Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ПДЧ Кухня собственици, споделете да или не?

Публикувано от Ronia 
КАКВО Е ТОВА ПДЧ, ще ми обясни ли някой?
Re: ПДЧ Кухня собственици, споделете да или не?
30-05-2006 - 14:43:37
ААА Написал:
-------------------------------------------------------
> КАКВО Е ТОВА ПДЧ, ще ми обясни ли някой?

Грубите плочи от дървесни частици се състоят от дълги трески, чието направление в повърхностния слой е успоредно на повърхнината на плочата и перпендикулярно в нейната сърцевина. Ето защо тяхната якост на огъване в надлъжна посока е по-голяма отколкото в напречна. След шлайфане и лакиране те намират приложение в мебелното производство.
Най-често употребяваните плочи от дървесни частици са трислойните. Средният им слой е от по-груби, а двата по-тънки повърхностни слоя – от по-фини и плътно пресовани частици. В близкото минало плочите от дървесни частици са излъчвали свободен формалдехид в количества, вредни за здравето на хората. Днес се произвеждат плочи от дървесни частици от така наречения Клас Е 1, които се считат за безопасни. Плочите от Клас Е 2 отделят по-голямо количество свободен формалдехид и се използват само с допълнително повърхностно покритие. Най-опасни са плочите от дървесни частици от Клас Е 3, които са спрени от производство в много страни.
В мебелното производство най-широко приложение намират плочите от дървесни влакна, покрити с естествен фурнир или меламинови смоли. Идеалният материал за мебели са плочите MDF. Съкращението е получено от немското наименование “плочи от дървесни частици със средна плътност”. Много фините частици, слепени със синтетични смоли, придават на материала голяма плътност и еднородност на структурата. Повърхнините и кантовете на плочите MDF се обработват лесно и чисто като масивната дървесина. Гладките им повърхнини са подходящи както за фурнироване, така и за лакиране. Изброяват се в групата на плочите от дървесни частици, защото физико-механичните им качества са по-близки до тях, отколкото до свойствата на плочите от дървесни влакна.

www.mebeli.info


Obiasneno na laishki ezik :

PDCh e kato vafla vatre - edrosmleni chastitsi razbarkani s niakakvo lepilo i napraveni na ploskost. O rehavostta na vaflichkata zavisi kachestvoto. Ima hubavi, ima i dosta rehavi na pazara. Pokritieto sashto e vazhno i kantovaneto - da ne ti stiga voda do vaflichkata, zashtoto sled vreme shte ia razdue i skape.

MDF sa mnogo po-sitno smleni chastichki, koito sa mnogo po-platno razbarkani s kakvoto tan sa razbarkani i otliati v ploskost, pokritiata sa po-kachestveni i v rezultat prosmukvane na voda i vlaga sa pochti nevazmozhni - kato tsialo dosta po-zdravi i dalgotraini.
Re: ПДЧ Кухня собственици, споделете да или не?
29-07-2006 - 17:48:39
Quote

Идеалният материал за мебели са плочите MDF. Съкращението е получено от немското наименование “плочи от дървесни частици със средна плътност”.
MDF -а а спада към плочите от дървесни влакна. Българското наименование на този материал е Плочи от дървесни влакна със средна плътност. MDF - a е доста по технологичен от ПДЧ. Той може да се фрезова и боядисва. Стуктората му е по хомогенна. ПДЧ-то въобще не е лош материал. Вече в България се предлагат различни марки ПДЧ с превъзходно качество.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2006-07-29 18:03 от НМ.
Re: ПДЧ Кухня собственици, споделете да или не?
30-10-2006 - 10:38:44
5ko Написал:
-------------------------------------------------------
> Поръчхме си ПДЧ хухня при Мебели ХОП (РУМ-а в
> Дружба).
>
> Много добро изпълнение. 2мм ПВЦ кант перфектно
> залепен.
> Голям избор на цветове. Здрави и масивни сглобки и
> панти.
> Адски здрав 4см. термоплот. Голям избор на шарки.
>
> Кухнята беше произведена, доставена и монтирана в
> срок.
>


Да, тези неща са верни по принцип, но има и доста забележки. Това че някоя друга бленда ще се забави 1-2 седмици не е големия проблем. Мебелите седят много хубаво, но като тръгнеш да отваряш вратичките... Пантите така са сложени, че вратичката или се търка в съседната и леко я отваря или се търка в стената. Сигурно скоро ще започнат да се изтъркват ръбчетата. Можеше да сложат изхвърлящи панти - сигурно е задължително в такива случаи.
Освен това, не се доверявайте на проектантката. След нея идва друг да мери, накрая трети монтира и проблемите се натрупват.
Кошчето под мивката - такова дето като дръпнеш вратичката и само излиза и се отваря. Да ама не! Кошчето се удря в съседната вратичка! Така че файда няма от такова кошче, след като трябва да отвориш и двете тратички за да стигнеш до него!

Та горното изглежда като евтина реклама от самия магазин - перфектни работи няма!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-10-30 17:11 от Гонзо.
Re: ПДЧ Кухня собственици, споделете да или не?
24-04-2007 - 01:31:31
I az reshih ,4e shte e PD4. Sega vyznikna vyprosa kakvo proizvodstvo da e to. Firmata, kym koqto se obyrnah predlaga bylgarsko , grycko i nemsko. Ot tam mi prepory4aha nemskoto,no to, razbira se e po-skypo. Shte sym vi mnogo blagodarna ,ako mi kajete koe ot trite e optimalna kombinaciq mejdu cena i ka4estvo. moody smiley
Re: ПДЧ Кухня собственици, споделете да или не?
17-05-2007 - 14:34:15
Здравей,

Слагай ПДЧ.И при двата варианта след 7-8 години ще сменяш с това качество.

Иначе евтино и добре изпълнено - "Драго&Драго"

Поздрави

smoking smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-05-17 14:34 от ivo107.
Re: ПДЧ Кухня собственици, споделете да или не?
23-01-2008 - 14:39:57
ПДЧ го използват предимно защото е по евтино, но доколко е удачно аз поне се съмнявам. Доколкото зная за кухня за някои модули не е много удачно, но пък моята всичко лицево е от МДФ и съм очарован. МДФ може да е по скъп, но поне за мен си стръва. А ето и фирмата която ми направи и на мен кухнята, и то на цена малко над тази на ПДЧ.само да ти кажа, че здравината на МДФ е с пъти над тази на ПДЧ-то

tgdesign.hit.bg
Re: ПДЧ Кухня собственици, споделете да или не?
24-01-2008 - 14:47:56
Ще ти препоръчам ф-ма "Перфект Мебел" ООД направиха ми кухня от ПДЧ с вратички МДФ и сам много доволна. www.perfektmebel.com имат и магазин вече в Лозенец, на Свети Наум 25
Re: ПДЧ Кухня собственици, споделете да или не?
30-01-2008 - 16:06:46
Аз също имам кухня от ПДЧ с МДФ профил- много съм доволна ако някой се интресува ще му дам телефон за връзка.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход