Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Анкета: Кога България ще стане старчески дом?

Публикувано от Petyr 
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
07-12-2007 - 12:20:14
ЧЕРНИЛКА И ТОВА Е !!!
АЗ пък ти казвам че нищо от това няма да се случи защото всичко си е наред
стоките са си ни конкурентни и стават все по конкурентни ,всяка година туристите се увеличават,спряха ни 2 блока на КОЗЛОДУЙ и сега изнасяме 42% електроенергия защото увеличиха мощностите на 4 и 5 блок запознай се на тази тема .

ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИЦИИ НЕ НАМАЛЯВАТ ДАЖЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ И ТО С ПЪТИ НО ТЕ НЕ СА ОТ ИЗГНАНИЦИ ЕМИГРАНТИ А СА НА ГОЛЕМИ ЧУЖДИ ФИРМИ КОЙТО ЗАПОЧНАХА И ЩЕ ЗАПОЧВАТ МАЩАБЕН БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ КОЙТО ЩЕ СЕ РАЗВИВА В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН .
АЙДЕ МАЛКО ПРОГЛЕДНИ ДЕ .ТИ САМО НЯКАКВИ ФИРМИ ВИЖДАШ КОЙТО БИЛИ ПЕРАЧКИ АЙДЕ ОГЛЕДАЙ СЕ И ВИЖ КЪДЕ СЕ НАМИРАМЕ ВЕЧЕ И НА КЪДЕ СМЕ ТРЪГНАЛИ СТИГА С ТВОИТЕ ГЛУПОСТИ.

Автоматичен подпис:
Моля Ви да приемете спокойно факта, че КРАХ НА ПАЗАРА на НИ в БЪЛГАРИЯ НЯМА.














Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-12-07 12:22 от kompas.
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
07-12-2007 - 12:21:30
Hora ne se zablujdavaite che jiveete dobre v bg. kato se varna gledam kak mizerstvat horata. ako imate vazmojnost i se uvajavate biagaite. tova v bulgaria jivot li e. milslia ne. vse pak edin pat se jivee. i emigranskia jivot ne e za vseki. mislete mnogo predi tragvane.
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
07-12-2007 - 12:28:49
Ти полудя ли на нас тук си ни е ДОБРЕ кой ти е виновен че ти тук не можа да се реализираш и с мозъка ти не можа да измислиш как се изкарват пари и реши че да миеш чиниите и да разнасяш пици по те бива .ЕМИ МИИ СИ ГИ И СИ МИЗЕРСТВАЙ И ПАК СИ ВЗИМАЙ ПО МАЛКО ОТ КОЛКОТО АЗ В БЪЛГАРИЯ ОСЪЗНАЙ ТЕ СЕ ХОРА ВИЕ СТЕ ЛУДИ ТУК СИ Е СУПЕР В БЪЛГАРИЯ ОТ 1,5 ГОДИНИ НАСАМ НЕЩАТА ВЪРВЯТ ВСЕ НАГОРЕ И СЕ УСЕЩАТ ПО ДЖОБА НИ И ТОВА НЯМА ДА СВЪРШИ ТАКА С КРАХ ЗАЩОТО ВЛИЗАТ МНОГО ЧУЖДИ ИНВЕСТИЦИИ И МНОГО ПАРИ ОТ ЕС.

Автоматичен подпис:
Моля Ви да приемете спокойно факта, че КРАХ НА ПАЗАРА на НИ в БЪЛГАРИЯ НЯМА.










Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
07-12-2007 - 12:51:22
Компас, наречения от теб "мащабнен бизнес" е:
35% покупка на НИ;
30% строителство;
10% подкупи;
25% друго;

Виж за какво отиват парите. Виж дефицита по текущата сметка. Аз се надявах след влизането ни в ЕС инвестициите да се насочат към производства изнесени в провинцията, заради по-евтината работна рака. Лошо ли щеше да ти е да си живееш във Враца в голямата къща, блзо до роднините си, на чист планински въздух и да имаш подобна на сегашната ти работа?
Но сега се вижда, че парите които идват за инвестиции тук няма да носят печалба на българите. Просто ни изкупиха часто от земята и с парите ние си купихме стари коли. Но сега има риск да ни спрат кранчето. Вече англичаните не дават парички за селски къщи.

Ще се опитам да ти дам едни пример. Представи си че всички българи са един човек - Ти.
Ти имаш земя. Ти произвеждаш нещо, което стига за област от нуждите ти, и дори продваш остатъка. Но Ти имаш нужда много други неща, които купуваш.

И тук е неприятната част. Нещата които купуваш са повече от това което продаваш и за да покриеш разликата започваш да продаваш земата си.

А сега даже има риск, че няма да има кой да ти купи земята, защото тези които купуват изпадат в криза. А досега освен че са ти давали пари за земята ти, то са ти давали и евтини кредити. А стане ли криза при тях, то и кредитите ти ще секнат.
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
07-12-2007 - 13:03:13
mila7 Написал:
-------------------------------------------------------
> Hora ne se zablujdavaite che jiveete dobre v bg.
> kato se varna gledam kak mizerstvat horata. ako
> imate vazmojnost i se uvajavate biagaite. tova v
> bulgaria jivot li e. milslia ne. vse pak edin pat
> se jivee. i emigranskia jivot ne e za vseki.
> mislete mnogo predi tragvane.

Мила7, съгласен съм с теб. Сестра ми от доста години не е в България. Когато и отида на гости се вижда, че живота й е в пъти по-добър. Когато се върна тук и още от аерогарата усещам една сивота. Виждам бакшишите менте с тарифа от 7 лв/км. Които ме псуват като им откажа да ме возят. Виждам измъчените лица на хората наблъскани по автобусите. И ми трябва близо седмица докато свикна.
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
07-12-2007 - 13:22:32
Да ви върна на основната тема. Самоскопила се нация са българите. Всичко е въпрос на приоритети. Цените на недвижимите имоти не се вдигат. Вдигат се парите които са готови да дадат купувачите и годините от живота си които те продават на банките робовладелци. За роба не е от значение, че продава свободата, живота или труда си. Той няма приоритет да има деца. Поствавен пред дилемата дали да издържа още едно дете или да се качи на спекулативната въртелешка на недвижимите имоти, българинът е готов да се подложи на доброволна стерилизация само и само да си донесе низкото усещане, че е нещо "по" от някой друг роб. Съвсем забравя, че в рисунката на смешната кутийка, която си е купил (кухня с килер, която се нарича "стая и хол с кухненски бокс"winking smiley, няма детско креватче. А същата кутийка съвсем не е негова. Тя е на банката. Тук се сещам за средновековния принцип, че който владее земята, владее и хората върху нея.
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
07-12-2007 - 13:59:38
До брокер 1111

Знаеш ли колко е БВП на БГ ? Айде провери и тогава сам прецени това което си написал за " само в строителството проекти за 100 милиарда" какво е ?!
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
07-12-2007 - 14:08:03
Грийнбул, никой не може да бъде притежаван, освен ако сам не го позволи в съзнанието си. Живота е достатъчно многолик и предлага милиони възможности, така че нека спрем да си търсим оправдания за щяли и нещяло. Не те устройват цените на имотите - построй си сам, не те устройва социалното осигуряване - осигурявай се сам, не ти харесва държавата - емигрирай. Омръзна ми от оправдания как някой си искал деца ама държавата не му позволявала? Може би държавата трябва да му направи дете, да му го изгледа и ако може и малко помощи да изплаща в добавка?
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
07-12-2007 - 15:44:22
Не го правя често, но когато имам нагласа и времето е хубаво се получава!
Става дума за следното:
Сутрин, към 08:00 ч., лятно време, излизам с кучето (немска овчарка) и тръгваме по бул. България към Бояна (живея с Борово). След околовръстното зад боянските горбища по уличките излизаме на боянското ханче. От там покрай ВЕЦ-а тръгваме по криволичещата пътека към боянския водопад. Тази разходка е около 4 часа. След като се понамокрим както трябва на водопада и похапнем с ракийката и салатката и евентуално дремка започва връщането, но този път покрай пряката пътека по реката директно до ВЕЦ-а в Бояна, а от там лека-полека по булеварда обратно. Всичко това ми струва 00,00 стотинки!!!
Бях споменал пред приятели, че съм оставил една бутилка гроздова в реката до водопада и оттогава често ходим да я търсим!!!!
ТЕ ТОВА НЕЩО НЕ ГО СМЕНЯМ ЗА НИЩО НА СВЕТА!
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
07-12-2007 - 21:55:08
Многолик живот - тинтири-минтири. Който си купи имот със скица на която няма детско креватче е самостерилизирал се роб.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход