Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Срива се!

Публикувано от Geto 
Re: Срива се!
04-01-2008 - 16:00:14
Хмм като няма техническа грешка би ли ми го преразказал, защото както и да го чета все ми излиза, че ми казваш, че има срив, а ми се струва че мислиш точно обратното.

А мнението ми за инвестиция в момента в България, който е чел поне 2 мои поста го знае. С този дефицит по текущата сметка и задлъжнялост на населението, не бих инвестирал тук. smiling smiley Засега икономиката ни се крепи единствено на чуждите инвестиции, а има вероятност да секнат. И затова ако инвестирам мога да изкарам 20%, но мога и да загубя много повече, а да не говорим, че НИ са много нисколиквидни и няма как да си изкарам парите бързо, ако нещаа тръгнат на зле.
Re: Срива се!
04-01-2008 - 16:13:09
Пешка, приятелю, в този живот е сигурна само смъртта. Ако питаш мен сигурността на инвестицията ти тук, ще е по-голяма отколкото в САЩ . Дори и в НИ. Въпросът е, че под НИ хората разбират главно жилище в центъра на София-ако и ти разбираш това, ще трябва да призная, че наистина доходността е малка и си позакъснял...
Но ако включваш в понятието си "НИ" и примерно поливна обработваема земя в Тракия с цена 450 лв на декар- не знам... winking smiley
Naskata
04-01-2008 - 16:40:03
Наска казваш " Но ако някой задържа инвестиционен ресурс очаквайки по-ниски нива на цените на НИ-има страшно да поплаче... "

Защо мислиш така ?!


Този който не е купил лятото на 2006 от " безумията"
по морето през 2007 лятото вече е на плюс с над 30 % !

Защо мислиш ,че сривът ще е само там ?!

Или мислиш ,че за цените в София например има паричен ресурс, който да ги поддържа ?! И там ни чака същото като по морето. Причините и предпоставките са същите !

Че София не е Прага мисля,че няма смисъл да ти обяснявам , но наскоро видяхме ,че нямаме нищо общо и с Букурещ !
smiling smiley
Re: Срива се!
04-01-2008 - 16:55:07
Да, има истина за жилищата в София и Варна, а за 450 лв. незнам дали може да се намери поливна земя в Тракия. Имаш ли някаква информация? Ако си брокер, продаваш ли земеделска земя?
Re: Срива се!
04-01-2008 - 17:18:09
Petyr Написал:
-------------------------------------------------------
> Продавач, интресна реакция ако се вгледаш
> по-внимателно ще видиш, че в тази тема е сложена
> по-рано от предходната и е по-уместно тук да
> коментираш, а в другата да правиш забележка. И пак
> ще ти напиша, това не е прогноза, а факт

Negramoten Petyr smiling smiley

Ето ти нещо интересно за четене - да си отговориш защо Кредитекс (може би) лъжат winking smiley

[imotimirela.com]

Статията е от 22.12.2006, а ето ти интересен цитат:

"От 2007 г. ще се появят първите признаци на забавяне темповете на жилищното ипотечно кредитиране, прогнозира още Гумнишки. Основен фактор за този процес ще насищането на пазара на недвижими имоти и вдигането на международните лихви. Предлагането на жилища в големите градове за първи път през последните години ще изпревари търсенето, поради значителния брой нови апартаменти, които ще бъдат завършени през следващата година, добави той.
Според експерта от небанковата кредитна институция, в столицата и другите по-големи областни центрове ще започне поевтиняване на имотите, към които не представляват интерес за чуждите инвеститори.

Това ще се отнася предимно панелните апартаменти и новите некачествени строежи, каза Гумнишки. Панелките се очаква да поевтинеят поне с 10-15 процента. Вторичният пазар на ипотекирани жилища ще засили тази тенденция. Повече инвестиции ще се насочат към имоти с потенциал за растеж на цените (индустриални земи и сгради, търговски центрове, офисни и производствени помещения, селскостопански имоти). "


А сега сравни "фактът" от днес с "прогнозата" от преди една година - дори не си е направил труда да редактира статията си г-н Гумнишки, ами използва същите изречения, замествайки бъдеще със сегашно време.

Иначе нещо данни, източници, база за изводите, туй онуй... - подробности от пейзажа winking smiley

Re: Срива се!
04-01-2008 - 17:23:11
Joan, залипсва ни с този Круиз smiling smiley
Благодаря ти за статията. Как ги помниш повече от година. И според теб защо Кредитекс вещаят срив?
Re: Срива се!
04-01-2008 - 17:39:17
Знаещ, не знам дали е с 30 % повече. Примерно в Слънчев бряг на централния кей има една сграда-там преди 2 години продаваха апартаменти по 1 000 евро. При Нова година един ирландец продаваше своя на третия етаж със sea view за (забележи 6 000 евро, като имаш предвид, че продава в квадратурата си и общи части-които не са малко) . Вчера разбрах, че продаден...
Мисълта ми е, че и по морето си има локация-това което излезна в началото-на 10-15 метра от морето е едно, а това което се строи в момента по околни села и паланки е съвсем различно ...
Така мисля аз...
na
Re: Срива се!
04-01-2008 - 17:56:27
ти откъде знаеш на каква сума се е сключила сделката? освен ако не си купувача; за по- малко пари можеш да си купиш супер лукс (наистина супер лукс, не бг лукс) в Маями на Саут Бийч, в подобни апартаменти нощувките са над $200-400; те западняците се усещат вече и по-умните си купуват във Флорида вместо България :crazy: )
Re: Срива се!
04-01-2008 - 18:07:07
мдаа-ама за да си купиш във Флорида няма да ти дадат кредит от UK банка, а за БГ ще...
Re: Срива се!
04-01-2008 - 18:24:04
Но тези купуващи у нас с кредит обикновенно са спекуланти, купуващи единствено с цел продажба, защото приходите от наеми са много ниски.

100% съм сигурен, че ако англичанин иска да купи нещо в САЩ на кредит, то или UK или USA банка ще му отпусне кредит. Като при тези по-ниски цени вече има смисел да се дава и под наем.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход