Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Избор на имот - помощ

Публикувано от Pacholv 
Re: Избор на имот - помощ
17-02-2008 - 23:42:36
Да купите на "зелено" не означава да купите ново строителство с акт 14 или 15. На зелено е, когато купувате на идеен проект още, което значи чакане още 2-3 години.
А гледам на Румен Вътков има свободни 1-2 апартамента в сгради с акт 16 август 2008.
Re: Избор на имот - помощ
17-02-2008 - 23:45:31
avatar
Витоша за ново строителство - много добри цени ама кофти улици и транспорт, теца като се има предвид Вальо топлото не е чак толкова лошо, че го няма... Там има затворени комплекси 2 или 3, които ако са на добри цени и има свободни апартаменти с малки квадратури ще е добре.

За ново строителство бих ти препоръчал Овча Купел и Люлин, защото са с добре уредени и държат най-ниските цени в София. Например разликата в цените на новото строителство на кв.м в Люлин и Младост достигат до 300 евро... Разликата между Люлин и Младост е че в Младост още се чака метрото, а в Люлин хората го ползват от 10-ина години...

За панел или ЕПК обаче има много възможности в смисъл, че изпадат понякога интересни оферти къде ли не по София и ако се оглеждаш сериозно и продължително можеш да уцелиш нещо прилично.

Но забрави за Младост, Студентски град, Мусагеница и т.н. това са най-търсените квартали в София именно поради причината, която изтъкваш и ти - познати са на всички на кой от студентските години на кой от друго, но цените там поради по-голямото търсене са станали смешни поне за мен.

Търси в Люлин, Овча Купел, Княжево и както си се насочил Витоша. А и от мен да знаеш когато купуваш винаги трябва да направиш компромис с нещо - квартала ли ще бъде, изложението ли ще бъде, цената ли ще бъде, етажа ли... Не търси идеалният вариант, защото него никога го няма.

Чао за сега за въпроси към мен на лични съобщения по-често отговарям.

Отивам да си направя един фреш от моркови да пуша една цигара да почета малко от една интересна книга и по някое време ще заспивам. smoking smiley



Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-02-17 23:47 от Продавач.
Re: Избор на имот - помощ
18-02-2008 - 00:04:58
Az mislia 4e trqbva da se kupuvat novo stroitestvo,edin poznat si kupi staro stroitelstvo i s napraveniq remont kato smeni trabite radiatorite idr. mu se varza kato nov i vatre kato vleze6 si ima aromata na staro o6e ot vhoda.6e ti dam edin tel.edni poznati koito prodavat 2-staen novo stroitelsvo v Lulin -centar za 54000-50000eur s akt 16 prez lqtoto.
8504407 sled 12h. do 19h
Re: Избор на имот - помощ
24-04-2008 - 23:33:08
Ако бързате обмислете цена малко по-изгодна от пазарната.

Ще сключите сделка в рамките на месец.
Re: Избор на имот - помощ
25-04-2008 - 19:46:45
Pacholv Написал:
-------------------------------------------------------
> Ново строителство ли да избера(на зелено) или панелен...


Панел се срути от 6-ия етаж - лошо заварен и ръждясал


Нови блокове пред срутване във Варна



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-04-25 19:48 от JulianoG.
Re: Избор на имот - помощ
01-05-2008 - 19:57:27
avatar
kuzmanin Написал:
-------------------------------------------------------
> Ако бързате обмислете цена малко по-изгодна от
> пазарната.
>
> Ще сключите сделка в рамките на месец.
>
> --------------------------------------------------
> --------------------------------------------------
> ----------
> Недвижими имоти | Имот в София и околностите


Ето това мнение беше на място! clap: Това е начина да се продава, а не Гошо видял, че Иван иска 1000 евро по-скъпо за същия тип двустаен в района - дай сега Гошо да иска 2000 евро над неговата цена, че да не се мине леко... Ама докато чака по-високата цена то и другия имот дето му се точи да го купи след като продаде той бил скочил и той за това време...мдамммsmiling smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Избор на имот - помощ
03-05-2008 - 16:49:02
Pacholv Написал:
-------------------------------------------------------
мисля, че ще е удачно да купя
> някой маломерен двустаен за нас двамата.Идеята ми
> е след 7-8 години, когато ще имам деца и надявам
> се по - големи възможности, да го продам и да си
> купя нов и по-голям.От тази гледна точка ми се
> вижда удачно да взема гарсониера...ще ни е
> достатъчна и ще се преместим веднага...

Съветвам Ви да купувате направо с две спални, защото животът често ни опровергава и може и децата да дойдат по-рано, и да не можете да продадете своевременно и изгодно гарсониерата, и да не можете да си позволите по-голям апартамент. Според мене, в някаква утопична мечтана страна въобще не би трябвало да строят апартаменти, по-малки от тристаен, защото в по-малки хората само се мъчат. Ще имате и гости, ще ви трябва и трета стая за болен родител, дошъл за няколко дни и пр., ще дадете много средства за ремонт и обзавеждане, а в в новия по-голям апартамент /ако изобщо е възможен/ на мебелите може да не намерите приложение и да се харчите наново. Планирана смяна на жилища след време е планирано разорение. По-добре търсете жилището, в което ще отгледате децата си, в което ще можете да посрещате свои и техни гости. И има истина в афоризма, че временното е за постоянно. Не разчитайте, че ще можете навреме да смените гарсониерата за по-голям апартамент. по-добре по-дълго на квартира и избирайте внимателно по-евтин тристаен. Размерът има значение! По възможност - по-нисък етаж, за да не се мъчите и с асансьора. Търсете двор и район, предразполагащи към общуване, защото на децата ви ще им трябват приятелчета. Успех!
Re: Избор на имот - помощ
03-05-2008 - 19:10:08
V nikakav sluchay "panelen" !
1-vo ne e "safe"
2-ro mirishe na staro
3-to se obezenyava s vremeto
Vigte , ima evtino stroitelstvo v kv.Krasna Polyana confused smiley
Re: Избор на имот - помощ
05-05-2008 - 11:06:04
Pacholv Написал:
-------------------------------------------------------
> Благодаря ви за мненията!Знам, че на зелено е
> добре да си купя маломерен двустаен, но при мен е
> такова положението...просто си мисля, че много се
> набутваме с тая квартира още поне година...и
> затова мислех да взема панелка след 4 месеца...и
> аз не знам какво да правя...времето ме притиска и
> след 3-4 месеца трябва да правя нещо.Панелката ми
> се виждаше удачен вариант, защото ще се нанесем
> веднага там и няма една година да чакаме...ама
> нещо се разколебавам вече...


През лятото на 2006 отидох да видя една моя позната агент/брокер на НИ точно, когато се усети забавянето на расетежа на цените и спадане на продажбите в УСА и имах възможността да говоря със бившия собственик на сградада в която се помещаваше тяхната 21st Century за НИ по въпроса за състоянието на пазара.
Та този агент току що си бе продал сградада предполагам за около $2млн.
Попитах го защо продава такъв имот на такова хубаво място?
Той отговори: "по-добре сега от колкото след две години."

Оказа се около 95% прав. Много от цените в УСА паднаха с десетки проценти. На най-хубавите места паднаха, но много по-малко в сравнение с не толкова привлекателните.

Който е учил икономика знае, че има икономически цикли. Кривата може да отива нагоре, надолу или да се движи хоризонтално за известно време. Бруталните икономически закони удрят най-много тези, които не са взели никакви предпазни мерки. Финансовия удар може понякога да бъде такъв какъвто е бруталния удар в предното стъкло на колата на пътник без предпазен колан седящ на предната седалка на лек автомобил при силен челен удар.

Не знам какъв наем плащаш, но ако след две години цените спаднат с 20% това са $10х евро. Слагам 20%, но това е минимално спадане за средностатистически район, а то е много вероятно да бъде 30% или повече.
Имаш един въпрос да си отговориш.
"Къде е кривата на цените на НИ в момента, и накъде според тебе ще върви.

Успех

ПП
(За мене ще бъде голямо чудо ако цените на апартаментите се запазят. Все пак чудеса съществувта като това например. И досега се чудя как хората плащат по над 800 евро на квадрат за апартамент в сграда в краен квартал. Сграда, която не е боядисвана от както е станала такава (десетки години), с вход и стълбища крайно неугледни, нацапани, с драсканици, бои, надписи и т.н. и асансьор в който е по-добре да не влизаш.)



.[www.beinsadouno.org]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-05-05 11:07 от Uraa.
Re: Избор на имот - помощ
05-05-2008 - 13:30:35
Ураа, ами наема на двама ни общо се изплаща от лихвите по депозита ми в банката, даже и остава аванс за повишаване на наема.Та не е ми проблем да изчакам година-две.
Като гледам офертите в Младост, Дружба, Надежда, Люлин и тръпки ме побиват - 1000 евро/м2(1200-1300евр/м2 като погледнем само чистите площ!!!)...панелките са по 1100-1200 евро/м2.Говоря за обяви, които стават за живеене и не са в окаяно състояние, и за ново строителство което не е на тъмно зелено(след 2010-та).
Та според мен цените са изключително завишени и несправедливи, с оглед качеството и местоположението.
Обаче да не забравяме, че сме в България и тук много абсурдни неща се случват, та не се знае до къде ще стигне безумството на офертите.Във форума за цените съм направил тема за абсурдните обяви, може да я прочетеш и да се посмееш малко.
Нищо не смея да прогнозирам, но въпреки всичко няма да дам 1200+ евро/м2 за апартамент в краен квартал при сегашната инфраструктура и съмнителното качество на строителството.Може и да се прецакам, но ще поживеем и ще видим smiling smiley.
Као цяло се ориентирах към ново строителство, но за момента не ми харесват цените, от гледна точка на начина на определяне на площта...слагат се по 20-30 до 50% общи площи+стени!!!Смятам, че това трябва да се промени, както е в другите европейски страни...но не се знае...както и да е...ще почакам.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход