Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кандидатстване за кредит без предварителен договор

Публикувано от markos 
Кандидатстване за кредит без предварителен договор
09-03-2009 - 21:43:48
"В никакъв случай не трябва да капарират жилището, преди да са получили крайно одобрение на кредита. Докато не се подготвят документите и експерт оценителят не мине и не оцени жилището, няма гаранция, че сумата, която ще бъде одобрена, ще е достатъчна", посочи още Тошев.

Я някой компетентен да вземе и да ми обясни как точно ще стане това.......
Re: Кандидатстване за кредит без предварителен договор
12-03-2009 - 23:57:42
ами просто даваш 150-200 лева колкото е таксата на оценителя и тои ти прави експертна оценка , с нея кандидатстваш за предварително одобрение в банката и ако те одобрят тогава подписваш предварителен договор и капарирашРедактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-03-13 14:22 от nradev11.
Re: Кандидатстване за кредит без предварителен договор
17-03-2009 - 16:25:44
Хубаво - ама за да кандидатсвам за кредит - банките искат предварителен договор.
Понятието "предварително одобрение" било отпаднало .....не работели вече по този начин......Информация от 3 банки - от миналата седмица....Ако Вие знаете някоя банка, която все още работи с предварително одобрение - ок - напишете я....
Re: Кандидатстване за кредит без предварителен договор
17-03-2009 - 16:32:56
Подпиши предварителен договор с клауза, според която ако банката не ти отпусне кредит продавача ти връща капарото.
Re: Кандидатстване за кредит без предварителен договор
17-03-2009 - 17:36:15
Трябва продавача да е много убеден, че няма никой друг да му купи имота, за да подпише такъв предварителен договор. Чака 30 и повече дни банката да се начуди "дали, или" и накрая връща капарото. Я накарайте някоя банка да напише писмен отказ с основания за него. Иначе и купувача винаги може да реши, че "банката не дава" и да си иска парите.
Търсете банка с предварително одобрение/още преди да сте избрали имот/ - това е доколко доходите на семейството стигат за определена максимална сума като кредит. Когато това е факт - знае се колко най-много ще ви дадат, ако тази сума не е повече от % от цената на имота, която кредитира банката/цената според оценителя на банката, а не пазарната обявена!!!/. Добре е да предвидите и резерв за намаляване на оценката, разходи за нотариус, комисионни и т. н. Те трябва да са в брой, защото се плащат преди усвояването на кредита. Друг е въпроса, че ако се появи някой с кеш докато се прави оценката, продавача не е обвързан. Този проблем може да се реши с някакъв малък депозит за кратък срок. Ако не купите имота ще го загубите.
Вижте Банка ОББ, с предварително одобрение по доходи, кредитира макс. 60% от оценката, Молба за предв. одобрение - такса 50 лв..
Re: Кандидатстване за кредит без предварителен договор
18-03-2009 - 10:26:38
Да, наистина е така! И мисля, че продавачът бързо ще се оприентира в тази ситуация, особено ако е постигнал цена близка до търсената от него. В противен случай ще си загуби времето в търсене на "човека с кеша"! Просто и продавачите вече разбраха какво всъщност се случи...нека не мислим хората за толкова глупави!
Re: Кандидатстване за кредит без предварителен договор
18-03-2009 - 11:42:35
ами то вместо да се връща капаро . по добре да не се дава хич . не е забранено да има предваритен договор без капаро.
Re: Кандидатстване за кредит без предварителен договор
18-03-2009 - 11:52:32
ББР работи с предварително одобрение. Но там кредитите са от друго естество - виж на сайта им, просто ролята им не е да кредитират физическо лице, а малките и средни фирми и то по определени програми, като се стремят да не конкурират търговските банки в чистия им вид - с клонова мрежа и т.н.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход