Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цена на земеделска земя?

Публикувано от blue_g 
Цена на земеделска земя?
02-07-2007 - 21:05:09
Здравейте, знае ли някой колко струва м2 земеделска земя в кв. Гниляне? Имам парцели на 200м от населеното място и не знам колко да й искам :ami:
Re: Цена на земеделска земя?
11-07-2007 - 20:44:19
Re: Цена на земеделска земя?
12-07-2007 - 08:54:50
tova seriozno li e ili se buzikate s men?
Re: Цена на земеделска земя?
18-07-2007 - 13:53:53
Статията е на в. "24 часа" от петък, 13.07.2007.
Парламентът забрани промяната в статута не един поземлен имот да се прави с частично градоустройствено решение. При окончателното, второ четене на Закона за устройство на територията (ЗУТ) бе решено това да става само с подробен устройствен план (ПУП). Така няма да се допуска смяна на статута само за един имот, вече ще е нужна такава за всички имоти наоколо.

Коментар: Вече не могат да се вкарват в регулация само отделни ниви, а трябва собствениците на всички ниви и ливади в масива да прявят ПУП за целия масив, което не е бързо и евтино, и което автоматично означава, че цените на подобни имоти, които преди се търгуваха с много добра перспектива, ще паднат драстично. Все по-ценни и по-търсени ще стават парцелите в регулация в цялата страна. Цената, за която искате консултация, обаче, е трудно да се определи без да се знаят характеристиките на терена, комуникациите, инвестиционните перспективи, та дори и какви са имотите в непосредствена близост. Все повече наши клиенти, в това число и повечето чужденци, държат да знаят има ли цигани в района и търсят места и имоти за инвестиция и строеж в райони, където няма цигани. Има много фактори, които определят продажната цена на един имот и тази цена не зависи само от средните цени за района.


Re: Цена на земеделска земя?
18-07-2007 - 16:11:16
може и повече,пр. около 55 - 60 , не забравяйте, че апартаменти вече не се продават (по разб. причини) , парцелите в т.н. "престижни" локации са достигнали тавана (има за продаване още някоя и друга нива извън регулация и чукари ) но свестните парцели под 120 - 140 евро няма.Локациите до 25 км от София стават хит , така че MTETVA не Ви дезинформира с цена 45 евро,даже е ниска.Ще има период на ослушване от купувачите , докато приемат цените,но това е-който не купува преди другите - купува скъпо.

Ето Ви потвърждаваща инфо за това,че предстоят промени в пазара:
В Елин Пелин досега купуваха малцина (масите Умнееха и изчакваха) и сега след като им "казаха" вече зреят:
ето Ви линк:

[www.duma.bg]

Успех и изчакване ,
койт чака-пичели :g: smoking smiley

...............................................
за всеки балон - ИГЛА , за всяка дупка - ЧЕП
Радой Ралин winking smiley
Re: Цена на земеделска земя?
18-07-2007 - 16:25:35
MTETVA и Пунди са прави , даже Пунди е по-прав.
Както ти пише,ще трябва да изчакаш около 8 месеца-макс. година и ще си продадеш имота още по-добре.
Не забравяй,че брокерите вече са гладни,сделки няма,така че те ще довършат работата -> посоката ти е правилна,само малко търпение


================================
Ако на 20 год НЕ СИ оптимист-нямаш сърце
Ако на 40 год НЕ СИ РЕАЛИСТ-нямаш - ? *xxx* *huh*
================================
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход