Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Настана ли време?

Публикувано от rentier 
Re: Настана ли време?
05-07-2007 - 21:04:07
Brain,

Ако приемем, че българската валута ще се обезцени значително, то и покупвателната способност ще намалее. Не забравяй, че много организации имат нужда от бързо ликвидни пари. Така че не е ясно как ще се отрази такъв ход.

М/у другото в Холандия институциите казват, че за млади хора е все по трудно да вземат ипотека, дори и 2-мата да работят.

Вазовия мунчо,
Предлагането и тук се увеличава, но цените не падат. Нито наемите. Но не се и вдигат - всеки чака. Това което е разпространено като формула - ако ви трябва жилище за да живеете в 1 град поне 3 години И можете да си позволите ипотеката - купете. Ако не - търсете под наем.

Ясно е, че политиците и други около тях превъртат парите си през имоти - това е най-удобната форма на забогатяване - всичко е чисто и няма данъци. Но те не са много на брой за да влияят на процесите, освен това като почнат да афишират, че имат много имоти, обикновено е късно да се купува :crazy:
Re: Настана ли време?
05-07-2007 - 22:07:44
ако приемате,че пазарите са равновесни системи с цикличен ход на развитие- всичко останало от поста Ви може да се приеме като нюанс.
------------------------
колкото до това,че всеки чака - и тук е така .много хора напазаруваха долари през 1997 по 3000 лв (пред деноминацията) и продължават да чакат печалбите.

това са пазари и тук групите са 3:

1.Умните участници - те купуват и продават постоянно !
2.РАЗумните участници-те купуват и продават когато трябва и печелят
3.Останалите-те си чешат езиците с непродуктивни приказки.

всеки чака до "ОНЯ" момент , след което следва дългото Южно движение!
ако не приемате написаното-приемете че не се отнася до Вас

================================
Ако на 20 год НЕ СИ оптимист-нямаш сърце
Ако на 40 год НЕ СИ РЕАЛИСТ-нямаш - ? *xxx* *huh*
================================



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-07-05 22:17 от вазовия мунчо.
Re: Настана ли време?
09-07-2007 - 14:08:54
nacheff Написал:
-------------------------------------------------------

> Моля да споделиш при възможност, дали имаш достъп
> до сериозен източник, които аргументирано доказва,
> че левът е значително надценен.


nacheff, всичко, което съм написал е лично мнение и се основава на моето виждане за проблема.

Re: Настана ли време?
13-07-2007 - 18:50:14
Преди около две-три седмици във в."Пари" имаше интервю със някакъв британски експерт за цените на НИ в българия. Там човекът си го казва много ясно - нормално е първата година след влизането ни в ЕС да се качат цените, защото явно си оставаме тъпички. Мислим си, че западняка ще се набие в нашата кочина да ни купува боклуците и затова се вдигат цените. Да ама западняците не са тъпи - за тях България (и Балканите като цяло) е все едно за българина Руанда, Сомалия и т.н. Британецът дава пример с Полша - и там цените скочили първата 1-1,5 години след влизането в ЕС, а сега са почти на половина от цените,които са били достигнали. Така, че опичайте си акъла, защото нали помните случая с долара за три лева - които си купиха долари по три лева, още си ги държат в къщи - пожелавам им със здраве да си ги похарчат.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход