Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въпрос за наемите в София?

Публикувано от Geto 
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 00:13:26
Гето, аз не се обиждам лесно, особено пък когато не ме обиждат smiling smiley.
Аз съм разочарован от държавата ни, сега в един друг форум дискутират 30 часовото блокиране на пътя до Бургас, където хората са мръзнали и на сутринта като са дошли от гражданска защита е имало служители, на които аз им плащам заплатата, а те продават банички по 5 лв. Как да не те е срам, че си българин? Така да се гаврят с гладните и премръзнали хора? Но аз все още не съм заминал, така че незнам като замина какво ще ме дразни и какво ще ми липсва, а дори и да знаех, то аз не съм човека, който ще те съди. Единствено бих ти разказал какво ме дразни тук.

Ето един примерен бюджет на твоето семейство живеещо в къща в Банкя.

Ток 75
Вода 25
Отопление 120
Кабелна и интернет 40
Телефони 100
Разходи за поддръжка на автомобил 150
Дневни един родител 200
Дневни друг родител 200
Деца 500
Хранене вкъщи 400
Транспорт 250
Забавления 250
Дрехи, битова химия, други 100
Лекарства, ремонти и други непредвидени разходи 100

Общо стават някъде около 2500 лв.

Това е за нормален живот, ако не се лишавате.
Взех част от бюджета от друг форум, за да не пропусна нещо, но все пак не твърдя, че е пълен и точен.

Лошото е, че хранителните ни продукти са много по скъпи от тези в САЩ. Олиото поскъпна с 78%, а брашното с 50% през миналата година. И както върви надали ще спрат да поскъпват. Горивата също са по-скъпи, тук литър бензин е 2 лв., заради акциза. Предполагам си в час за положението тук, щом се прибираш често, така че няма смисел да изреждам повече. Само ще спомена, че инфлацията от август насам е страшна (ако не си се прибирал по това време).

Дано това да е правилното решение и за децата ти. Аз понякога се чудя на баща ми когато 87-ма е имал възможност да ни заведе в Канада (семейството ни тогава беше в Африка), но не го е направил от страх да не пострадат бабите ми и други роднини.

Може ли да те помоля да ми кажеш причините поради които ще се върнеш тук? Може да ми помогнат да преценя дали да замина. Засега съм решил поне да се пробвам, може да ми хареса, а може и да не ми. Единствено се притеснявам за родителите си, защото сестра ми вече напусна България. Ще съм ти благодарен, ако отделиш малко време за това.
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 01:04:19
Здравей Петре,

Ето знаех си, утидохме в емигрантската тема. Знаеш ли, това е голяма работа за мен и така с 2-3 думи не може да се изкаже какво ме напръвлява, а сега ми е нещо криво и не ми се говори. Ще го направя утре в друго съобщение. Извинявай.
Знаеш ли, намирам се на другият край на света, но живея с радостите и болките на България. С България ставам и с нея лягам. Няма ел. вестник или др. медия която ежедневно да не изчитам от началото до край. Тук работя в една агенция занимаваща се с опазване на природата, та проблемите с климата са част от работата ми. Когато още на 1-ви януари ми казаха, че "тихо се сипе първия сняг" се радвах искрено, защото това е хубаво за природата и хората на България. Сега чета за кризи във Варна и София, трагедия с наш кораб, но не съжалявам за снегът който затрупва България, защото е хубаво за природата, но ме е ужасно яд не на българската държава, а на лекомислието и глупоста на хората. Петре, след като работата ти е свързана с борбата с аварии, природни бедствия знаеш, че с природните стихий шега си прави само глупеца. Като видиш какво време хваща трябва да си луд или ужасно глупав да тръгнеш с кола за Варна. Повярвай ми, при всичките ресурси и тук стават такива неща, само че няма кой да ти донесе баничка и за 50 долара. Сега си спомням един случай. На магистралата, в най-голямото движение ми спира колата и едва успях да я избутам на страни. Спира един пич с огромен пикап и докато ме пита какъв е проблема аз си мисля в акъла "гледай каква човещина има тук в "Обетованата земя", гледай как веднага се притичат на помощ, самаряни", абе да се разплачеш от умиление. Е, бързо слязох на земята, като ме попита имам ли пари, защото ще ми струва 35 долара за 2 км.
И преди да завърша ще си позволя да ти обърна внимание на нещо. Мисля, че е грешно да виним за всичко държавата, по-скоро би трябвало да отправяме упреците си към онези които управляват българската държава и самите нас.

Петре, носиш хубаво име, не унивай!

С поздрав,
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 01:29:48
Гето,тоя с пикапа,дето е спрял да ти помогне да не е бил българин?
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 04:15:36
Лошо Асене, много лошо нещо е да имаш комплекс за малоценост и ниското самочувствие.
"Българин да се наричам първа радост е за мене..."

Бъди здрав Асене и горе главата!
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 04:52:19
Geto, виждам, че мислим сходно, и за мен вече часовникът отброява времето, когато вместо round ticket ще купувам one way ticket до България.

За наемите, аз самият давам под наем(не в София), и съм горе долу доволен. Имам хора в БГ, които се занимават с това, но общо взето трябва да си там, за да оправяш от време на време някои издънки. Иначе си взимаш наема в началото на месеца и "life is life"

Успех!!
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 07:56:29
Гето,мене ми се струва,че ти си комплексара.и ква кола караш,че спира на магистралата?явно е кола със самочувствие за разлика от теб...


и ако си мислиш,че в бг има повече човещина,отколкото в америка,няма да е зле да отидеш на психиатър.
разбира се,че бг си има и положителните черти,но по горната не е една от тях.
имам познат-постоянно казваше-само да взема паспорта и се местя в бг.взе паспорта,отиде си в бг,стоя там но-малко от година и обратно тук.като го питах защо си дойде в сащ,той каза-едно е да си ходиш на почивка 2 пъти в годината,съвсем друго е да живееш постоянно там.
той имаше проблеми с намирането на приятелка тук,както и много други.в имигрантски градове съотношението жени към мъже не е в наша полза.
ако си с документи-ходи пробай.ако по късно размислиш-винаги можеш да се върнеш обратно тук.ако не си с документи-пак твоя си работа.
в крайна сметка парите не са всичко-съгласен съм с тва.важно е да намериш щастието.

аре със здраве.и ти също горе главата!!!!!
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 08:30:32
Не е чак толкова лошо тук, особено когато имаш 2000 лева доходи от наеми...
Имаше една приказка, за двама братя, майката на които катастрофирала, когато те били малки и имала много белези по лицето. Единия брат емигрирал и след 7 години се върнал, когато другия брат го поитал, защо се е върнал, той му отговорил: "Ако можеше да смениш майка ни с по-красива, то би ли го направил?"

Гето, с тези доходи ще живееш прилично, защото когато не ходиш на работа, то и разходите ти са по-малки, но за млад човек не е никак добре да не работи. Можеш на държавна работа да се хванеш за 400 лв/месец, но все пак ще вършиш нещо и ще се чувстваш полезен. А и ще си полезен на държавата (ще и вдигнеш БВП), а не само да живееш на гърба на бедните хорица, дошли от провинцията, за да намерят работа. Разбира се с опита и образованието, които си натрупал, можеш и доста по-добра работа да вършиш (на държавната ще работиш по максимум 4 часа, а през останалото време ще деградираш), а защо да не станеш и работодател? Винаги ми е било чудно, когато някой се опита да се пенсионира на 35 години. Ако не ти се работи, то поне можеш да управляваш по-активно тези 350 000 евро и да ги множиш, отколкото да разчиташ на наеми...

Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 09:02:18
Geto Написал:
-------------------------------------------------------
Благодаря на всички,
Зелен, нали за това са форумите да получиш съвет,
да чуеш мнение по даден въпрос. Не всичко е пари,
помни това!
Хайде със здраве,
=


=======================================================
Гетоооо,Гетоо,

форумите са според предназначението на сайта !!!

в сайт като този форумите се ползват от
1.Спекуланти (брокери и строители-заинтересовани лица ) - дано знаеш какво е Заинтересовано лице !!
2. Наивници , които търсят безплатен Маркетинг и се качват на шейната на спекулантите,като им вярват
3. Хора,които нямат какво и къде да говорят (нищоправещи)

въпросът е ти от коя група си moody smiley: moody smiley:

sad smiley :cry:
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 10:48:57
zelen,zeleeeen,

а ти към коя група слагаш себе си - след като и ти вземаш участие във форума.

Маи,че в група ,,помагам срещу заплащане"
Re: Въпрос за наемите в София?
04-01-2008 - 10:54:45
Fabia Написал:
-------------------------------------------------------
> zelen,zeleeeen,
>
> а ти към коя група слагаш себе си - след като и ти
> вземаш участие във форума.
>
> Маи,че в група ,,помагам срещу заплащане"
==============================================
все някъде трябва да съм , ти прочети приказката за "новите дрехи на царя"
да се сетиш ти къде си

:crazy:
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход