Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

За кого работи Имоти.нет?

Публикувано от sofianec 
за Продавач
17-01-2007 - 14:17:28
Не те знам какъв си, но с тебе дискусията ми е приключила (заради агресивното ти писане и нечетенето на това, което другите пишат). Плюс това не съм ти братле нито съм напушен тийнейджър. С такъв многознайко като тебе може ли да се говори - видях че почти във всяка тема си се оакал. Аз за разлика от тебе не ползвам форума да си повиша самочувствието, а задавам въпроси, които ме интересуват като плащащ клиент на Имоти.нет - мисля че имам право на това. И ако нямаш какво да добавиш към темите, които ме засягат и не работиш за Имоти.нет, моля вземи си топчето с еднопластова тоалетна хартия и ходи да акаш другаде. Ако не е тайна откога се правиш на брокер? Много се задържаш пред компютъра нещо - май нямате много работа. Ако нямаш пари за тоалентна хартия вземи продай нещо и си купи вместо да даваш акъл без да са те питали.



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2007-01-17 14:31 от sofianec.
За софиянеца
17-01-2007 - 15:07:31
avatar
Ако искаш да се обръщаш към мен спазвай добрия тон или мини на лични съобщения да се попсуваме ако така ще ти олекне, че не можеш да спориш аргументирано. Форума не е място на което може да се пишат простотии вярвам ще се съгласиш с мен.



Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-18 15:15 от Продавач.
Анонимен потребител
Re: Тинки
17-01-2007 - 15:07:47
1. Аз нямам нищо общо с imoti.net
2. Това за най-най, първите и т.н. са приказки на Продавач не мои.
3. Отитах се да ти обясня за bulk upload-а че може да стане с модификация на софтуера който ползваш (или с допълнителен софтуер) без изобщо да се налага съдействие от страна на imoti.net. Вземи си някой дето разбира от това да ти го направи после го продавай на другите.
4. репликацията за която говориш за да стане между софтуера който ти искаш и имоти.нет ще трябват поне 50-60К евро (работа за 4 човека за 5-6 месеца) - предполагам не си сколонен да платиш такава цена. Ако всички агенции в Бг ползваха един и същ софтуер инвестицията си заслужава - да кажем като разделиш 60К на 2000 агенции примерно идват по 30 евро на агенция.
5. имоти.нет не е агенция а портал, така че не можеш да слагаш знак за равенство между факторите за ефективност на една АНИ и на един портал
6. Явно имаме коренно различно мнение с тебе за това кого трябва да обслужва имоти.нет. За теб има значение само това да обслужва АНИ и едва ли не без тях ще умре. Има и едно друго виждане имоти.нет е създаден да обслужва клиентите на АНИ - тези които търсят имоти. Тях знаеш ли колко им пука дали ти вкарваш 100 оферти на куп или не. Погледни Google. Знаеш ли какво ще стане с акциите на Google ако изведнъж търсачката спре да намира това което ти трябва ами ти бълва на първите 2 страници глупости? Т.е. силата на един портал не идва от парите наливани за реклама в него, а от това колко хора влизат там. А хората влизат за да търсят информация в него и според мен основното занимание на имоти.нет е как тази информация да стане лесна и достъпна за потребителите. Е ако направят запазване на настроиките при търсене както е в имот.бг цена няма да имат.
7. Целта на имоти.нет не е да бъде "портала на агенциите" и да бъде специализиран да обслужва техните изисквания. Ако беше "портала на агенциите" сигурно вече щеше отдавна да е в небитието. Имоти.нет без една агенция може, ама тази агенция без имоти.нет не може - знам че малко грубо звучи но е така. Имоти.нет един вид "държи" клиентите и АНИ ще не ще опира до него.

Погледни следната ситуация - имаш портал направен на 100% по твоите изисквания за АНИ, обаче никой не влиза в него. От друга страна имаш портал дето всеки знае, че може да потърси оферти в него ама малко труден за въвеждане на офертите от агенциите. Ти кое предпочиташ?

Quote

След като имате лидерска позиция на пазара на реализация на оферти защо не се развивате по-специализирано по отношения най-печелившата Ви клиенска база. Защо не се възползвате от популярноста си да наложите стандарти на работа и качество на съдържанието на офертите, елиминирайки дублажи, триплажи итн, некоректи и направо лъжливи представяния, квадратури и други.

Дай да не спорим кое е най-печелившо искам на друго да обърна внимание:
1) не е работа на имоти.нет да бъде съдия между агенциите
2) след като имаш определена позиция в даден сектор другите се съобразяват с теб не ти с тях. В смисъл те се нагаждат към тебе, а не ти към тях. Това по отношение на това защо в имоти.нет не се импортира табулиран файл.
Re: Тинки
22-01-2007 - 14:47:24
Когато пишете "Как може да твърдите, че е достатъчно добър поратала Ви." Бих искала да вмъкна че Тинки Уинки и Продавач не са част от екипа на imoti.net те са част от нашите любими потребители. Т.е. това не е точно портала им в смисъла, в който вие сте го възприели. Това, че други потребители Ви обясняват същото, което и ние е просто съвпадение.

Не се смятаме за жертва на успеха си, imoti.net такъв какъвто е не е само плод на наши идеи, а разбира се на удобства които са били поискани от потребители и ние сме правели всичко възможно да станат готови като подобрения час по-скоро. Както споменахме с такава програма сме тествали и не се получава поради ред причини изброени в постове по-горе.


Re: За кого работи Имоти.нет?
22-01-2007 - 15:42:29
кои други портали имате предвид , като сравнявате "Имоти.нет"
Re: За кого работи Имоти.нет?
22-01-2007 - 17:50:35
За мен в момента този ПОРТАЛ е най-добрия в България!
За najnaj
23-01-2007 - 10:18:48
avatar
Колега и вие ли сте "поставено лице" на imoti.net :} :} :} ? Ааа има тук нещо имааа вие сте се наговорили сигурно работите на хонорар за imoti.net :} :} :}

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: За кого работи Имоти.нет?
23-01-2007 - 12:00:12
1. imoti.net е любимия ми портал за ни;
2. не съм брокер или посредник, имам друг бизнес и между другото купувам - продавам имоти;
3. ползвам и други портали - @#$%&, realestates.bg, 911 и тн.
4. само глупак (непрофесионалист) може да се ограничи до само един портал, бил той и imoti.net.

За мен imoti.net има много предимства - интерфейс, справки, и разни дребни благинки - например при генериране на справка мога да видя всички оферти (всички страници) наведнъж, в принт вю излиза със снимките, готини статистики...

ОБАЧЕ, @#$%& например има 'корекция на търсенето', справките излизат в отделен прозорец, филтрите са много удобни...

Не искам да навизам в подробности, но според мен става въпрос за предпочитания, трудно може да се каже този е номер едно, онзи съкс.
в тази връзка, според мен неоснователно нападнахте софианчето - човека споделя някакви предложения / искания/ идеи и вместо да стане дискусия по въпроса бай продавач се излива в десетки редове с фанатични излияния. clap:
по-спокойно бе пичове smoking smiley
Анонимен потребител
Re: За кого работи Имоти.нет?
23-01-2007 - 14:25:29
Ако sofianec беше споделил предложения нямаше да има нищо лошо, проблема е че в първия си пост малко се изсили:
Quote

Колко време Ви трябва да направите нещо, което е стандартна практика в сайтове като вашия извън България? Ако пък не може да се справите защо очаквате компаниите и рекламодателите да финансират вашето развитие, което е на практика спряло отдавна.
и после
Quote

За агенциите, за строителите, за частните собственици ... ако отговора Ви е "за всички" то мога да Ви посоча как тази максима всъщност работи само "за вас" защото всеки получава едно и също, а то е от всичко по "МНОГО МАЛКО"

Та това май провукира Продавач да направи обова словоизлеяние.

Просто първия пост звучеше като - вие защо не работите за мене. Аз ви давам "хляб" пък вие ми рекламирате строители.
Все тая
23-01-2007 - 17:46:50

< Мая: Негова си е грешката, че толкова неправилно е казал нещата >

Не мисля, че съм се изразил неправилно. Попитах съвсем ясно кога ще има функционалност да се качват и актуализират оферти офф-сайт - определено практика и то добра. Отговориха ми - няма щото ти трябват агенцийките да кликват като пчелички да има трафик да се фукаме с него и да искаме Адрес/КредитЦентър и подобни да снасят за импресии итн.

Бях написал много балансиран и изчерпателен постинг в отговор на горните, но като влезнах от мобилен телефон да го актуализирам всичко се превърна в нечетими неща. Изморих се да давам съвети и предложения как сайта да стане по-добър за основната таргет група - АНИ-тата. Като не Ви трябват съвети закрийте форума. Пише че е за съвети, желания итн а като такива има ... Като не Ви дреме след време ще си останете маргинален инграч на пазара, който Вие сами създадохте.

А за продавач само ще кажа, че една година мениджърски опит не ти дава лиценз да се държиш арогантно. Аз работя в бранша вече 11 години, 8 от които на ръководен пост. Моля те, не бъди смешен. Има много колеги във форума с много повече опит и много по-интелигентни от тебе. Ако искаш да те уважават бъди професионалист, умерен и покажи класа.

< Тинки: Просто първия пост звучеше като - вие защо не работите за мене. Аз ви давам "хляб" пък вие ми рекламирате строители. >

Да Тинки не само че звучеше така а точно това исках да кажа. Паричките ги дават агенциите. Строителите в много случаи имат желание да елиминират същите тези агенции. Благодарение на същите агенции съществува Имоти.нет. Защо тогава не се създават нови функционалности за тези агенцийки, а се разводнява сайта с оферти на "КОНКУРЕНТИ" ??? Къде бяха строителите когато прохождаше Имоти.нет? А сега са добре дошли щото агенцийките са доста зависими за бизнеса си от Имоти.нет ...

====

А искам да питам - една оферта е контент, нали? Контента си е мой, нали? Защо тогава аз не мога да си сложа линк към кредитен посредник по мой избор. Защо трябва да правя густо на поредното отроче на Адрес - Кредит Център. Ние агенцийките нямаме ли си договори с банки за кредитно посредничество ... ? Значи аз създавам контент, плащам да го набера, плащам си нонстоп за офиси брокери телефони, плащам да го публикуват, сайта получава трафик, срещу който те изкарват кинти. ОК, нали? Да ама защо трябва да правя бизнес на Адрес? Аз не искам. Вие искате ли?



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2007-01-23 20:37 от sofianec.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход