Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цени на груб строеж + довършителни работи - до ключ

Публикувано от nikiness 
Re: Цени на груб строеж + довършителни работи - до ключ
05-01-2008 - 19:40:56
Човек, бях ти казал, че ми харесва логичността на мисленето ни, но не ми харесват словесните еквилибристики.
А, чета внимателно. Дори при средно 5 см. мазилка... Проблема не е в "дори" а в "средно". И не "е нормално 40 кв.м.", а "до 40" - така съм го написал. И нямат толкова значение малките отвори дето се не приспадат отколкото големите, дето се не приспадат.Накратко - по-бързо се зида стена без отвор с дължина 3 м отколкото същата стена с отвор за врата 90 см (отделното заплащане на щурца - незнам в България да се прилага - не компенсира загубата на време). По малко работа (с почти 30%) има гредова плоча с размери 5 на 5 м, отколкото по малката на площ гредова плоча с размери 12 на 2 м. Лайсните, също не увеличават производителността, а заедно с гипса създават и други проблеми. Новите кофражни системи, които сега навлязоха в България - също, в по-голямата част от жилищното строителство - достатъчно е да прочетеш характеристиките давани от производителите им - дори да ги приемаш 1 към 1. Не споря за това. Това са факти, които всеки професионалист би трябвало да знае. Майсторите го знаят.

И хората не спират да работят като изкарат 80-100 лева защото са им се увеличили доходите, а защото каквото изкарат от там насетне ще го дадат после за доктори - вярно понякога се самоубиват за 80-100 лева, защото с по-малко не могат въобще да преживеят. А практиката показва и точно обратното - колкото повече им плащаш за единица продукция или единица време (приложено за първи път ако не се лъжа от Хенри Форд) - толкова повече работят - и в този случай, пак трябва да бъдеш внимателен, да не допускаш да работят повече от 7 - 8 часа нито при теб нито другаде, защото става невъзможно да се въстановят и да са пълноценни на другия ден. Казвам да не допускаш, защото човек често е лаком и понякога в лакомията и работата изпортва и се самоубива.
Макар всичко да е относително производителността е повече въпрос на организация в строителството и общо функциониране на системата, отколкото на работници.
И да те попитам, след като твърдиш, че при теб зидарите могат да изкарат 5000 лева - колко чужденци имаш и какви.
Защото при мен и не само (доскоро - защото не работя в момента) строителните работници изкарваха около 1200 евро мексечно и имах българи, албанци, чехи, даже немци - доколкото ми е известно горе долу толкова изкарват и в повечето от европейските страни.
Та човек, ти казваш могат да изкарат до 5000 лв. Аз казвам, че ако можеха да изкарват целогодишно средномесечно с 22, 8 часови работни дни 2000 - 3000 лева, че и по-малко, емигрантският поток щеше да е посока България, а не обратното, независимо от факта, че България е една от най-скъпите страни за живот в Европа и от най-неуредените. За това споря - другото са подробности.
И не го приемай лично. Аман от предприемачи дето все работниците им не стават. Припомнят ми оня лаф за космите...
Re: Цени на груб строеж + довършителни работи - до ключ
07-01-2008 - 10:08:44
Gоro, и ти нещо не ме разбираш - не при мен, а при пазарните цени на труд в момента е възможно да се изкарват такива доходи. Нито съм казал, че ги плащам, нито, че някой успява да ги изкара.
Това, което казвам е, че работниците като цяло работят по-малко отколкото преди години и по-малко отколокото работят , когато отидат навън. От десет човека не повече от един има уплътнени 8 часа на ден по 22 работни дни в месеца. И увеличението на единичните цени за труд не може да доведе до по-голяма производителност.
ОК въпрос на организация е производителността, а какво става , когато организираме нещата и пак не се повишава? Изобщо не защитавай стрителните работници, защото в момента получават много повече отколкото доста по-квалифицирани и отговорни специалисти.
Re: Цени на груб строеж + довършителни работи - до ключ
25-02-2008 - 22:33:10
zdr,naskoro otvorih firma,i sam malko novak v grubia stroej i neznam za kvo stava na vapros do sega sam rabotil samo dovarshitelno.Predlojiha mi da stroq edin etaj ot kashta pak neznam kak da se pazarq kvo trqbva de pravi.
Re: Цени на груб строеж + довършителни работи - до ключ
26-02-2008 - 00:07:47
Боже Господи, прибери си вересиите!!!!???? eye popping smiley :g:
Re: Цени на груб строеж + довършителни работи - до ключ
26-02-2008 - 11:59:21
hihy Написал:
-------------------------------------------------------
> zdr,naskoro otvorih firma,i sam malko novak v
> grubia stroej i neznam za kvo stava na vapros do
> sega sam rabotil samo dovarshitelno.Predlojiha mi
> da stroq edin etaj ot kashta pak neznam kak da se
> pazarq kvo trqbva de pravi.


луд луд хахахаха clap: clap: :} :} :}

Автоматичен подпис:
Моля Ви да приемете спокойно факта, че КРАХ НА ПАЗАРА на НИ в БЪЛГАРИЯ НЯМА.










Re: Цени на груб строеж + довършителни работи - до ключ
28-02-2008 - 21:29:29
извинете.... обаче е късмет че работниците не са в час с форума ви иначе ще изпитат комплекси за малоценност... кои взима 5000 лв на месец.... може ако фане някои балък на часно и за ден два вземе парички... а вие ги разделите на ден умножите по 22 ..... в общи линии 40 50 лв на ден... ето пример за мазилка .... машинна готова за боядисване след изсъхване разбира се капацитет на кооперация на ден 4 човека 120-150м2 по 6,5 минус 25 делено на три.... другите ви работи да не ги смятам
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход