Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Анкета: Кога България ще стане старчески дом?

Публикувано от Petyr 
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
05-12-2007 - 12:15:20
greenbul ми решението е много просто. Емигрираш с жена ти. Намираш си работа, като дори заплатата да ти е близка до минималната, ще ти стига да плащаш наем, и да издържаш две деца. Само един въпрос остава, защо да се върщаш след това тук?
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
05-12-2007 - 12:42:30
Petyr написал:


"...greenbul ми решението е много просто. Емигрираш с жена ти. Намираш си работа, като дори заплатата да ти е близка до минималната, ще ти стига да плащаш наем, и да издържаш две деца. Само един въпрос остава, защо да се върщаш след това тук?..."

Пешо, хем задаваш въпрос, хем даваш отговор! Остава да посочиш датата!


Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
05-12-2007 - 15:29:04
Ще ти кажа защо съм тук. Защото обичам свободата. Тук с 2000 лв се живее доста добре, а за такива пари не е нужно да бачкаш като ненормален по 8 часа на ден. Ама какво ли ви обяснявам за свободата. Роби - е това са хората дето вземат 20 годишните заеми. Те дори и пари да имат, пак роби ще си останат. Живеете така все едно никога няма да умрете, а умирате все едно никога не сте живяли!
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
05-12-2007 - 19:30:42
Айде Пешо чети и виж какво става с твоята любов/"горкичката"/
е чак сега си еба майката .....!!!!

[www.ipo.bg]

[www.ipo.bg]


цените в БГ падат строителството умира бягайте към "горкичката" англия .

Автоматичен подпис:
Моля Ви да приемете спокойно факта, че КРАХ НА ПАЗАРА на НИ в БЪЛГАРИЯ НЯМА.














Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2007-12-05 19:38 от kompas.
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
05-12-2007 - 23:20:27
Компас, ти явно не си наясно какво става в САЩ и това че вече достигна Великобритания е много неприятно за нас Българите.

Замислял ли си се, защо откакто се разбра, че е 99% сигурно влизането ни в ЕС (около 2003-2004 се разбра), заплатите нарастнаха с 50-100%, а НИ с 400%? И чувал ли си нещо за преки чуждестанни инвестиции и пари идващи от гурбетчии?

Ще ти го напиша, така че да има шанс да го разбереш: Ние произвеждаме много малко, изнасяме също много малко, внасяме много. Разликата между това което внасяме и изнасяме се покрива от парите които идват от вън, под формата на европроекти (6 милиарда евро за миналата година), преки чуждестарнни инвестиции и пари пращани от емигранти/гурбетчии.

Ипотечната криза свива (и оскъпява) паричния ресурс. Ако историята в САЩ се случи и в Европа, то изведнъж около 50% от БВП на България няма да ни достигне, защото ще секнат чуждите инвестиции. Тогава, за да може да закърпим положението ще трябва да изнасяме наша стока, която, за да стане конкурентноспособна, трябва да е по-евтина. А за да е по-евтина ще се наложи да се намалят заплатите, защото няма от какво друго да се икономиса. Също и да ограничим вноса, като това е много трудно когато сме свикнали да купуваме всякаква електроника, коли и т.н.

Разбира се изведнъж на хора като теб, изплащащи 2 ипотеки ще им стане много по-трудно да ги изплащат. Защото заплатата им ще е по-малка, защото наема които получават ще е по-малък (няма да има хора с възможности да им плащат по-висок наем), а лихвите по ипотеките се покачват. И тогава става страшното. Нашите имоти поскъпвали 8 години с по 10-30% годишно започват да поевтиняват. Хората с ипотеките немогат да ги изплащат, а банките немогат да продадат жилищата дори и на цена недостатъчна да покрие оставащата главница. И започват да страдат всички. И хората като теб, които остават, хем без апартаменти, хем с дългове. И хората, които имат спестявания в банки, защото банките няма да могат да им дадът парите. И накрая държавата се намесва да оправя бакиите, като харчи парите от данъци, за да закърпи донякъде банките, като се мъчи и да намали лихвите, което довежда до по-голяма инфлация и респективно до по-ниски доходи (за същите пари ще си купиш по-малко хляб, следователно ще си по-беден).

Само един пример за конкурентоспособноста ни ще ти дам: датски кашкавал за 8лв/кг. български за 11 лв/кг.; немско бяло сирене фета - 5 лв/кг. българско - 7.50лв/кг.; немско филе прошуто 7 лв/кг българско филе елена 20 лв/кг.

Само си представи какво ще стане като секнат парите от вън. И се моли в Западна Европа да няма криза като тази в САЩ, защото жална ни майка.

Малко дълго стана. Преди да напишеш колко сме велики и богати ще те помоля да го прочетеш няколко пъти докато го разбереш. А ако неможеш, то преди да коментираш прочети един учебник по макроикономика.
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
05-12-2007 - 23:32:05
Съгласен съм с теб. "Разликата между това което внасяме и изнасяме се покрива от парите които идват от вън" това се нарича дефицит по текущата сметка и действително в момента се крепим от факторите които посочи. Спре ли наливането на пари левът ще девалвира. Заплатите ще нараснат в лечета но при друго съотношение.
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
06-12-2007 - 01:04:50
Поредния неразбрал за какво става дума. Чудя се дали да ти наливам мозък в главата или да те оставя да си живееш в заблуда smiling smiley Хайде от мен да мине:

А ти замислял ли си се, че ако бяха останали предишните цени в България и стандарт на живот всички английски пенсионери сега щяха да живеят в България. Фактите говорят, че има цели села изкупени от изроди англичани на цени от по 3-4000 $ за къща. При тия цени вече няма такива случаи, айде ако можеш отговори си защо

Сега се сети това не са ли чуждестранни инвестиции smiling smiley 40 000 англичани са си дали парите за да ги ядът кучета...

И чувал ли си нещо за емигранти, купуващи апартаменти по 20 тина хиляди лева по малките градове, защото в момента аз незнам кой емигрант ще извади 150000 Е да си купи двустаен апартамент в Лозенец или Иван Вазов, напротив половината емигранти се чудят как да спестят за билет обратно до България

Ти защо мислиш, че емигрантите си дават парите само за НИ. Сети се че понякога дават по 500 лв/месец на родителите си. И 1000 такива дават по 6 милиона в България, а годишно емигрират 50-100 000. Или за тези 17 години има 1-2 милиона българи, които пращат парички на родителите си, за да не мизерстват. 1 мио да пращат по 500 лв/месец са ти 6 милиарда годишно.

В България само в момента има проекти в строителството за поне 100 милиарда, айде помъчи се да вденеш от къде идват другите 94


Първо от къде ги измисли тези 100 милиарда? И второ от къде мислиш идват парите за строителството? Ще ти отговоря: от чуждестранните инвестиции и от кредитите (а парите за кредитите пак идват от Запад)

Качество мойто момче това е, аз и сега прдпочитам да си купя български домати за 5 лв килото, вместо турски боклуци за 2.5 лв

Е ако ми кажеш, че датския кашкавал е по-некачествен от българския, ще ти се изсмея. Колко пъти съм намирал боклуци в кашкавал Пършевица няма да ти разказвам. Но не е идеята, че ти си патриот и купуваш българското. Идеята е, че датчаните няма да купуват български кашкавал, а ти ще караш вносни коли и ще купуваш вносна електроника.

Мое мнение:
ЕМИГРАНТ - тъп, прос селянин, дошъл в София, видял, че за нищо не става, смачкал го живота като л..но и забегнал да бачка при негрите, намразил България до живот


Малко информация за мен: живея в София откакто съм се родил и все още не съм емигрирал.


Ако все още не си разбрал за какво говорим, ще ти го кажа кратко: Ако ипотечната криза удари Европа, то жална ни майка, защото дефицита по текущата сметка в момента се покрива от ПЧИ и ако ПЧИ секнат, то жална ни майка!
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
07-12-2007 - 11:22:44
Не знам за кой ли път трябва да напиша на този пешо

че на мен ТУК В БЪЛГАРИЯ СИ МИ ХАРЕСВА РАЗБИРАШ ЛИ ИЛИ НЕ РАЗБИРАШ
ТУК СИ МИ ХАРЕСВА И СЪМ ЩАСТЛИВ РАЗБИРАШ ЛИ?/
Ако не ти харесва тук махни се бе човек махни се заминавай за "горкичката"англия.

Аз не знам що за песимист си ти
Аз ти казвам че БЪЛГАРИЯ в момента върви добре и всичко си е наред и икономиката и банковата система си работят и вчера даже имаше интервю с ИСКРОВ и казва човека че банковия сектор е с ръст неочакван даже и за специалистите за 2007 и ти пак ми говориш че се сриваме .

Ама къде бе човек къде живееш в София къде работиш да дойдем и да видим и ние този срив при нас всичко си е наред и даже вървим напред при това също живеем в София.
НЕ ЗНАМ ЩО ЗА ЧОВЕК СИ ТИ НО ПРИ ТЕБ ВСИЧКО Е ЧЕРНО БЕ ЧОВЕК ТИ ВЪОБЩЕ ТАКЪВ ТИ Е ЖИВОТА ЛИ ЧЕРЕН
ПОСТОЯННО ЛИ СИ СИ ПЕСИМИСТ И В СЕМЕЙСТВОТО ЛИ СИ ТАКЪВ И НА УЛИЦАТА ЛИ СИ ТАКА .
АЗ ВЪВ ТЕБ ВИЖДАМ САМО ЧЕРНИЛКА ТА ТИ СИ СЕ ОТДАЛ НА СМЪРТТА ПО СКОРО ОТКОЛКОТО НА ЩАСТИЕТО В ЖИВОТА БЕ ЧОВЕК.

Такива хора който постоянно очакват нещо лошо да се случи със тях със семейството им със държавата със света ЕМИ НА ТЯХ НИКОГА НЕ ИМ ВЪРВИ АМА НИКОГА .

АЗ ТИ КАЗВАМ НИЕ ТУК СМЕ СИ ДОБРЕ РАБОТИМ СИ ЩАСТЛИВИ СМЕ СИ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО ПРАЗНУВАМЕ СИ ПРАЗНИЦИТЕ И ТО КАКТО ТРЯБВА ХОДИМ СИ НА ПОЧИВКИ КЪДЕТО СИ ПОИСКАМЕ КАРАМ СИ НОВАТА КОЛА И СИ ЖИВЕЕМ ЧУДНО.

ПРЕСТАНИ да предричаш тези чернилки за БЪЛГАРИЯ а се вземи в ръце и направи нещо със живота си почни да мислиш позитивно размисли се вложи малко труд и действия реални и си оправи живота .

А и забравих приятел АЗ не купувам нито една чужда стока имам предвид хранителна стока нито скапаните прошута нито кашкавалите който нямат вкус НИЩО РАЗБИРАШ ЛИ

Ти полудя ли бе човек как ще им купуваш гадостите даже и ще ги ядеш я влез в час .


ДА НЕ ТИ ИЗБРОЯВАМ КАЧЕСТВАТА НА НАШИТЕ И КОЛКО СА ПО ДОБРИ ЗАЩОТО ТИ СИ БЪЛГАРИН И ТРЯБВА ДА СИ ГИ ЗНАЕШ .
Ти май не разбираш че и да нямаме пари пак няма да купуваме техните гадости щото са с 2 лв.по евтини НИКОГА .БЪЛГАРИНА ще яде по малко но няма да им купува ГАДОСТИТЕ разбираш ли или НЕ ААААААААААААА?

БРАВО НА broker1111 добре дошъл и не се спираи да им го казваш колко са загубени нашите ИЗГНАНИЦИ и какви малоумници са там и какви коне с капаци и колко много са изпростели там по широкия свят.

МНОГО ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ЕЙЙЙЙЙЙЙЙ
ДА НАМРАЗИШ БЪЛГАРИЯ. ЕЙ ТРЕБВА ДА СИ МНОГО ГОЛЕМ МИЗЕРНИК ЗА ДА СТИГНЕШ ДО ТАМ ДА МРАЗИШ СОБСТВЕНАТА СИ РОДИНА БЪЛГАРИЯ . :crazy: :crazy: :crazy:

Автоматичен подпис:
Моля Ви да приемете спокойно факта, че КРАХ НА ПАЗАРА на НИ в БЪЛГАРИЯ НЯМА.














Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-12-07 11:28 от kompas.
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
07-12-2007 - 11:55:49
Назионализация му е майката - нацинализация!
Аз вече си смазах чифтето и събирам четата!
Тези, които са навън - да си стоят там, помощите, които изпращат ще минават през моята сметка, а ние тук ще делим по равно! За всички ще има НИ !
Re: Анкета: Кога България ще стане старчески дом?
07-12-2007 - 12:09:59
Много си предубеден, целият ти пост се основава на, това че смятам да емигрирам. Не виждаш какво съм ти написал.

Казваш че не купуваш нищо вносно, а колата ти българска ли е? А телевизора, а хладилника, а печката, а ламинирания ти паркет, а тухлите на апартамента....

Пиша ти да не злорадстваш, ако проблемите с ипотечната криза се пренесат в Европа, защото Западна Европа е достатъчно богата и ще го преживеят, но ние не сме. И нас ще ни засегне много по-сериозно. Пак ти казвам подобрението на живота ни от 2004-та насам се дължи основно на чуждестранните инвестиции. Ние дори намалихме износа си. Незнам дали ще си спомниш какво си учил по география, но на нас над 30% от износа ни е износ на електроенергия. А ние закрихме 2 блока на Козлодуй. Така че си прави сметка. Стоките поризвеждани у нас са доста неконкуренти. Туризма също го осрахме, бетонирахме си плажовете, презастроихме Банско.

Така че секнат ли и инвестициите внезапно ще ни се разкаже играта. Замисли се малко. А специално за теб ще кажа, че фирмите, които перат пари след като си свършат работата тръгват на зле. Нещата са преходни.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход