Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въпрос за наемите в София?

Публикувано от Geto 
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 05:39:10
Geto, прав си, спирам до тук. Пък то и се видя кой може, и кой не може да смята. Оттук нататък почват "комплиментите". Мисля, че не се заяждам. Когато става въпрос за разлика от цял порядък (10 пъти) не мисля, че включването ми се класифицира като заяждане.
ТОЧКА.

Сега за наемите. Съвета ми е: депозит поне за един месец. Мисля, че това е вече стандартно. Разходите за вода, ток да се плащат, когато се плаща и наема, на този, който събира наема. Не оставяй наемателите сами да ходят и да ги плащат, може да останеш неприятно изненадан. Ако решиш да ги обзаведеш има мебели-втора употреба, които са достатъчно запазени, и ще ти свършат отлична работа. Все пак зависи. Понякога е по-изгодно да вземеш нови. Техниката също вече не е скъпа, както едно време. Някой и друг наем, и си ги избил.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-05 05:46 от Наблюдател.
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 05:44:58
наблюдател,продължаваш да простееш.днешни 120000 ,утрешни 3 500 000..
обаче кой е хитреца в момента-ти или аз.казах ,че хората с 401 се пенсионират милионери,а ти каза,че хитрея и били 120 000.......
какво пише в калкулаторчето,което го виждаш за пръв път в живота си?????
искаш ли и формулката да ти дам?????и тя е лесна,поне за мен.
и не са днешни толкоз и се равняват на утрешни толкоз.поне в този случай,защото заплатата ти расте с инфлацията,ама ограниченото ти мозъче и тва не може да осмисли.
вноските са ти ежемесечни и процентни,а не твърди заключени спрямо начална вноска от 40 години назад.
лесно и просто,но не и за теб



така че 401К е покрито и там ,само апартаментчетата ти в бг няма да растат с инфлацията,ами точно обратното.ама кат имаш бръмбари в главата и нямаш време и поне малко да се образоваш финансово,ще си плащаш.
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 09:16:07
Хора разберете асен4о малоумника постоянно се опитва да ви лъже
гледайте филма Sicko -американски е на Майкъл МУР и ще разберете всичко за уса
той го е гледал но не йска да признае мръсника че така се живее в америка.
ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЩО ЗА ЧОВЕК Е АСЕН4О.


Там ще видите за здравната система за която ви лъже асен4о за пенсионната система за всичко .

А за компютърните специалисти миличък ми малоумник асен4о ДА БЪЛГАРСКИТЕ СА НАЙ-ДОБРИТЕ ТОВА И ТВОЯ ЧОВЕК БИЛ ОТ УСА ГО Е КАЗВАЛ МНОГО ПЪТИ И Е ДОКАЗАНО
КОЛКОТО И ДА НЕ ТИ СЕ ИСКА ТАКА Е ЗАТОВА И ПОЛУЧАВАМЕ ЕДНИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАПЛАТИ И ТУК В БГ И ТАМ И НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА.ПРИ НАС КРАХ НЯМА ДАЖЕ ОТ ЯНУАРИ ОТ ТОЗИ МЕСЕЦ СМЕ С НОВИ ЗАПЛАТИ .


ето и линк към филма много е готин ще останете като треснати след това /има и БГ субтитри/.

[www.arenabg.com]


прочетете и коментарите под филма ще останете истински доволни.
ето едно от мненията което съвпада и с нашия форум

"Братовчедка ми изплаща талашитена къща от 100 кв.м. за 467 000 долара. Не, не ги правят на идиоти там, никак даже."
" Оле брутално.Тъпи американци и на тях не всичко им е наред.Да те принудят да избираш кой пръст и за колко пари да ти зашият пръстите....срам.60 бона за един пръст тия нямат ъкъл."
" Мога само да кажа,благодаря ти боже,че не съм американец!Да!Това за съжеление е американската мечта.Повече спечелени зелени карти повече пари на фирмите за здравни осигуровки.Призовавам този филм да се гледа колкото се може от повече хора и да следят това никога да не стане с нас."
" За който не гледал, препоръчвам и филма Bowling for columbine от същият автор. Като извод от филмите може да се изведе, че американците са едно лесно манипулируемо стадо с една цел- доене, стригане и "скачане на въже", когато е необходимо. Като за целта се ползват "изразните" средства- "червената заплаха" преди, "Осама и 40-те разбойници" сега и очаквайте в най-скоро време комбинацията от двете- Инзвънземна заплаха от "червената планета"
"хахахахахаха.

"Много добър сюжет е избрал.просто ме изуми това където ги изхвърлят на улицата от болницата и където ги излекуваха в Куба. Лекарство което е $120 в САЩ струва 5 цента в Куба."




Автоматичен подпис:
Моля Ви да приемете спокойно факта, че КРАХ НА ПАЗАРА на НИ в БЪЛГАРИЯ НЯМА.














Редактиран 7 път(и).Последна редакция на 2008-01-05 09:50 от kompas.
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 09:45:45
Той бай Асен глупака е от тези българомразци, дето тук нищо не е направил, намразил всичко свързано с БГ, отишъл да мие чиний в САЩ, сектирали го, напълнили ли му главата с глупости и той нали е глупав ги преповтаря след това по форумите и си мисли, че е капацитет. Безмислено е да се разговаря с него.

Изчетох цялата тема, наистина можеше да се развие дискусия, но нещата тръгнаха в кофти посока.

За имотите - обзаведени задължително, може и с мебели втора ръка. Кухня, баня направени. И сметките с наема. Имай предвид, че не можеш да разчиташ на съдебна защита ако ти се наложи и затова така си опечи нещата, че да не ти се налага. Разбира се винаги може да се случат непредвидени неща, но гледай да ги минимизираш.
Иначе 5 апартамента не е малко, би трябвало да ти носят прилични доходи. Не големи.
Другото е че в момента наемите са подценени. Ако нещата в държавата вървят нормално, нещо в което аз не съм 100% сигурен /управляват комунисти а след тях иде Бойко/ нивата на наемите би следвало да нарастнат.
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 10:42:04
Гето-още един път ти казвам-важна е локацията...Ако тя е добра може да даваш апартаментите и за офиси-тогава обзваждането естествено не е необходимо. Ако е за живеене-тук вече е необходимо...
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 11:00:39
Гето,
хайде и аз да пусна моята гайда....!
В страните където съм бил досега наемте винаги са били годишни.
Струва ми се , че и в БГ може да се приложи, когато се понамали малко месечната ставка, но пък ще получиш пари на куп, които може предварително да си им намерил мястото и да чакаш датата.
Ще кажеш: - Ами хоратя нямат пари на куп! Ако беше така нямаше да има пазар на НИ ! Аз например бих си направил сметката така: - Ако ми искат месечен наем 400 Е или годишен 4200 Е, ще предпочета второто, защото месечно ще спестявам 50 Е от наема с които бих си помогнал при евентуален кредит или да отиват за режийни!
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 12:26:27
Да, локацията е много важна, за да се разбере какви наеми може да се очакват и за какво могат да се ползват апартаментите. Ако е етаж от кооперация, то не пречи да се отдава като приличен офис, най-малкото ще има и 5 гаража...

А ако на човек не му се занимава/няма време/не е на близо, то има и агенции, които с удоволствие ще му намират наематели, и ще се грижат за сметките, като ще взимат полагаемия им се %, но нищо чудно и да си правят някакви далавери....

С риск да стана досаден, пак ще попитам при тази ниска доходност от наеми на жилища, дали не е по-добре да се продаде на сегашните нива а парите да се инвестират някъде другаде, може би в магазин на добро място, там поне няма да остава ненает, а възвращаемостта според мен ще е по-добра отколкото при жилищата.

Все още има млади семейства от провинцията, които биха давали дори повече от една заплата за вноска по ипотека. Така че лесно ще се намерят купувачи. Докато над 600 лв. за наем много трудно ще даде някой, просто защото при средните доходи за София, то той се обрича на мизерия, без да има какво да го утешава (както намира утеха при ипотеката). А ако икономиката ни върви добре, то и на магазина, ако е на добро място, ще може да се взима по-висок наем. Разбира се за магазин, локацията е много по-важна. Почти същото важи и за офис...

Гето, може ли да те попитам, тези 5 апартамента с изработени в чужбина пари ли ги купуваш, или си имал парцел и предприемача ти дава % обещетение, или си продал друг имот в България? Може да се каже, че не питам само от любопитство, а и си правя една сметка свързана с икономиката ни. Ако не искаш не отговаряй или ми пусни ЛС.
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 12:51:13
Петька, определено магазин е по-добре. Но ако си забелязал вече никой не продава магазини на добро място. Просто ги няма на пазара-ако излезне нещо-то се продава до вечерта и то без да се пускат обяви-в самата агенция...
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 13:51:02
Насьока, ми с тези пари може да си купи магазин и в друга държава, щом у нас не се продават без връзки smiling smiley А незнам защо българите като имат някаква сума и е набутват единствено в НИ. Все пак Гето е живял и в чужбина, явно не е в незнанието проблема, а е генетичен. Винаги е добре да се диверсифицира. Защо да си затваряш парите на едино място? Ами ако стане земетресение? Ами ако има криза в БГ? Винаги има риск, НИ не е чак толкова нискорисков, защото не е ликвиден. А особено с тази доходност от 2-3% и рискове наемателите да ти потрошат всичко, да не си платят сметките и да изчезнат...

Значи, ако излезе магазин, то се пуска на "наши хора", а не се търси максимална цена... Типично по български, интересно ми е, дали всички процедират като твоята агенция?
Re: Въпрос за наемите в София?
05-01-2008 - 15:08:00
Петка, нещо си се объркал-аз нито съм брокер, нито имам агенция...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход