Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Може ли в една молба ...

Публикувано от monitor 
Може ли в една молба ...
20-05-2008 - 17:32:49
Здравейте!
Ние сме две УПИ едно до друго. Имаме намерение да се обединим и да строим заедно.
Имам въпрос - ще подадем в общината Молба за допускане изменение на ПУП /налага се/. Може ли в тази молба да се впишем всички собственици и на двата имота и да поискаме и обединение на двете УПИ /освен изменението на ПУП/ ? :ami:
Re: Може ли в една молба ...
20-05-2008 - 21:39:05
Ами според мен ако обекта е общ-(бъдещия обект) е съвсем логично да се направи едно УПИ
консултираите се с адвокат и изгладете и наи малките подробности-успех
Re: Може ли в една молба ...
21-05-2008 - 09:04:44
Ами, те УПИ-тата не са ли изобразени в проекта за ПУП? Ако искате обединяване май просто трябва да изобразите обединения УПИ в проекта, пък молбата да се подпише от всички собственици (носители на вещни права) на настоящите имоти.
Re: Може ли в една молба ...
21-05-2008 - 09:32:13
С искането за изменение на ПУП може да поискате промяна на застрояването и обединяване на двете УПИ. ПУП (подрабрн устройствен план) може да бъде ПРЗ ( проект за регулация и застрояване) или само ПЗ (проект за застрояване). Ако поискате изменение на застрояването и обединяване на двете УПИ, от общината ще ви разрешет изготвяне на ПРЗ. Така с един проект ще направите двете неща. Какво обаче спестявате с обединението не е много ясно. Може да спестите една стълбищна клетка и един асансьор, ако петната не са много големи, но ставате повече съсобственици, което за мен е голям минус. Ако петната обаче са много малки си струва да ги обедините, иначе много от РЗП ще отиде в стълбища и асансьори. Успех.
Re: Може ли в една молба ...
21-05-2008 - 10:17:16
Благодаря ви, разбрах. Наистина петната са с малки лица и дълбоки, не си струва да НЕ се обединят.
Re: Може ли в една молба ...
30-09-2008 - 16:29:28
Здравейте,
искам да попитам само с Проект за застрояване мога ли да си взема разрешително за строеж - говорим за земеделски имот с право на строеж?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход