Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въпрос за наемите в София?

Публикувано от Geto 
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 15:16:06
И от къде ти е информацията за липса на читави магазини?
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 15:16:53
Необзаведени, само с кухненски шкафове, които са трайно прикрепени. Разликата в наемите между обзаведени и необзаведени е много малка. Говоря за обзавеждане като в сериала "Приятели" например. При скъпо и луксозно обзавеждане може да се гони по-висока цена, но това става по-бавно и имаш повече празни месеци, и повече грижи. При необзаведените апартаменти текучеството е по-малко. И на наемателите не им се мести цялото обзавеждане. И по няма какво да трошат. И по трудно ще изчезнат.
Наематели има всякакви. И дали са добри наематели, да си плащат редовно наема и сметките и да поддържат имота, не зависи от националност, пол, възраст, семейно положение и т.н. Има всякакви. Само като пример - има собственици на имоти, които не искат гърци за наематели и собственици на имоти, които искат само гърци.
Както имаш пет апартамента, явно са в една сграда, може с едно ходене да си взимаш наема и парите за сметките, които ти вече си платил. Така си най-спокоен.
Чувал съм за човек, който трябва да събира наем от 13 магазина. Да не мислите, че му е лесно.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-05 15:33 от dragula.
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 15:17:42
smiling smileysmiling smileysmiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-10 09:54 от dragula.
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 15:25:17
dragula Написал:
-------------------------------------------------------
> Аз му казах

Значи, ако излезе магазин, то се пуска на "наши хора", а не се търси максимална цена... Типично по български, интересно ми е, дали всички процедират като твоята агенция?
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 15:42:01
smiling smileysmiling smileysmiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-10 09:54 от dragula.
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 15:52:44
Не преиначавам ничии думи, Насьо написа:
ако излезне нещо-то се продава до вечерта и то без да се пускат обяви-в самата агенция...
А после ти каза, че информацията е от твоята агенция.

А сега изведнъж единствения добър магазин, който си продал е бил офертиран и е можело и аз или Гето да го купим, ако предложим по-добра цена...

Поздравления за добрата сделка :-)
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 16:09:44
smiling smileysmiling smileysmiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-10 09:55 от dragula.
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 16:48:02
Имаше един на Витоша 120-ако драгула-говори за него-аз лично съм го гледал, на според моите понятия-друго имах предвид под "читав"...
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 16:53:32
smiling smileysmiling smileysmiling smiley



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-01-10 09:55 от dragula.
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 16:59:49
"Хей живот, здравей, здравей"

Какво чудо е живота, не мислите ли? Събота сутрин, мисля да мързелувам по-докъсно, но тези дечурлига оставят ли ме smiling smiley но така ми е хубаво. Какво чудо са децата!
Интернето също също е чудо smiling smiley Не съм допускал, че един толкова простичък въпрос с наемите разбуни кошера. Изглежда ние бъларите "лягаме и ставаме" с емигрантските тематики, а има токо по-приятни и занимателни неща върху които да се мисли. Америка, та америка! Пра дедо ми е бил гурбетчия в Америка, но когато избухва Първата Световна война се връща в България като доброволец по бранните полета на Отечеството. Благодарен съм му по най-малко 2 причини. Първата е за неговото родолюбие и гордост, за доблеста и смелоста. Второто е, че така можах да се родя горд Българин в прекрасната ни България. Благодарен съм, защото от всичко най-малко бих искъл да децата ми да се наричат "американци от български произход" ако изобщо си го спомнят при тези тотални промивки на мозъците. Благодаря ти Боже!

Сега за наемите. Драгула изказва мнение в което намирам много разум. Тук 95% от жилищата се дават необзаведени с оборудвана кухня. Обзаведените апартаменти са доста по-скъпи и се приема, че се ползват като хотел за 1, 2, 3 месеца. Другата идея за годишен наем е привлекателна стига да има такива клиенти. Благодаря за всички съвети и идеи.

Петре, не вярвам на разни фондове и др. инвестиции. Може да ти се виждам старомоден, но предпочитам да имам контрол над нещата си. Не вярвам, че някой ще се грижи за чуждото така както би се грижил за своето. Нито пък ще оставя някой да краде онова което съм постигнал с толкова труд. Минал съм през тези неща и зная от личен опит. "На вълка гушата е дебела защото си върши работата сам"! Ей хора има много мъдрост в българският народ! Купих имот на 3 часа път от София, а излезе че си купих проблеми и то само защото не съм на място да контролирам нещата. Е, ще го мина по линия на "създавай работа на селячеството и повишавай благосъстоянието им" :g: Така че Петре да ме прощаваш ама си малко наивен.

Хайде със здраве, че децата ми са на главата smiling smiley

Лека събота и неделя
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход