Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ЕКСПЕРТИ И БРОКЕРИ ?

Публикувано от nikoj 
Re: ЕКСПЕРТИ И БРОКЕРИ ?
28-05-2007 - 00:04:44

Въпросът ми е - колко е вероятно да успея да вменя това на брокер на когото аз се обаждам по обява за продан? От моя гледна точка той е агент/брокер на продавача (след като е listing broker - негова обява) и след като аз не съм го наелмал за мой агент да ми търси имот не би следвало да му дължа комисионна. Някой успявал ли е с подобен подход?

Само за пояснение, аз нямам нищо общо и не работя по начина по - който работят брокерчетата - комисионерчета в София. Не вися в офиса и не чакам на телефона.

Иначе за коментара - приеми, че ти плащаш не комисионна, а 3% върху сделката за продукта която ти продават. Продукт е оферираният от тях имот.

А това за двойното посредничество най - вероятно излиза от устата на емигранти, които не са в България и си мислят, че живеят в Центъра на света, ама то е друг коментар
Ако някой се чувства засегнат да казваsmiling smiley)))
28-05-2007 - 08:59:19
avatar
zlostyr Написал:
-------------------------------------------------------
> П.П. Защо тук не се изказва нито един брокер, да
> защити честта на съсловието някак

Човека предварително се извини та затова не се обаждаме winking smiley

"Като става дума за "БРОКЕРИ" там вече положението е друго
Предварително се извинявам на тези които си разбират от работата и си я вършат както трябва (това го казвам сериозно)"





Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: ЕКСПЕРТИ И БРОКЕРИ ?
28-05-2007 - 18:03:15
avatar
Продавач, това което си написал все пак е малко извадено от контекста. Ето и следващите няколко изречения:

Като става дума за "БРОКЕРИ" там вече положението е друго
Предварително се извинявам на тези които си разбират от работата и си я вършат както трябва (това го казвам сериозно)
В повечето случаи целта на "БРОКЕРА" е да ви докара до предварителния договор и да си прибере комисионната, не го интересува нищо друго.
Който се е занимавал с тези хора със сигурност е чувал: Бързо че има и други клиенти
бързина се изисква когато се ловят бълхи .


Т.е. има и такива, които си вършат работата, НО.... "В повечето случаи целта на "БРОКЕРА" е да ви докара до предварителния договор и да си прибере комисионната, не го интересува нищо друго."
Демек повечето не са цвете за мирисане - средното ниво в бранша е много ниско, мисля че това е искал да каже nikoj, не мислиш ли winking smiley
всеки път едно и също...
28-05-2007 - 19:41:35
avatar
Демек това е мнението на някой според опита му с един или двама брокери и съответно се вади извода, че "всички" са такива, а това както добре знаем изобщо не е такаsmiling smiley За това за 365 875 909 пъти съм казвал, че когато си недоволен от някой напиши от кой си недоволен!!!

Как звучи това:

"Вчера ядох в един ресторант и освен, че сметката беше много дебела - вечерята не беше на нужното ниво, защото предолагам, че готвача се интересува само от заплатата си и не готви добре! Аз повече няма да вечерям в ресторанти, защото нищо не струват и само гледат да ти вземат парите и ти искат дори и бакшиш сервитьорите! Ще си ям хляб и сирене от магазина или директно от вносителя на сиренето ще си купя осем тенекии със сирене и ще спестя ехееее - заплатата на готвача, тази на сервитьора, тази на управителя на ресторанта и т.н.!
Според мен всички рестиранти сервират некачествена храна и са с лошо обслужване, защото вече ядох в два и после ме болеше корема цяла нощ...е може би е било защото преядох, но по-скоро е защото ми взеха парите в този гнусен ресторант! Много некоректни тези готвачи и изобщо никога не влизайте в ресторант яжте си на крак баничка и ще сте си супер!"


:crazy: :} clap:

Този стил да ви е познат???? Да не би да ви прилича на едно друго мръкнане????
Повредата е именно във вашия телевизор и всички прилики с истински лица са РЕАЛНИ :} Само бранша е смененsmiling smiley
Дали трябва да си извадим извода, че всички ресторанти и готвачи са пълна измет според васsmiling smiley? Или трябва да не говорим в множествено число и да казваме кой е ресторанта и готвача или агенцията и брокера как смятате moody smiley: moody smiley: moody smiley: moody smiley: moody smiley: moody smiley: moody smiley: moody smiley: moody smiley: moody smiley: moody smiley: moody smiley: moody smiley: moody smiley: moody smiley:

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: ЕКСПЕРТИ И БРОКЕРИ ?
28-05-2007 - 23:48:29
Е аз като казах,Продаваче,за името на агенцията и брокерите,каква беше реакцията ти?Подигравателно-оправдателна!Ми мноого професионално изказване-да си го оправят тия,дето са го омърляли.Ти как би постъпил? clap:
Re: ЕКСПЕРТИ И БРОКЕРИ ?
29-05-2007 - 11:37:25
avatar
Продавач,

След като първия ти опит да изтълкуваш думите на nikoj малко по-иначе се оказа неуспешен winking smiley сега се опитваш да обясниш всичко с мрънкане smiling smiley

Аз няма да отрека, че ние българите по принцип сме си недоволни и мрънкащи хора smiling smiley Проблема обаче е там, че има и хора които са доволни от ресторанти, а за доволни хора от брокери на НИ не съм чувал.

След като искаш имена на агенции ще ти кажа:
Миналата година няколко месеца се разправях с една "брокерка" от Адрес(една от най-големите фирми). След като няколко пъти и казах какво точно търся, какви квадратури, какви квартали и цени ходихме на 10-на огледа, от които един не отговаряше на моите изисквания. Иначе се скъса да му убеждава колко е било хубаво преходното или какъв кеф е да имаш скосявания и как за парите, които искам нямало нищо. Ами като няма - не ми губи времето с безмислени огледи - кажи ми няма и това е. Ама нали трябва да се вземе комисионата, да ме накарат да купя нещо, то не бяха убеждавания, разни много хитри номера от рода на "миналата седмица имаше още два такива, ама ги купиха" или "строителя ще вдига цената другата седмица" и прочие цигании. И накрая за тази "услуга" трябва да и дам 1000+ евро комисиона - как да съм доволен от брокерите. :g:

И след като 365 875 909 пъти си казал, когато някой е недоволен да напише от кого е недоволен, айде кажи един път и някой, от когото са доволни. Сигурен съм, че още на другия ден ще ги опюят здраво....



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-05-29 11:52 от zlostyr.
Re: ЕКСПЕРТИ И БРОКЕРИ ?
29-05-2007 - 11:51:19
avatar
Последно: оценка на бранша като цяло дава и брокер111 тук:

forum.imoti.net/read.php?6,64722,page=2

"Истината е, че в София я има я няма десетина свестни брокера. Всичко друго е пасмина и само " комисиона " им е в устата. Затова постоянно ревът във форума, че нямало работа и подобни глупости."

и във следващия пост:

"Брокер съм да. Тъпото е, че заради подобни екземпляри хората мислят, че всички брокери за измършавели за комисионна боклуци. Жалко нали.
Май е кофти когато човек от бранша изкарва на бял свят действителността в пазара на имоти в София."


Друг цитат от коминче по същата тема:

"За АНИ няма регламент,няма закони.Пълна боза.Всеки смята,че може сам да си е брокер,или да работи като брокер.ДА,ама НЕ!"

Свърших с цитатите smiling smiley
Мисля, че няма нужда да ги коментирам.
Re: ЕКСПЕРТИ И БРОКЕРИ ?
29-05-2007 - 15:56:06
Да,няма смисъл да коментирате.Това ,което сте постнали като цитати са
преднамерено избрани и ако не действахте първосигнално,щяхте да вникнете в
целия текст/не визирам само моя пост/и щяхте да разберете,че и нас ни дразни бурена в градинката на недвижимите имоти,но трудно можем да го прочистим сами.
Какво да се прави,като цялата поляна-милата ни държава, е буренясала.За това са и тези призиви,когато сте недоволни от нещо и някой,ми кажете му името.Ако имате предложения-изложете ги.Да,има недоволство-и от страна на АНИ,и от страна на клиенти.Но нали постоянното недоволство води до прогрес.Нека недоволстваме,но нека не е по този махленски начин.
Що се отнася до похвалите-моля,няма нужда.Ако някой клиент се връща в агенцията втори път и води свои познати-е това е похвалата!Другото е само пудра.

Нека не превръщаме този форум в "ЖЕНСКИ ПАЗАР" :cry:
Re: ЕКСПЕРТИ И БРОКЕРИ ?
30-05-2007 - 11:27:24
avatar
Във какъвто и контекст да поставиш това:

"Истината е, че в София я има я няма десетина свестни брокера. Всичко друго е пасмина и само " комисиона " им е в устата. Затова постоянно ревът във форума, че нямало работа и подобни глупости."

значи само едно - на поляната освен бурени друго почти няма. Останалите приказки от рода на "Каквато държавата - такива и АНИ" са замазване на положението и само наливат вода във воденицата на емигрантите.
Re: ЕКСПЕРТИ И БРОКЕРИ ?
30-05-2007 - 12:38:45
avatar
Браво Zlostyr,

Така е като не можем да си оправим собствените бакии, обвиняваме държавата.

Аз искам да призова и брокерите да пишат за некоректните си колеги и техните номера. Ако написаното е истина, не могат да ги обвинят в клевета или нелоялна конкуренция.

Освен това - свестните от бранша на посредничество в НИ, трябва да поискат и работят за въвеждане на правила, стандарти и спазването им.

Докато не го направят - тяхната защита е в стил "ЖЕНСКИ ПАЗАР" .


Блондинка по душа
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход