяват КОЙ е маркирал обявата и ЗАЩО?
Ако купувача се обърне към АНИ, тя ще му отсее обявите, а ако не му се плаща комисионна, ще звъни наред или може да ходи от блок на блок - това също е вариант.
Има и други сайтове за имоти, но като че ли само тук този "ПРОБЛЕМ" се раздухва безкрайно? Защо ли?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход