Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

За кого работи Имоти.нет?

Публикувано от sofianec 
Анонимен потребител
Re: Все тая
24-01-2007 - 08:41:10
Пак грешиш:
1) броячката за "цъкане" не върти от брокери въвеждащи оферти, а от хора търсещи оферти. Обява се въвежда веднъж, гледа се 100 пъти.
2) до колкото знам имоти.нет не е платен портал. Т.е. ако искаш можеш да си пускаш обявите безплатно. Е платеното предлага "благинки", но ти си плащаш за точно тези благинки, а не за това от портала да правят каквото ти поискаш.
3) поради точка 2) аз мисля че имоти.нет не е създаден като обслужващ портал за агенциите. Моето мнение е че таргет групата на имоти.нет са клиентите. Т.е. от портала са си казали следното: "дай ние да хванем клиентите да идват при нас и да "цъкат", пък агенциите, строителите, инвеститорите, банките сами ще дойдат при нас". Точно заради това според мен и публикуването на обяви е безплатно - един вид "зарибявка" за агенциите. Харесва ти или не този портал държи клиентите и ти имаш нужда от него. Но този портал няма да си смени таргет групата и да почне да обслужва приоритетно АНИ само заради твоето желание - просто идеологията му не е такава.
4) За теб строителите са конкуренция, но за таргет групата - клиентите, те са потенциялна възможност за сделка.
5) Последното ти да си слагаш линк към кредитен посредник - лошо няма - дай го като предложение. Предполагам няма да е трудно да го реализират.
6) рекламата на "Адрес/КредитЦентър" не е част от твоята обява, а част от рекламите на сайта.
Re: За кого работи Имоти.нет?
24-01-2007 - 16:29:14
avatar
Ама съм си спокоен и за какви фанатични редове имаш предвид незнамsmiling smiley)???!!!! И имненно, че исках да стане дискусия помолих г-на на няколко пъти да изложи аргументите си, но такива нямаше. Освен всичко друго започна да обижда, което беше прекалено. smoking smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Все тая
24-01-2007 - 16:35:17
avatar
А за продавач само ще кажа, че една година мениджърски опит не ти дава лиценз да се държиш арогантно. Аз работя в бранша вече 11 години, 8 от които на ръководен пост. Моля те, не бъди смешен. Има много колеги във форума с много повече опит и много по-интелигентни от тебе. Ако искаш да те уважават бъди професионалист, умерен и покажи класа.

ОК съгласен съм. Аз никога не съм твърдял, че съм най-добрия или най-опитния брокер тук или където и да е било. И ако попрочетеш на горе последователността ще видиш, че първи с обидите започна ти.

И ако ще водим спора отново дай си аргументите ако имаш такива
winking smiley

А между другото познавам доста ръководители в нашия бранш, които от гола и вода са избрали да бъдат и двете, а именно ГОЛА ВОДА winking smiley . Но да се върнем на това как започна всичко...smiling smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Все тая
24-01-2007 - 17:15:56
Много строители се свързаха с нас преди да направим каталог за строителните фирми и раздел Нови сгради

Строителите също така използваха безплатния вариант за публикуване като агенция и си пишеха в описание, че не са агенция, а са строителна фирма. Беше им много неудобно. Ние просто добавихме опцията да пише строителна фирма.
Не мисля, че е коректно да забраним на строителните фирми да публикуват.
Представяте ли си те пускат обяви (които са безлатни за агенциите и частните лица)а ние да им ги трием и да им казваме, че портала е само за агенции?

Тъй като строителните фирми искаtда се отличават и също искат да рекламират сградите си като сгради, не само като отделни имоти в тях след много контакти и препоръки от тяхна страна създадохме раздела Нови сгради. Идеята дойде от строителни фирми, а не от агенции.
Раздела е и удобен за някои частни лица потребители, за които е важно да си купят ново строителство и да имат повече информация за сградата.

Аз лично живея в едно ЕПК, където всичко е много забавно, ако някога мога да си позволя със сигурност бих си избрала заедно с всички други критерии и дали ми харесва сградата и повече информация за нея. Би ми било удобно когато има колкото се може повече сгради на едно място.

Има различни строителни фирми - някои се фокусират само върху изграждането на сгради и предпочитат да работят с агенции за имоти. Има други, които наемат кадри, които да се занимават с продажбата на тези имоти. Има и такива, които първо са избирали първия вариант, оставали са разочаровани по някакъв начин и са взимали нещата в свои ръце.

В нови сгради може да рекламира и всяка една агенция, но до сега малко агенции проявяват интерес, а самите строители споделят, че са доволни.
Строителните фирми си рекламират от години в imoti.net но с банери, агенциите за имоти започнаха да рекламират с банери много по-късно.
(с изключение на Imoti BG www.imotibg.com те и Адис са едни от първите ни банер рекламодатели).

Не знам какви са договорите на агенциите със строителните фирми, също така и не знам как е на други места по света дали агенциите посредничат на строителните фирми или те си се рекламират сами, за да ви дам напълно изчерпателен отговор.

Защо частните лица при желание да могат да рекламират имотите си без посредник, а строителните фирми да не могат? Вие против ли сте това, че има и частни лица, които сами рекламират офертите си?

Или успявате да вземете комисион и от продавача и от купувача, когато само купувача е ваш клиент , а намирате обявата на продавача в сайт или друга медия, а за строителите не е възможно? Чувала съм и за подобни случаи - агенцията казва на продавача, който месеци си го е рекламирам сам, правил си е и огледите сам - имаме купувач за вас (вече са го водили на оглед) комисионната е еди каква си - ако той не плати - няма купувач...





Re: Все тая
24-01-2007 - 18:36:12
В началото създадохме imoti.net, за да се спести време както на клиентите така и на агенциите за имоти.

Ако искате пълната история за това как ми дойде идеята ето я:
Преди 8 години работих 2 месеца в агенция за недвижими имоти и положението тогава беше такова:
Като брокер имаш оферти на продавачи. Като добър брокер си ги знаеш наизуст. Рекламираш тези оферти във вестниците (тогава най-много си струваше в Куриер 5 и Софийски имоти и 24 часа) със следния текст: Например: Двустаен Лозенец 65кв.м 3ет. 30,000 $ (телефон за контакт)
След като излезне новия брой на вестника ти се обаждат: 1. колеги да разпитат за офертата (подробности) 2. частни лица
На клиентите разказваш с радост надълго и нашироко. На колегите също разказваш надълго и нашироко, но не с такъв ентусиазъм - и така цял ден разказваш оферти.
Водиш един от клиентите си на оглед на един от апартаментите, но уви има неща, които не му харесват. Ти си вече неговия брокер - появило се е известно доверие, симпатия... решение, че ще рабори с теб и ти ще му намериш точно имота за него.
Започваш да му търсиш този имот - хващаш вестника ограждаш или слагаш точка на офертите, на които ще се обадиш и почваш да звъниш - няколко часа или един ден и си извадил доста, които отговарят на неговите критерии и това, което би му харесвало. Чуваш се с клиента - той си харесва тези, на които иска да отиде на оглед. Накрая сте направили всички огледи за седмицата и той все още се колебае. Ако си много добър брокер и много убедителен той си избира едно от 5-те неща, които е видял. Ако не си - идва новата седмица и Новия брой на вестника! И се започва едно сравяване на кои ли сме се обадили и кои ли оферти са нови, за да се обадим за повече информация...

Някои брокери днес се оплакват, че им отнема много време да въвеждат офертата си в сайта. Да, но я въвеждаш веднъж, а не я разказваш 400 пъти smiling smiley
Освен това всеки може да прецени дали има смисъл да въвежда в 20 сайта или дали да не си избере най-ефективния интернет медия микс.

С навлизането на имотинет успяхме да променим и да спестим много време на хората и напразни телефонни разговори и напразни огледи.
Някой забравил да каже нещо по телефона и клиента е загубил 2 часа за оглед.
Има пенсионери, за които 2 часа за напразен оглед беше удоволствие колко съм си говорила с едни мили баби... ехееей smiling smiley Но за някои клинети 2 часа на вятъра, само защото някой не му е обяснил добре е жестоко .. защото той е можел през тези два часа да си почине от тежкия натоварен ден или да бъде на друг оглед, който може да е на неговия бъдещ апартамент или ако щете да ги прекара с детенцето си...
В момента един човек попада на сгрешена или некоректна оферта сигнализира ни за това (с линка под всяка оферта), ние проверяваме и взимаме мерки.

В началото беше изключително трудно да убедим всяка една агенция да пише подробна информация и затова наложихме да е задължително ако няма подробна информация не може да бъде въведена или ако някой се е изхитрил да сложи интервали и точки, за да заблуди автоматичната система - я трием ние (ние от години следим всяка една оферта, която влиза в имотинет , в момента това правят 4 ма човека, защото има много нови и редактирани оферти на ден).

Другата цел на имотинет е да спомага агенциите и клиентите да правят повече сделки.
Наистина смятам, че спомагаме за това.
Ако искате направете си 3 месечен експеримент. Не публикувайте в имоти.нет.
И след тези 3 месеца теглете чертата и вижте с колко % са намалели сделките и приходите Ви. Възможно е и да бъркам и да не се отрази, но сме имали много отзиви за броя на седлките направени от доволни потребители на имотинет.

Относно content-a вие сте абсолютно свободни във вашия фирмен сайт да слагате каквито поискате линкове и реклами.
От информация знам, че от сайтове на агенции въпросните агенции, които са си сложили кредитни калкулатори печелят по хиляди левове на месец. Точно защото имат договори както казвате, че имате и Вие. Ако желаете популяризирайте Вашият фирмен сайт и рекламирайте и кредитиране както правят другите.

Във вашата къща можете да пиете например Кока Кола. Ако дойдете на гости у нас аз страшно много ще се радвам, че сте дошли и че ви е приятно да ме видите и аз вас, но Кола не бих ви разрешила, защото у нас Кола не се пие (не пред детето не може да спи добре после).
Може би не беше добър пример. Друг:
Във вашия сайт и в други може да пишете на латиница колкото искате (и в imoti.net може), но ако пишете във форумите на дата.бг или арена (не си спомням, кой от двата сайта) на латиница изтриват мнението Ви и дори ви бан-ват от системата за определено време (случвало ми се е).
Всеки портал има своите правила. Всеки може да създаде портал с негови правила!
Ние за имоти.нет плащаме хостинг, поддържаме сървъри. Които поради трафика, който прави портала никак не е евтин. Предоставяме възможност хората безплатно да публикуват обяви със снимки (което за тях е безплатно, но трафика на нас не ни е безплатен, също както и дир.бг и абв.бг предлагат безплатна поща, но на тях никак не им излиза безплатно ...
Вие ползвате може би онлайн поща? Предлагат ли Ви да пускате реклами на банерите им безплатно, защото ползвате тяхната услуга?

И все пак в полето на офертата сме ограничили да рекламираме само други дейности (имало е реклама на хамали, на климатици, на кредитиране, но не е имало и няма да има реклама на агенция за имоти или строител.) Това, че КредитЦентър е фирма на същите собственици на фирмата Адрес ние разбрахме, но ако собствениците на Адрес или на която и да е била друга фирма имат и друг бизнес сладкарница или интернет доставчик и т.н. - също бихме пуснали платена реклама, защото не смятаме, че Ви е конкуренция.

Доколкото зная вие сте професионалист брокер, работил и в Америка и се надявам, че ще разберете позицията на имоти.нет, че най-важно е потребителя да намери това, което търси.

Ако нямате достатъчно сделки, защото сега стартирате в България можем да Ви бъдем полезни. Винаги за мен има място за още приятели, на които мога да бъда полезна. Това, че сме отказали да направим едно конкретно нещо, което сте поискали, поради всички причини изброени в онзи дълъг пост - не значи че не бихме направили много други неща. Елате на още една среща в нашия офис. Знам, че сте идвали, но този път срещата с мен - казвам се Маргарита Лазова - управител.

Критиката за нас е градивна и ние непрекъснато мислим и създаваме нови подобрения в портала. Можете да се уверите сам във времето работейки с нас.

Re: За кого работи Имоти.нет?
24-01-2007 - 18:43:23
smiling smiley Ние тук от екипа никога не сме могли да се нарадваме на положителните отзиви.
На мен лично това ми носи щастие и много повече ме мотивира да правя каквото и да е от каквото и да е друго. Благодаря Ви, ще се стараем и за в бъдеще да е така! smiling smiley


Re: За кого работи Имоти.нет?
24-01-2007 - 18:59:33
blez,
и аз смятам, че звучеше по-остро, но ме впечатли и не съм знаела, че продавач ни е толкова голям фен, той почти е приел нещата като обида към нещо любимо и се е втурнал да ни защитава, а всеки си е различен - това е бил начина на Продавач.
И аз така реагирам, но за други неща.
Гледах един филм казва се Prison Break и много ми хареса - баща ми гледа 2 серии от него и се изказа много негативно и такъв спор се развихри, не че сме се скарали, но аз се почувствах обидена, че той гледал само две серии от него и такива лоши неща каза за режисура ... игра.. че бил нагласен и това сериалите били само да ти губят времето (докато по необясними за мен прични с филмите по кината било различно за него) и освен това на мен като ми харесва излиза, че нищо не разбирам... Е после след един месец нямал какво да прави една нощ и го изгледал и му харесал много ... Но е малко и до късмет други мои приятели не го харесаха.

Представям си, че любимите сайтове може да се сравнят с любими филми.

Ясна ми е гледната точка и на sofianec и на Продавач.
По принцип не разчитам на убедителността си и на думите, а на "по делата ще ги познаете". Но също така се притеснявам, че има и хора с различни вкусове и няма как всички да са доволни и щастливи - за съжаление това е невъзможно.

Re: Ха!
24-01-2007 - 20:32:57
avatar
Ха!
Изпратено от: sofianec (IP съхранено)
Дата: January 17, 2007 10:49AM


Ха ха ха, много си забавен, но изтъркан.

[bg.secondhomemarket.com] - вече на 12 езика / единия от които Български :-) Колко време им даваме да изядат Имоти.нет / имат модул за bulk upload, на който в момента му се кефя до оргазъм - админ бекенда за агенции е ЯК!!!

А що се отнася до трафик и стигане на офертите ти до цял свят. Алекса показва че генерира повече от адекватен трафик, за времето в което е работил (2 седмици). Имат безплатна промоция за агенции и прочие глезотии - обичам да ме глезят.

Уточнение: нямам нищо общо с гореспоменатия портал. Получих емаил от тях да го разгледам и вече ми харесва.

А за продавач: get a life



Ето тук се крие разковничето на спора човека си има фаворит и ние трябва да уважаваме мнението му - ок. Но можем да се обзаложим не за колко време, а дали изобщо може да се опъне на imoti.net winking smiley Целия спор започна от проблема на г-н софиянеца да си ъплоудва офертите. Чухме и го разбрахме. Аз такъв проблем нямам и дори го намирам за смешно, но това си е моята гледна точка и не ангажирам с нея целия форум. Пък смятам, че и от imoti.net отговориха подобаващо и дори можете да се видите да обсъдите сериозния им недостатък преди конкуренцията да ги е изяла напълноsmiling smiley Шегичка :}

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Все тая
25-01-2007 - 13:01:32
Ще си отделя повече време да отговоря на този постинг по-късно. А ако аз искам на моите оферти да има линк към кредитен посредник по мой избор как да стане?

Ако смятате, че знаете по-добре за нуждите на АНИ-тата от самите АНИ-та защо имате секция на форума за съвети, желания, препоръки и подобни (обратни връзки)? Или очаквате това да е секция "ФЕНКЛУБ на ИМОТИ.НЕТ"?

Няма нищо общо кой какви предпочитания има. За н-ти път Ви повтарям, че ми харесва Имоти.нет, но това което почва да ме дразни е, че не разбирате май какво Ви се говори. Между другото, ако каня гости и знам, че пият кола, ще се погрижа да имам кола. А що се отнася до детето ми ще се погрижа да спи или да е в другата стая. Ако и това е невъзможно ще си поканя гостите на заведение. Това, мила Маргарита е разликата между добрия домакин и лошия. Клиента (т.е. госта винаги има право) особено когато благодарение на него (и на много като него) детето Ви е нахранено, а Вие имате работа.

Молбата ми е да прочетете по-внимателно какво съм писал и ще разберете колко разумни неща съм предложил. Бога ми, трябва да ви изпратя сметката някой път, тогава може и да се заслушате.

А що се отнася до странния коментар "ако нямате достатъчно сделки" ще Ви кажа само, че сделките никога не са достатъчно. Важното за един далновиден мениджър или предприемач е да направи всичко нужно да оптимизира разходите си за вход на пазара. Ако имате хора при Вас с някакво икономическо образование ще Ви го разяснят.
Анонимен потребител
Re: Все тая
25-01-2007 - 14:29:01
Смятам, че ако в текста на обявата има адрес заграден в [] то ще излезе като линк. Абщо взето както се слага линк във форума така трябва да става и при обявите.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход