Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Помощ хлебарки sad smiley

Публикувано от Ronia 
wal
Re: Помощ хлебарки sad smiley
06-02-2008 - 13:57:50
вземете си ку4е smiling smiley сериозно - откакто гледаме ку4е - май 3 години ве4е - нямаме хлебарки smiling smiley
Re: Помощ хлебарки sad smileyАБЕ АЗ ЧЕТОХ ВЧЕРА ЗА ПРЕПАРАТА РЕГЕНТ 800
18-02-2008 - 14:49:08
izkam da pomolia niakoi da mi prepora4a ne6to za hlebarki koeto da ne e opasno za malki deca
Re: Помощ хлебарки sad smiley
07-08-2008 - 16:40:41
ветеринарен лекар съм и сум доста добре запознат със инсектицидните препарати.
регент 800 ВГ съдържа 800гр/1кг активна субстанция Fipronil,следователно в 1гр има 800мг,което коли4ество не е опасно за човека.във ветеринарната медицина се използва препарата Frontline,който е 10%-ов разтвор на Fipronil и идва доста по скъп от регента.
та на куче което тежи 60кг се слагат 402мг fipronil,без да има опасност за живота му,а бълхите и кърлежите умират поголовно.дозата която се нанася на кожата на куче е 7.5-15мг/кг тегло.
токсични дози:
LD50за плъх орална -97мг/кг
LD50за плъх дермална -над2000мг/кг
Fipronil може да предизвика кожен обрив.Няма данни за канцерогенно действие.Силно токсичен е за водни организми.
действа контактно и стомашно.
Re: Помощ хлебарки sad smiley
14-08-2008 - 11:00:38
С регент се спасихме от хлебарките,но днес го потърсих в Бриколаж и там ми казаха,че вече не го продават,защото са го забранили бил силно токсичен.Това малко ме притисни.
Re: Помощ хлебарки sad smiley
14-08-2008 - 21:00:05
Инсектицидът регент 800 ВГ с активно вещество фипронил изпитахме в продължение на няколко години и на тази основа могат да се направят някои препоръки по практическото му приложение.
Регент 800 ВГ поразява нервната система на насекомните неприятели, като нарушава дейността на централната нервна система и води до загиването им. Притежава контактно и стомашно действие и ефектът се постига както чрез поетата храна, така и при допир с третираната листна маса. Устойчив е на измиване. Валеж, паднал 30-40 минути след изпръскването, не намалява резултата от третирането. Регистриран е за приложение у нас в доза 2,5 г/дка. За постигане на добро покритие е необходимо да се използват 30-40 л/дка работен разтвор, като пръскането се извършва при нормални метеорологични условия. Предлага се под формата на гранули във водоразтворими пакетчета, опаковани в алуминиево фолио, което гарантира сигурност при съхранението и транспорта. При приложението се разкъсва само алуминиевото фолио и водоразтворимите пакетчета се пускат цели в резервоара на пръскачката.
Препаратът регент отговаря напълно на изискванията за безопасна работа и екологосъобразна растителна защита.
Re: Помощ хлебарки sad smiley
29-09-2008 - 06:09:39
незнам какво да правя вече пробвах какво ли не ефекта е за няколко дена и после пак идват от някъде си тея нахални хлебарки.... преди нямах във къщи но от къде може да идват дали, от каналите, и има ли спасение от тея гадости :g: :g:
Re: Помощ хлебарки sad smiley
29-09-2008 - 13:11:06
Е, така е, трудна работа, но не и невъзможна. Аз така правя:
1. Купувам 3 флакона Raid max,
2. Късно вечер, преди лягане, впръсквам флаконите, без да ги щадя, във всички канали и отдушници на банята, тоалетната и всички мивки, в това число и ваната, ако имаш такава,
3. Запушвам ги веднага със нещо, парцали, вестници и др.
Резултатът гледай още на следващата сутрин и 5-6 дни след това. Ефектът ще е поразителен, ако това съгласуваш с комшиите отгоре и отдолу. Защото наистина се разпространяват по канализация и отдушници. Това действие се повтаря на всеки4-5 месеца, тоест 3 пъти годишно и наистина ще си рахат. Така е при мен, вече 6 години. А в началото, не ми се говори, хлебарки, колкото майски бръмбари, че и по-големи.
Освен това, има едни сухи кубчета против хлебарки. Тях съм наслагала из всички възможни ъгли на стаите и килера, под легла, в скрина, в гардеробите долу в ъглите. Тези кубчета не ги морят, но ги прогонват. Успех в жестоката борба, надявам се да съм била от полза. При мен резултатът е железен. clap:
Re: Помощ хлебарки sad smiley
30-09-2008 - 20:42:40
струва ми се, че говорите за различен вид хлебарки ...колежката ЛиЛиУм според мен има в предвид ГЕРМАНИКАТА, а Бунарджиева има в предвид стария модел хлебарки!

По дискавъри гледах филм за германиката , та там викат неква фирма и напръскват всичко де що може , но 3 дни не се влиза и ефекта е доста стряскащ.... стотици милиони хлебарки само в една къща измрели навсякъде eye popping smiley eye popping smiley
Re: Помощ хлебарки sad smiley
30-09-2008 - 23:07:27
Не знам каква "марка" бяха хлебарките, Германика или някаква друга. Бяха от всякакъв калибър, от най-дребни, като мравки, по-едри, като мухи и най-едри, като бръмбари. На цвят - червеникави до кафеникави и черни. Важното е, че ги изтребих и с периодични атаки на Райд макс не им давам възможност да се въдят повече. Това просто е факт неоспорим. Никой в къщи не се е отровил и не е получил дори някакво малко неразположение, защото всичко предприемам късно вечер, преди лягане и то само в канализацията и отдушниците.
Re: Помощ хлебарки sad smiley
04-10-2008 - 23:44:19
Абе хора като чета какви неща правите за да се оттървете от хлебарките ме е яд,че им отделяте толкова много внимание и време.Верно,че ти правят живота АД,но не заслужават това което правите.За лично съм правила това пюре и стана по-зле,не се трие това нещо и още повече се изнервих.Само си представете засъхнало пюре в кухнята ви.Пък и нека станем най-сетне европейци.А и не ви препоръчвам с деца и домашни любимци в кащи да използвате каквито препарати ви паднат в отчаяната борбо с хлебарките.Оставете това на професионалистите.Аз така направих и това беше поредното правилно решение взето в живота ми.Гарантираха ми качество и не ме излагаха.Радвам се че ги има.Просто не се замисляйте влезте тук www.braninsect.com или направо се обадете 0899434194 smiling smiley smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход