Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въпрос за наемите в София?

Публикувано от Geto 
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 17:25:08
След като съм така добре оценен ще кажа още нещо полезно. Не би трябвало да се отнася до теб, но на някой ще свърши работа.
В новото строителство отоплителната инсталация се изгражда с централен щранг за апартамента и меки връзки в пода към радиаторите. Измервателния уред е един и се отчита потребената топлина в абсолютна стойност. Няма изравнителни сметки.
Предполагам, че и в твоите апартаменти е така решен въпросът.
Ако обаче един имот се намира в сграда със стария тип отоплителна инсталация с вертикални щрангове във всяка стая и има изравнителни сметки, в договора е добре да се запише, че депозитът се връща след излизане на окончателната изравнителна сметка. Топлофикация, че мами, мами. Това е ясно, но нито собствениът, нито наемателят са виновни за това. Всеки трябва да си плати за времето, което е ползвал имота. Наемът може да изтече май месец и през юни да се платят останалите сметки, а изравнителната да дойде чак септември. И независимо дали се доплаща или се възстановяват суми, трябва да е за сметка на този, който е бил в имота през отоплителния сезон.
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 17:52:23
малко наемни отношения от София-България
публикация от вчера
стандарт 04.01
и днес
стандарт 05.01
Re: Въпрос за наемите в София?
06-01-2008 - 15:25:13
Geto Написал:
-------------------------------------------------------
> Зелен, нали за това са форумите да получиш съвет,
> да чуеш мнение по даден въпрос. Не всичко е пари,
> помни това!
>
>
> и забележката по-горе на
> Зеления са част от негативните промени, това което
> не ми харесва.
Както и да е...
...> > но любимата ми София с тези "сеирджий", хора като
> Зеления, мърсотия не са мястото където искам да
> живея. Банкя ми хареса от пръв поглед, така че
> плановете ми са за там. За коли не знам, може би
> една. Тук ми е писнало от коли и пътуване, а
> когато си ходя в България изпитвам такова
> удоволствие да ходя пеша. Банкя има добри
> комунокации със София това е и една от причините
> да я изберем.
> >
> Хайде със здраве,

Гето, понеже е неделя, ден за размисъл -
изпаднах в униние от горните ти мисли и решх да понапиша и аз нещо, за да съм като другите бизнеси.
Не е трябвало да отиваш толкова далече, та ти си останал толкова умен, колкото си и тръгнал. И ,ако си мислиш, че те обиждам - прочети нататък - щом си отишъл при т.нар. разумни, трябва да си разбрал, че безплатни неща няма и не можеш да ги очакваш, ти, който се имаш за успял.
Не знам с какво се занимаваш, но мога да се обзаложа, че и там си наемник,
" бизнес ", който друг го ръководи и му казва какво да прави.
С тази глава не можеш и не следва ти да си човек, който взема сам решения, защото пазара ще те отвее като" дрислив вестник из стърнище"/ понеже имаш носталгия по БГ, да си припомниш и това /.
Банкя не е за теб, не търси комОникации със София, търси комуникации с разумни хора, за да се научиш и ти на нещо смислено. А там можеш да си контактуваш с такива като теб - бизнеси.
Ако се чудиш защо ти отделям толкова внимание - забавен си ми, т.е. мислиш забавено като всички тебеподобни, които направиха кв.м. апартамент от 250 евро до 1250 евро. Ти и тези като теб в БГ направиха така, че да няма виновни за наводненията, да има затворени блокове на АЕЦ, непроходими пътища и магистрали... Мога да продължа, но това едва ли ще те направи ПОТРЕБИТЕЛ, ти ще си останеш консуматор и yesman и тези 5 апартамента ще те отведат най-бързо на дъното.
И един БЕЗПЛАТЕН съвет, какъвто искаш -отдели си малко пари и се ограмоти пазарно - принципът " щом другите го могат, мога и аз ", ще ти намали ръста с една глава, а ти искаш и да подобряваш демографската криза, нали?

А относно пожеланието ти за здраве, да, на такива като теб то е много необходимо, защото вие въртите колелото на онези, които знаят, че форумите не са за това, за което ти ги мислиш и че всичко е пари, дори и удоволствието да правиш деца!


Re: Въпрос за наемите в София?
06-01-2008 - 16:48:12
Ех, било ми е писано на този хубав празничен ден да получа такова мило съобщение от един Зелен човек. Защо направи това бе джанъм?

Преди всичко искам да поздравя всички с Йорданов ден и специално онези които носят това хубаво име! Днес попа хвърля кръста в реки и езера, а напети юнаци скачат в студените води да го извадят и във всичко това има толко символика и красота. Обичам този празник!
Ти Зелен скачал ли си във водата да вадиш кръста? Виж сега, "ден за размисъл" си имал в предизборния дед, когато ти най-вероятно си бил за гъби winking smiley Ден като днешния е за смирение, за добри чувства и дела. Днес хората празнуват и се обичат, така че няма да отвърна на злобата ти.
Петре, в такива моменти разбирам болката ти. Бедата на нас българите е, че станахме неверници. Отвърнахме се от изконите си традиции, загърбихме бащината си вяра.

Отивам на черква, не ща да си развалям деня с простотий.

Бъдете живи и здрави
Re: Въпрос за наемите в София?
06-01-2008 - 16:58:20
Честити Празник!



[dnes.dir.bg]

Жив е българският дух!

Re: Въпрос за наемите в София?
06-01-2008 - 18:32:23
Здравейте и Честита Нова Година.Аз съм брокер на недвижими имоти и мога да Ви ориентирам с пазара и всички интересуващи Ви въпроси.Когато се приберете в България се обадете на т.0878673735 и ще Ви съдеиствувам по най добрия начин за Вас.Ако желаете естествено.Казвам са Тодорова. winking smiley
Re: Въпрос за наемите в София?
06-01-2008 - 22:33:27
Тодорова, това го правите от добре сърце, нали ? И комисионна няма да искате, нали ?! Иначе, ако си правите реклама тук, ставате жалка ... Со здраве...
Re: Въпрос за наемите в София?
06-01-2008 - 23:04:29
Naskata ,
Не се коси , оти че ти мине winking smiley
Re: Въпрос за наемите в София?
06-01-2008 - 23:05:41
Вече ми мина, Арагонавтче... smiling smiley
Re: Въпрос за наемите в София?
06-01-2008 - 23:30:10
Naskata , dragula ,
Мога ли да попитам за цената на квадрат на договорения магазин ? Незнам дали ще искате да кажете такава информация и ако трябва ми пишете на лични. Благодаря ! Чувал съм едни цифри около 10 000 Е



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-06 23:33 от argonavt.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход