Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

как да проверя фирмата и харесания имотт?

Публикувано от savet.bg 
как да проверя фирмата и харесания имотт?
22-07-2008 - 12:01:51
Здравейте, може би ще прозвучи идиотски, но наистина моля за насока?
харесах си апарамент в строеж, почти акт 15- като цена, големина, срок ...и сега накъде? преди да подпишем Предварителен доовор- какво да проверя?
1. искам да проверя фирмата строител-как става това? да отида в др. сгради, които са строили и да питам ?как да проверя дали купувачи са били измамени от тях? къде има такъв регистър? брокерите казват - голяма фирма, с итория, не се притеснявай, но знаете какви саборкерите... искат си %..
2. как да проверя самата сграда и място дали отговяраят на съществуващото?(намира се в студ.град?)в студентска община? Искам да знам, че е заложена тази грдаа, това разпределнеия на апартамента, и какви са земите наоколо- кои какво ще строи, ако са купени?самите размери на апратамента?

Брокерът казва,че след предв.договор- всичко щели да проверят, да ам аз искам сега да знам че всичко е наред, че ми продават имота, който съм видяла и харесала?

А след това, какво следва след подписване на предварит. Договор и плащане на 10% от сумата при положние че 90% ще е с ипотека?
За да ми отпуснат ипотека ми трябва нотариален акт нали така?
А акт 15 ще им до месец-два, а акт 16 – март 2009, т.е мога ли да изкарат нотариален акт сега и валиден ли е той?
Дали можете да ме насочите към консултант/ адвокат за помощ по тези въпроси?
много ви благодаря
Re: как да проверя фирмата и харесания имотт?
22-07-2008 - 12:12:14
avatar
Ако всичко това, което питаш, не можеш да научиш от АНИ, за какво ще им плащаш? Не подписвай предварителен договор, без да проучиш нещата.
В община Студентска имат регулационно- застроителен план, където можеш да видиш показателите на квартала. В АНИ трябва да имат плановете на имотите- там има размерите на всяко помещение. Не е трудно да провериш с рулетката дали са спазени. Проверка за тежести на фирмата трябва да се направи преди предварителния договор. А обиколката по построените вече жилища, трябва да предхожда всички по- нататъшни действия.
Re: как да проверя фирмата и харесания имотт?
24-07-2008 - 13:05:41
Здр! Значи проверка за тежести можеш да си направиш в службата по вписвания, която обикновено се намира в сградата на съда по местоположение. Трябва да имаш нотариален акт. Ако брокера не ти дава нотариален акт да си извършиш сам проверката, отиди с него в служба по вписвания и си пусни за устна справка - тогава ще ти кажат веднага дали имота има тежести или не. Що се отнася до фирмата - можеш да провериш по много начини - НОИ, НАП и т. н. Освен това не виждам какъв е проблема да се срещнеш лично с инвеститора - ако имаш подписан договор с брокера естествено. Ако нямаш - подпиши му и искай да ти представи пълен набор от документи, портфолио на фирмата-строител и да ти уреди среща. Поздрави!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход