Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цените - реални и нереални!?

Публикувано от cassviva 
Цените - реални и нереални!?
28-01-2008 - 16:04:30
Здравейте,
Сигурно сте се чудили защо цените на различните фирми, предлагащи еко къщи, сглобяеми къщи и други, са толкова разллични. Да те наистина варират от 200 евро ма м2 до 500 евро за кв.м. (при етап на завършване "до ключ"winking smiley
Ето и разликата. Повечето фирми, с цел привличане на повече клиенти умишлено не залагат в цените основни пера като труд.
Направета елементарна калкулация показва, че за 100м2 РЗП материалите възлизат на стойност около 250 евро за кв.м. хайде сега си прибавете и труда. И ето получавате стойността. Некоректни фирми предлагат цени от 300 евро на кв.м. за готова къща. После Ви казват, че някой трябва да плати и труда на работниците, това, онова и хоп цента вече е доста повече. Всъщност заради некоректните фирми се опетнява името на целият бранш.
За разлика от тях, фирма Касиопея залага всички пера в офертите и по този начин Вие получавате едни реални цени. Ние уважавеме мнението и на конкуренцията.
Коректните фирми показват всичко черно на бяло.
Нека фирма която дава цена от 250 евро за кв.м. да обоснове цената и да покаже какво е заложено в тази цена.
Re: Цените - реални и нереални!?
29-01-2008 - 00:14:09
и в крайна сметка като заложите всички разходи до колко я докарвате на кв.м.?
1000-1200 Е/м2
а няма ли да ви изтръпнат пръстчетата от броенето на толкова много парички за една къщичка? smoking smiley
Re: Цените - реални и нереални!?
29-01-2008 - 15:04:49
Що идиотска цена е това?!
говорим за по-малко от половината на това което ти казваш.
Трябва да си доста луд за да твърдиш това.
Re: Цените - реални и нереални!?
29-01-2008 - 19:17:46
Аз мисля, че трябва човек който е клиент на фирмата да оцени качеството и дали то отговаря на цената. Всичко друго е реклама. А дали вашите, на касиопея са най хубавите, не зная. Мненията във форума не са особено добри за тези къщи. Може и да е субективно, но хора с опит и познания твърдят, че в БГ трудно може да се намери фирма която да построи къща в срок и с добро качество.
Очевидно е, че цените на дървените къщи и тези от монолитно строителство са съизмерими, така че всеки сам преценява за себе си.
Re: Цените - реални и нереални!?
30-01-2008 - 08:57:14
Aбсолютно си прав. Все пак аз точно това азах в първият пост.
Да за съжаление в БГ този тип строителство едва сега прохожда, и някои фирми доста спекулират с цените. Аз не казвам да се обявяват по-малки или по-големи цени, а да се обявят реалните цени за м2.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход