Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ей хора, полудях с Кухни по поръчка!

Публикувано от ivo107 
Re: Ей хора, полудях с Кухни по поръчка!
05-01-2008 - 16:25:14
А можеш ли да разчиташ на качество
При масовото производство на мебели не се набляга толкова на качестовото, а при поръчковото е точно обратното!
Хората които искат да бъдат актуални в занаята, си знаят работата.
Влизаш в магазина си купуваш каквото има, а не каквото ти се иска да е .
Сега се предлагат много по добри и издържани мебели при нас - хората при които се прави поръчката , а всичко което се купува от магазина е серия т.е. шир потреба както му викаха на времето.
Всеки си има мнение и също така има право да си го каже.
Благодарение на Вас клиентите се изчистват фирмите които не заслужават да бъдат в този бранш!
Благодаря за отделеното внимание и разбиране.
С уважение към целия форум: ЕТ"ДААР-ГРУП" ДИМИТЪР ВАСИЛЕВ clap:Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-05 16:28 от scooterr.
Re: Ей хора, полудях с Кухни по поръчка!
07-01-2008 - 15:26:35
До Мирослав Спасов.Аз съм една от проектантките от ф-ма "Драго и Драго" и не мога да разбера вашето чак толкова негативно отношение към нашата фирма.Вярно е че поръчката ви закъсня,но около Коледа и Нова Година е страшно натоварено.Има доста поръчки,а монтажниците и те са хора и те имат право да почиват по празниците.Все пак капарото ви беше върнато и на всичкото отгоре ние ви заплатихме неустойка за това че вие си прекратихте договора с нас.И нека не забравяме че вашата кухня е поръчана и направена от нас преди година и половина нали?
Re: Ей хора, полудях с Кухни по поръчка!
12-01-2008 - 23:56:48
Явно трябва да уточня малко нещата. Никъде в поста си не упрекнах фирмата , че е закъсняла с изпълнението на поръчката ми. Навсякъде в него пиша, че във въпросната фирма ЛЪЖАТ. И това твърдя , че е самата истина. Гледат Ви в очите и Ви лъжат. Понякога по няколко пъти на ден. Мисля, че до голяма степен от предишния ми пост става ясно какви точно разговори водехме с представителите на фирмата, колко пъти ми казваха “ще ви се обадим довечера, утре, до края на седмицата”...и разбира се това не се случваше, човека с когото говорех никога не знаеше за какво точно става дума, но "ще пита Драго и ще ми се обади"...или когато все пак стигах до въпросния Драго - "ами сега не съм в офиса и не знам какво става с вашата поръчка, но като стигна дотам ще проверя и ще ви се обадя"... и така до деня в който развалих договора, нито веднъж не бях потърсен от представител на фирмата. Аз наистина прекратих договора си с въпросната фирма и получих неустойка. В договора за поръчка пише, че при закъснение фирмата дължи неустойка по 0.3% на ден, но НЕ-ПОВЕЧЕ ОТ 3% ОБЩО. Договора си с фирмата сключих на 03.10.2007г., при което ми казаха,че срока за изпълнение на поръчката е един месец. Тогава аз казах, че ме устройва и срок два месеца - важното е да стане до началото на декември. Увериха ме многократно, че ще стане всякак. Тук мисля, че изобщо не говорим за Коледа и Нова година - аз самия се съгласих със срок два пъти по-дълъг от предложения ми от фирмата - само и само да стане, като според така направените планове, поръчката трябваше да е готова и монтирана цял месец преди Нова година. Писах вече и за "те мебелите Ви са вече нарязани, само не са сглобени...", и за твърдението на Драго "то е работа за един ден, само да отворят складовете да купим материали и ще ги направим , но няма да е тази седмица, защото складовете не работят" - това последното на 03.01.2008г. Както виждате във всичките ми разговори нямаше дума - "такъв и такъв е проблема, ще закъснеем с един(два, три..) месеца". Напротив във всичките разговори бях размотаван, ЛЪГАН и уверяван, че нещата ще станат. Колкото до трите процента неустойка - те ми бяха платени едва след като уверих съответната служителка,че след два дни ще заведа дело за тази неустойка ( в размер на четиредесет лв).
И последно - за кухнята, която имам, изработена от Драго и Драго. Да наистина имам такава кухня, отпреди година и половина. Която кухня, ще си остане първото и последно нещо което имам от Драго и Драго.
Мирослав Спасов
Re: Ей хора, полудях с Кухни по поръчка!
23-01-2008 - 13:36:08
хи и от мен. споко и аз до скоро бях луднал, но УСПЯХ с много търпение smiling smiley. Ето ти една фирма, за съжаление не мога да ти дам номер, но фирмата е TGDesign. Офиса се намира на Красно село близо - потърси я в нета знам че имат сайт.Тя ми направи моята и жената не е излизала от кухнята от тогава ( а аз качих 4 килограма за месец). При това работят предимно с мдф, което като качестов е къде къде по добро, а като цена ме сразиха - за 1,8м с малко изкелефещени неща под плота ми излезе 950 лв.
Re: Ей хора, полудях с Кухни по поръчка!
29-01-2008 - 16:36:15
Здравейте,

Брей,.....какъв екшън се е завъртял от последното ми влизане (19 Октомври 2007г)

Като си давам равносметка сега, явно съм бил от онези клиенти на които нещата ставаха по-лесно тъй като въпросната фирма беше тогава неизвестна.Но след като постинга е бил видян повече от 30 000 пъти е станало 'мечешка' услуга. И то не за друго а явно фирмата няма потенциал да поеме толкова много клиенти - а от там и проблемите. Иначе монтажника Драго работи при мен добре.На черното не можеш да кажеш бяло. Но явно въпросната фирма е необходимо добре да преценява способна ли е да поема повече поръчки или не. Печалбата от много клиенти е блазнеща но на днешно време никой не търпи отсрочки.

Поздрави,

smoking smiley
Re: Ей хора, полудях с Кухни по поръчка!
30-01-2008 - 15:58:37
valeria_82

Здравейте! Тъй като наскоро си направих кухня по поръчка и съм изключително доволна от бързия срок за изпънение, и качестнво на монтаж.Ако някой желае да му обесня по -подробно ще си оставя имейла: vvr_secret@mail.bg.Това е малка частна фирма която се занимава с проектиране, изработка , монтаж на всички видове мебели , но специално за кухните мога да кажа че са много добри. : smiling smiley winking smiley
Re: Ей хора, полудях с Кухни по поръчка!
10-02-2008 - 22:36:08
Tova e tcena za dolnite i gornite 6kafove.Gracias :}
Re: Ей хора, полудях с Кухни по поръчка!
09-04-2008 - 21:50:49
Внимавайте много! По-скоро се откажете да ползвате услугите на Синтезиз Дизайн!

Ще бъда максимално обективен в коментара си. Работих с тях преди около година. Мацките в магазина се стараят да помогнат в избора, без да се натрапват. Това е много добре.
Внимавайте! Плащате цели 50% капаро от цялата сума за поръчката (както може да се досетите е много голяма за този вид мебели) и чакате цели 3 до 4 месеца. Запитайте се, Не виьдате ли риск в това. Както винаги, търговията в БГ е на феодално ниво. Фирмите нямат (или не искат да теглят кредит) свободни пари и работят с парите на клиента, т.е. прехвърлят целия риск за стоката върху клиента. След като мебелите дойдат в БГ, ще трябва да ги заплатите 100% преди да се окажат у вас. Т.е. преди някой да ги натовари или нахвърля до вас ...

Защо? ВНИМАНИЕ! Защото (и тук много внимавайте, това е основния момент) когато дойдат мебелите, както са опаковани, разопаковайте ги веднага при доставката. Веднага напишете протокол за констатирани нередности и дефекти и накарайте всички доставчици да се подпишат, веднага се обадете във фирмата и констатирайте проблема. Защото после ще бъде късно!!!! нали не сте забравили, че сте платили вече 100% и сте им в ръчичките.

Без да им мигне окото ще кажат нещо от типа:"Това петно, не е наш проблем, ние го доставихме, вие нищо не казахте, стояло е при вас и вие сте го търкали с неподходящ апарат, или сте го надрали сами..." И нищо няма да заменят или оправят. Тук трябва да си мутра да биеш директно, или връзкар или някой големец, да ти лизнат задника...Иначе не става, само с разговори и оплаквания...пак, това е България, това е обслужването, като на говеда ...

Ако все пак всичко до този момент (т.е. от 3 до 5 месеца чакане) вие наред, то сега вече няма да ви се размине. Идват монтажниците! Тези хора, са палячовци, работещи върху безумно скъпите мебели, които сте купили, като касапи в месарница. Целия дизайн, всички ваши усилия, всички ваши идеи и мечти отиват по дяволите. :g: :g: Реже се безразборно, без да се мери, без да се довършват, всичко виси или стърчи, половината неща са надрани или счупени, неща, които никога не бихте нарекли "очакваната красива мебел за моя дом" sad smiley

Аз отказах да подпиша протокола за приемане на мебелите...Исках всичко натрошено да бъде оправено. Тогава ми се разказа играта с тази фирма. Всички, както бяха толкова мили до този момент, се нахвърлиха срещу мен, как така аз не съм доволен, как така, те са вече 12 години на пазара, как смеем да ги упрекваме за глупости, ха ха ха, мебел за няколко хиляди лева, как така не си траем, и просто подписваме и това е, каво искаме ...

ВНИМАВАЙТЕ! След всичко това, аз виках още стотина майстори да възстановят това, което бе насрано, но в никакъв случай не бе моята очаквана мебел. Мислете, много мислете, какво ще ви очаква с тази фирма, едно голямо дърво ... и то все пак може да послужи за мебел moody smiley
Re: Ей хора, полудях с Кухни по поръчка!
07-06-2008 - 12:28:29
явно хората който пишат в този форум са си купували само цигари и хляб , защото за тях все още се чака само на опашка и ги има навсекъде .

пройзводството на едно изделие каквото и да е то е сложен процес който изисква време , място,суривина,работник - машина и най вече акъл за да стане това което си купуваме от магазина без да се замислим.

а поръчката каквато и да е тя , ВЕЧЕ става Въпрос за ******БУТИКОВО ИСПЪЛНЕНИЕ******

това е все едно да си поръчаш МАЗАРАТИ ПО ПОРЪЧКА и да си го вземеш веднага от завода
без да чакаш

а за качеството ****** ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СИ ОТВАРЯ ОЧИТЕ ***** ИЛИ.......
Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-06-07 12:44 от gkolew.
Re: Ей хора, полудях с Кухни по поръчка!
07-06-2008 - 18:22:21
Уважаеми господине/от последния пост/, много моля за повече любезност и съсредоточеност от ваша страна. Преди да вземете отношение, моля четете поне по два пъти, за да разберете за какво говорят хората преди вас. Никой не очаква да му "свият на часа в амбалажна хартия" мебелите, които се правят по поръчка. Но тук става дума за некоректност от страна на продавача, която е много лесно да се отстрани - нужно е само да се казва истината за срок и материали, нищо друго. Предполагам че всеки, който си поръчва нещо е наясно, че трябва време за производството му, но не е нормално да му обявиш приемлив за него срок, само и само да го спечелиш за клиент, а след това да го разиграваш като маймуна още 5-6 месеца. Сигурна съм, че ако кажеш на клиента срок 10 седмици и преди това си го убедил с други твърди аргументи за избере твоята фирма, той сигурно няма да има против да изчака, а ако стане по-бързо - добре дошло и за двете страни.
И ако позволите, още една отметка - пишете грамотно!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход