Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въпрос за наемите в София?

Публикувано от Geto 
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 13:33:10
zelen

класациите ти ги въвеждаш .

Прочетох приказката и не се сетих.Ква съм патица...
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 13:56:22
Geto, учудваш ме. Та ти на млада възраст си успял да инвестираш немалко пари и то достатъчно далновидно, в резултат на което имаш вече активи на стойност поне половин милион долара по сегашния курс и ни питаш нас за съвети? smiling smiley Аз много добре знам колко малко емигранти в Щатите имат такава далновидност и свободен капитал за инвестиране, особено щом имаш и деца. И обсъждаш сериозно с такива като Петър, който очевидно няма никакъв сериозен житейски опит, не е правил пари, няма и деца и вади някакви общи приказки и глупости от вестници? Та на въпроса, не си казал за локацията, но щом са и с гаражи вероятно ще ти носят поне 2-3 000 лв месечно, съввсем консвервативно. И да - ще ти стигат за що годе сносен живот ако имаш собствено жилище, но без луксове. Друг е въпроса, че според мен това е пропиляване на таланта ти smiling smiley. Тази собственост ти дава финансов гръб, така че да можеш да се занимаваш с развиване на бизнес или да договаряш добра заплата ако ще работиш за някого. Не виждам причина да не можеш да изкарваш поне 3-4 000 лв заплата или доста повече от бизнес. Успех.
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 15:05:27
Боби, може и да не ги е изработил тези пари, а да е имал нива в Банско например. Щом скоро ще се построят, то инвестицията в НИ не се знае кога е направена, но със сигурност е след 2006-та, така че не е кой знае колко печеливша. По-скоро ми се струва типичното българско мислене и 1 лв. да имам тухла ще купя, и промененото след 1944 - тухлата да е в София... За тези пари в САЩ сега можеш да купиш палат, който да ти носи доста по сериозен доход от 2000-3000 лв./месечно (като пак си живееш в БГ), а да не говорим ако инвестираш правилно в акции или в други развиващи се държави с по-ясно от българското бъдеще.

Но всеки си преценява за себеси. Поне не е инвестирал в скъпа спортна кола и леки жени. А все пак може да се окаже, че апартаментите тук не са никак лоша инвестиция, кой знае, може да се оправим. Доста хора чакат да се оправим от 18 години, дано не грешат... Както беше във вица за хубавата полянка, няма как да не е хубава, един милиард мравки немогат да сгрешат.

Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 19:19:41
Привет на цялата дружина,

С Петър ми е особено приятно да дискутирам, защото струва ми се има добро сърце. А иначе човек стига да иска винаги и на всякъде има какво да научи. Дядо ми, вечна му памет казваше: "чедо, повече слушай, а по-малко говори". Ако слушаме само собственият си глас, то ще се вземем мн. на сериозно, а това не е добре.
Никъде и никога не съм казал, че ще се пенсионирвам, че ще легна на гърба на "измъчения народ" или да се оставя да деградирам. Тук натрупах знания и умения които възнамерявам да използвам не само за себе си. Разбира се имам и някои др. нещица у дома които ще ме държат на линия. Съжалявам ако съм прозвучал като пенсионер. Въпросът е, че един постоянен доход от наеми би могъл да ми позволи да се занимавам и с нещо което обичам, нещо което ще ми носи и духовна удовлетвореност. Ей хора, България е една неразорана, но богата нива. Има толко мн. хубави неща които човек може и трябва да направи в този живот. Както Господ казва: " Житото е узряло, а жетварите малко"!

Петре, ти си добро момче, но ти липсва вяра и самочувствие. България ще се оправи и като Феникс ще излезе от огъня, който ни гори, при това въпреки продажните политици. Чудиш се дали да емигрираш! Ще ти кажа, времето за гурбет и емиграция СВЪРШИ. Перспективите и възможностите на България са огромни. В новата и по-стара история сме имали само няколко подобни шанса и ако си направим добре домашната работа ще има с какво да се гордеят децата ни. Връща ли се били хора, но след година отново запрашвали обратно в чужбината! Разбира се, има мн. такива, които виждаш ли се гнулят от бедните, мърсотията, липсвали им канадските/американски ливади, други мислят, че в България са тъпаци и трава пасът. Познавам този тип нашенци, нека си стоят тук, от тях полза никаква. Но има и толко мн. българчета, които се връщат отнасяйки в България добро образование, опит, чувство за ред и гражданска съвест, вяра и много, много любов към Родината.

Хайде стига, че да не ви омръзна winking smiley

Със здраве,
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 19:46:28
Geto, и аз ги познавам тия като теб,макар и да са малко.а ако имаш и добро образование и се връщаш-тези пък се броят на пръсти.
ама си прав,че ще можеш да се реализираш в бг-такива като теб са дефицит.
а за неразораната,но богата нива-това беше до сега.от сега нататък ще си остане без реколта ,защото макар и богата,не беше изорана ,нито пък засадена.
последната реколта беше обрана тази година.погледни кво става със семената и разсадите от октомври-насам:

[www.investor.bg]
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 20:00:56
Е, Асенчо-това е BG 40-най-измисления индекс...Той е направен от хора с полит-икономическо образование и включва най- куците дружества...
Прочие, отдавна се каня да те питам, каква горе-долу пенсия взема един бивш държавен служител-там където си... Просто съм любопитен и ако искаш не ми отговаряй-няма да се разсърдя... smiling smiley
na
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 20:12:21
по- добре го питай Асен колко взима един изпълнителен директор като се пенсионира(наскоро пенсионираха шефа на Хоум Дипо), ама си вземи столче и чаша вода преди да прочетеш отговора, за да не колабираш
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 20:24:56
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 20:31:59
Остави ги колкото взима толкова нали и ние тук си получаваме вече супер пари.
Питай асенчо колко той взима

ааааааааа недей забравих че него го издържа нигерийската печка а той не работи а само драска тук по форумите.хахахахахаха :}

Автоматичен подпис:
Моля Ви да приемете спокойно факта, че КРАХ НА ПАЗАРА на НИ в БЪЛГАРИЯ НЯМА.










na
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 20:38:16
ако не се лъжа на Хоум Дипо го "пенсионираха" с $200млн пакет; държавните служители са далеч от подобни суми, обаче в повечето случаи получават доста екстри и прилична пенсия и имат възможност да се наслаждават на старините си (непознато понятие за България за съжеление)
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход