Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ето, който иска да пазарува.

Публикувано от mobiman 
Re: Ето, който иска да пазарува.
07-05-2008 - 02:30:47
В закона за задълженията и договорите пише:

Чл. 174. Ипотеката обезпечава вземането независимо от промените, които са станали в него, но само до размера на сумата, за която е извършено вписването. Ако обаче е вписано, че вземането е лихвоносно, тя обезпечава и лихвите за двете години, които предшествуват годината на връчването призовка за доброволно изпълнение на собственика, за текущата година и за всички следващи, до деня на продажбата на имота. Освен това ипотеката обезпечава вземането на кредитора за разноските за учредяването и за подновяването й, съдебните разноски и разноските по изпълнението.

Какво става с имот, който се предлага на търг, ако неговата цена се е повишила с 40% (довършителни работи от страна на собственика и пазарна оценка), при положение, че преди е бил купен с 30% самоучастие (говоря за реално вписана цена) и 70% ипотечен кредит?
Re: Ето, който иска да пазарува.
07-05-2008 - 03:32:26
това е най-голямата кретения която съм чел, за 50-те процента..
А аз съм чел доста кретении.

Значи съдебния изпълнител определя пазарните цени на имотите. Интересно, И копторите в Надежда струват над 1000 евро на квадрат...
Re: Ето, който иска да пазарува.
07-05-2008 - 09:46:47
Банката си взима всичко дължимо и ако останат пари са за длъжника, ако не стигнат банката продължава да си търси остатъка от други имоти и от доходите на длъжника, или поне има право да го направи.
Пазарните цени се определят от пазара и наистина струват по толкова копторите в Надежда в момента. Колко ще струват по нататък ще разберем, когато му дойде времето.

КОГАТО КАРТАТА И ТЕРЕНЪТ НЕ СЪВПАДАТ, ВЯРВАЙТЕ НА ТЕРЕНА.
Стара военна аксиома
Re: Ето, който иска да пазарува.
07-05-2008 - 09:51:43
Лекцията продължава.
Кретенията я пише в основния закон регулиращ гражданските взаимоотношения в България. Такива крайни оценки не бива да се дават без да се познава материята, което е очевидно във този слъучай.
Целта търга да започне от по-ниска цена, е да се остави пазара да определи справедливата цена, а не да се разгонват потенциалните купувачи с нереално висока цена определена от някакъв чичко оценител, гледащ в тавана. Пазарът при достатъчно добра информация върши чудесна работа, повярвайте, а е видно, че информация не липсва в тези случаи. Производството трябва да тече бързо и гладко, което е в интерес и на кредитора и на длъжника, колкото и това на последния да не му се вярва в някои случаи (казвам го от личен опит).
На въпроса защо ипотекарните длъжници не продават доброволно (много хубав въпрос) не може да се даде еднозначен отговор. Най общия отговор е, че в такива случай доста хора не мислят рационално и се надяват на чудо до последния момент (да им 'паднат' пари от някъде - сигурно всеки е чувал този израз, дано да не го е употребявал). Иначе ако имаш надежден източник на средства да си 'спасиш' имота и го очакваш в обозримо бъдеще (например продажба на друг имот) е оправдано да помоташ кредитора, има начини, а ако е банка в повечето случаи можеш и да се споразумееш да те изчакат.
Спечелилият търга трябва да плати цената в 5 дневен срок след търга по сметка на ЧСИ, след което ЧСИ я разпределя на кредиторите и каквото остане го връща на длъжника. Новият собственик трябва ад се поизпоти малко докато влезе във владение, но с новите уредби не е чак толкова голям проблем.

Re: Ето, който иска да пазарува.
07-05-2008 - 10:00:04
Сега е седемдневен срока, което е без съществено значение.
Re: Ето, който иска да пазарува.
07-05-2008 - 10:10:12
Kara и Kuku987, прощавам незнанието и злобата, която се лее от двамата, от 15 години продавам и купувам имоти, ще го правя още дълго. Вече някъде го написах, ще повторя заради двама ви - от началото на годината съм получил 28800 евро комисионни, всичките са ми ги дали с усмивка, въпреки "спукания балон". Апропо, днес в 15 и 17 ч. имам две сделки, заповядайте. И още - от 10 сделки, 9 са ми с кредит. Докато прииждат към София хора от цялата страна, чакайте да падат цените ! Поздрави !



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-05-07 10:11 от dicho.
Re: Ето, който иска да пазарува.
07-05-2008 - 10:22:52
10 сделки, 9 са ми с кредит

Това ми стига
Re: Ето, който иска да пазарува.
07-05-2008 - 11:17:09
50 или не 50%, цените са факт, който има кешовица и смята че му трябва жилище да купува. Тука голяма реклама им теглихме на тия конкретни 4 бр. имоти. Дано си намерят нов собственик smiling smiley
Re: Ето, който иска да пазарува.
07-05-2008 - 11:20:03
Никой не ми отговаря какво става с имот, който е поскъпнал значително отнесено към остатъка от ипотеката. Да не се окаже, че след търга, бившия собственик получава сума, която покрива досегашните му вноски по ипотеката и напрвените разходи за подобрения и той на практика да е живял в жилището няколко години съвсем безплатно!
Re: Dicho's $miles
07-05-2008 - 11:20:40
You're the man, bro!You're the man.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход