Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Snimka
Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кандидатстване за кредит без предварителен договор

Публикувано от markos 
Кандидатстване за кредит без предварителен договор
09-03-2009 - 21:43:48
"В никакъв случай не трябва да капарират жилището, преди да са получили крайно одобрение на кредита. Докато не се подготвят документите и експерт оценителят не мине и не оцени жилището, няма гаранция, че сумата, която ще бъде одобрена, ще е достатъчна", посочи още Тошев.

Я някой компетентен да вземе и да ми обясни как точно ще стане това.......
Re: Кандидатстване за кредит без предварителен договор
12-03-2009 - 23:57:42
ами просто даваш 150-200 лева колкото е таксата на оценителя и тои ти прави експертна оценка , с нея кандидатстваш за предварително одобрение в банката и ако те одобрят тогава подписваш предварителен договор и капарирашРедактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-03-13 14:22 от nradev11.
Re: Кандидатстване за кредит без предварителен договор
17-03-2009 - 16:25:44
Хубаво - ама за да кандидатсвам за кредит - банките искат предварителен договор.
Понятието "предварително одобрение" било отпаднало .....не работели вече по този начин......Информация от 3 банки - от миналата седмица....Ако Вие знаете някоя банка, която все още работи с предварително одобрение - ок - напишете я....
Re: Кандидатстване за кредит без предварителен договор
17-03-2009 - 16:32:56
Подпиши предварителен договор с клауза, според която ако банката не ти отпусне кредит продавача ти връща капарото.
Re: Кандидатстване за кредит без предварителен договор
17-03-2009 - 17:36:15
Трябва продавача да е много убеден, че няма никой друг да му купи имота, за да подпише такъв предварителен договор. Чака 30 и повече дни банката да се начуди "дали, или" и накрая връща капарото. Я накарайте някоя банка да напише писмен отказ с основания за него. Иначе и купувача винаги може да реши, че "банката не дава" и да си иска парите.
Търсете банка с предварително одобрение/още преди да сте избрали имот/ - това е доколко доходите на семейството стигат за определена максимална сума като кредит. Когато това е факт - знае се колко най-много ще ви дадат, ако тази сума не е повече от % от цената на имота, която кредитира банката/цената според оценителя на банката, а не пазарната обявена!!!/. Добре е да предвидите и резерв за намаляване на оценката, разходи за нотариус, комисионни и т. н. Те трябва да са в брой, защото се плащат преди усвояването на кредита. Друг е въпроса, че ако се появи някой с кеш докато се прави оценката, продавача не е обвързан. Този проблем може да се реши с някакъв малък депозит за кратък срок. Ако не купите имота ще го загубите.
Вижте Банка ОББ, с предварително одобрение по доходи, кредитира макс. 60% от оценката, Молба за предв. одобрение - такса 50 лв..
Re: Кандидатстване за кредит без предварителен договор
18-03-2009 - 10:26:38
Да, наистина е така! И мисля, че продавачът бързо ще се оприентира в тази ситуация, особено ако е постигнал цена близка до търсената от него. В противен случай ще си загуби времето в търсене на "човека с кеша"! Просто и продавачите вече разбраха какво всъщност се случи...нека не мислим хората за толкова глупави!
Re: Кандидатстване за кредит без предварителен договор
18-03-2009 - 11:42:35
ами то вместо да се връща капаро . по добре да не се дава хич . не е забранено да има предваритен договор без капаро.
Re: Кандидатстване за кредит без предварителен договор
18-03-2009 - 11:52:32
ББР работи с предварително одобрение. Но там кредитите са от друго естество - виж на сайта им, просто ролята им не е да кредитират физическо лице, а малките и средни фирми и то по определени програми, като се стремят да не конкурират търговските банки в чистия им вид - с клонова мрежа и т.н.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход