Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цена на къща във вилна зона Мечката

Публикувано от GeorgeM 
Re: Цена на къща във вилна зона Мечката
01-12-2007 - 19:35:11
Някой местен би знаел най-добре.Градът е малък и се знае кой е коректен и кой не,а също и кой има отдавна позиции на пазара за недвижими имоти/нотариус също ще те ориентира/.Едва ли са повече от 4-5 такива агенции.Между другото видях къщата,която продаваш в имот.бг.Не е лошо да коригираш цената малко надолу,ако бързаш за сделка.Намерих подобни къщи в Мечката на по4ти двойно по-ниска цена с директна панорама към язовира, по4ти същия тип постройка и размер на парцела.Направи по-хубави снимки на имота,които да заинтерисуват евент. купува4а.Агенциите снимат 4есто много непрофесионално,колкото да си запълнят тефтерите с имоти,ако се зака4и някой зака4и...!Това е от мен за сега smiling smiley
Re: Цена на къща във вилна зона Мечката
01-12-2007 - 19:55:15
Това е много висока цена за тази местност. Там няма вода, няма пътища, вяма канализация и постоянно има проблеми с тока. Дори и да си отдясно на пътя София - Самоков, където е по-хубавата част на вилната зона, пак цената е безумна.
А, бях забравил за комарите - може би най-много в България са съсредоточени там.
Re: Цена на къща във вилна зона Мечката
02-12-2007 - 14:11:33
за "stilian"
за водата, абсолютно не е вярно това, вода има, течаща има и бойлер(съответно топла вода), има септична яма, както всички къщи в района, а както и повечето къщи които се продават на пазара....
Комари.....ами "Sunny Beach" там пък комари колкото искаш, но това не пречи да се строи нали??? и цените изобщо не са малки, така че това за комарите, водата, тока и пътя изобщо не е уместна, забележка...
Къщата е 20-30метра от главния път София-самоков-боровец, или според "stilian", това не е път може би????
искам само да помоля ако някой не може да ми даде адекватен съвет, по добре да не пише нищо отколкото, да избълва куп глупости( визирам "stilian avramov"winking smiley!!!
а на всички останали благодаря за съветите.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-12-02 14:28 от GeorgeM.
Re: Цена на къща във вилна зона Мечката
02-12-2007 - 15:35:23
Юнак не се засягай. Това каето пиша е абсолютно вярно. Ако имаш вода, тя е от кладенец или сондаж. Водопровод няма, канал също, улици също. Пътя Самоков - София може би доста по добре от теб го познавам, нека сега да не го оценяваме.
Тока също не е като хората. Ако имаш нужда от разяснения по всички тези неща, мога, но не ми се влиза в подробности. Няма да пиша повече по темата, не ми е целта да те дразня или да преча на продажбата, по скоро исках да погледнеш реално на нещата за да си оформиш правилната стратегия и да си с реалистични очаквания.
Re: Цена на къща във вилна зона Мечката
02-12-2007 - 16:05:23
и според теб колко е цената на къщата???
Re: Цена на къща във вилна зона Мечката
02-12-2007 - 16:22:18
Цената е тази, която ти платят. Щом са ти предложили 52000, значи това е цената, засега. Т.е. не си много далеч. По скоро се учудвам, че има много хора, които са склонни да вземат заем от над 90% от отва което купуват. Явно е емблематично за нашето общество сега.
Re: Цена на къща във вилна зона Мечката
02-12-2007 - 16:42:04
аз също не съм привържаник на кредитите, точно затова искам да я продам тази къща, но може би за повечето хора в българия в момента, да изтеглят заем е единсвеният начин да си купят имот! даже бих казал че се превръща в нещо като мода според мен, почти всяко домакинство да изплаща заем!
Re: Цена на къща във вилна зона Мечката
02-12-2007 - 17:18:19
Това за кредитите е истина. Мода ли е не зная, но е факт.
За цена не бих се ангажирал да давам съвет, просто защото не ми е работа. Аз всъщност много се чудих дали да пиша, защото човек трудно приема една леко негативна оценка. В този смисъл очаквах подобна реакция.
Факт е обаче, че тази вилна зона е слабо развита. Просто там преди години селяните от Самоков си гледаха картофи. Аз в първия си пост се поинтересувах от коя страна на пътя си, защото местата и вилите от дясната страна на пътя като идваш от София са по скъпи. Тук има и по хубави и скъпи къщи.
При всички положения продажбата на добра за теб цена ще е трудна. И не зная дали няма да е по добре да изчакаш до пролетта, да се започне мащабното строителство на Боровец и евентуално да вземеш по-добри пари. Има и един проект на Томас Лафчис, иска да строи 200 къщи на мечката, но нещо цикли от доста време, та не знам дали не е кух. Направи сериозно проучване и добре обмисли нещата.
Re: Цена на къща във вилна зона Мечката
02-12-2007 - 17:27:06
аз при всички положения ще изчакам, защото не мога да си позволя да варирам много с цената, все пак и сестра ми е собственик! Виждал съм ги големите къщи, наистина има много хубави от тях. Приемам го като малко негативна критика, понякога може да стане градивна :}
А за другото си прав, за момента района не е разработен, тепърва ще се строи много там... Моят проблем в случая е че не мога да си позволя да чакам твърде много, но пък и не мога да си позволя да подаря къщата на някой без пари! Но според мен района е доста перспективен, и може да се окаже че е добра инвестиция! а какво за този проект на Лафчис? Коя от двете страни ще обхване на Мечката?
Re: Цена на къща във вилна зона Мечката
02-12-2007 - 17:34:28
Покрай рибарниците - Татарски брод, където вероятно си и ти.
Но нещо много време само се говори а пък нищо не се прави. Затова ми е трудно да преценя ще има ли нещо. Иначе по описание е много мащабен, представи си 200 или 250 къщи, десетки декари, самите рибарници ще ги облагородяват да станат като езерца и т.н.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход