Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Сосиете Женерал Експресбанк с нови лихви

Публикувано от Кредитор 
Сосиете Женерал Експресбанк с нови лихви
12-04-2006 - 16:58:51
[www.sgexpressbank.bg]
5,9% в Евро за целия период на кредита при срок до 15 години и доказуем нетен доход над 750лв. За дохода може да се сметне и семейният такъв без да се дели на член от семейството.
Re: Сосиете Женерал Експресбанк с нови лихви
12-04-2006 - 17:21:05
Да те питам как смятате доходите на еднолични търговци, на собственици фирми дето имат доходи от преразпределяне на печалбата, на хора дето имат доходи от хонорари, граждански договори и т.н.? В смисъл дали приемате други, осен по трудов договор или тогава искате повече? Защото 750лв ми се струва доста малък доход за примерно водопроводчик с ЕТ. Няма и 10000лв. печалба годишно.
Re: Сосиете Женерал Експресбанк с нови лихви
12-04-2006 - 18:21:52
е ама това не е 5.9% за целия период, а Базов ЛП + надбавка.

Я кажи 5.9 как го докарвате - 6 месечен EURIBOR + 3? Щото това изглежда доста интересно, на другите банки е по-скоро 6мEURIBOR+5
Анонимен потребител
Re: Сосиете Женерал Експресбанк с нови лихви
12-04-2006 - 18:58:57
виж най-отдолу какво пише:
Quote

Лихвен процент

Лихвеният процент по Жилищниите кредити е свързан с базисния процент Сосиете Женерал Експресбанк плюс надбавка.

Лихвеният процент остава фиксиран за целия срок на кредита, ако базисният процент Сосиете Женерал Експресбанк не се промени с повече от +2 или -2 пункта от стойността му в деня на сключване на договора за кредит.

Така че не мисля че ще мърда много
Re: Сосиете Женерал Експресбанк с нови лихви
12-04-2006 - 19:02:31
@4ovek: Доходите на всички, които не са на трудов договор се определят на базата на подадена данъчна декларация на физическото лице. Ако се подава на името на фирмата, то тогава се гледа оборота и попадаме във фирмените кредити, където се гледа оборота. Печалбата може и да е 1 стотинка. Лихвените проценти не се променят заради вида на дохода, а само според това дали ще се превежда този доход при нас или не. Без превод на доходите, лихвата е +1 пункт.

@ltrx: Базовият ЛП се определя от управителния съвет на базата на EURIBOR. Утре ще погледна точно колко е този месец. Във всеки договор за кредит има клауза, според която за да се измени лихвата по кредита, трябва този БЛП да се промени +-2 пункта (примерно: от 3.01% на 1.01% или на 5.01%) - това на практика прави лихвата фиксирана.
Re: Сосиете Женерал Експресбанк с нови лихви
12-04-2006 - 19:36:08
Quote

Лихвеният процент остава фиксиран за целия срок на кредита, ако базисният процент Сосиете Женерал Експресбанк не се промени с повече от +2 или -2 пункта от стойността му в деня на сключване на договора за кредит

това е стандартна клауза за всички банки, а 2 пункта за 0.02, така че не разчитай процента да не се променя

утре EURIBOR като скочи пак с 0.25 и гледай какво мърдане ще настане
Re: Сосиете Женерал Експресбанк с нови лихви
12-04-2006 - 19:42:34
Quote

@ltrx: Базовият ЛП се определя от управителния съвет на базата на EURIBOR.

това не го вярвам smiling smiley , според мен директно ползвате 6mEURIBOR - поне другите банки така правят и не се занимават за изчисляват нов БЛП специално за евро

Quote

Във всеки договор за кредит има клауза, според която за да се измени лихвата по кредита, трябва този БЛП да се промени +-2 пункта (примерно: от 3.01% на 1.01% или на 5.01%) - това на практика прави лихвата фиксирана.

чакай че тук ме обърка, 2 пункта не трябва да са ви 2 процента, а 0.02%

така че утре EURBOR-a като скочи пак с 0.25% и вие имате право да си вдигнете лихвата, т.е. тя въобще не е фиксирана, ами плаваща (което пак е ОК, щото надбавката ви е EURIBOR+3, а не +5 както е при другите банки)
Re: Сосиете Женерал Експресбанк с нови лихви
12-04-2006 - 19:56:04
Ами предположих, че думичката 2 пункта ще те обърка. Затова съм дал примера - наречи ги 2 процента.
Наистина се ползва за основа EURIBOR, но се изчислява БЛП. Цялата врътка се прави за да се избегнат ежедневните/ежеседмични колебания и да се определя месец за месец.
Re: Сосиете Женерал Експресбанк с нови лихви
13-04-2006 - 00:18:50
Quote

Ами предположих, че думичката 2 пункта ще те обърка. Затова съм дал примера - наречи ги 2 процента.

ама не мога да ги нарека 2 процента, щото базисния пункт е 1/100 от процента, а не цял процент

т.е тези два пункта изменение дето дават право на СГ да промени "фиксираната" лихва, не са при цели 2% повишаване/понижаване на БЛП, а при такова малко изменение като 0.02%

каква ви е дефиницията на "пункт" на вас? Ето Пощенска го дефинират туК: [postbank.bg]
"Базисен пункт - Една стотна от процент - единица за измерване на промени в лихвените нива."

утре ако ЕЦБ вдигне лихвата с 0.25%, вие какво казвате: "лихвите се вдигнаха с 25 (базисни) пункта", или "лихвите се вдигнаха с 0.25 (процентни) пункта" ??? Т.е. имате ли право да вдигнете "фиксираната" лихва по кредитите или не?
Анонимен потребител
Re: Сосиете Женерал Експресбанк с нови лихви
13-04-2006 - 08:17:52
Той Кредитор ти го обясни, ама и аз да кажа нещо.

Според мен ти разсъждаваш в неправилната посока, а именно какво ще стане ако утре EURIBOR скочи. Според мен правилната посока на разсъждения е какво ще стане ако утре лихвите по жилищните кредити в Билгария паднат. Значи вземаш ти днеска на 5.9 и какво става - утре лихвата на останалите банки примерно е 5%, да ама на тебе за да ти смъкнат лихвата тя къде трябва да иде - на 3.9%, пък за такова изменение ще има доста да почакаш. Та с цялата тази работа от банката според мен много добре си "връзват гащите" за падане на лихвите. EURIBOR може да се вдига, ама в Бг "добавката" е много висока и поне засега EURIBOR + "добавката" пада независимо от това какво става с EURIBOR.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход