Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)

Публикувано от Ivel 
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
11-04-2007 - 10:33:22
Иванке ти тотално не си в час

Кредитекс в Бг предимно изкупува проблемни кредити, а не да отпуска такива
т.е. когато Булбанк или друга банка има несъбираем кредит, го продава на Кредитекс на по-ниска цена и те те погват те а не банката, това е друга практика и то по цял свят... ама каво ли съм седнал да обяснвам..

това няма нищо общо с институциите описани в статията

така че четеш и виждаш това което искаш ... и обявяваш другите за кви ли не ...

smoking smiley

Ако банка е отпуснала милиарди на други кредитни институции и те фалират, мислиш ли че тази банка ще оцелее ... ?

Аз расъждавам за разлика от други хора дето само преписват smiling smiley
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
11-04-2007 - 10:36:25
А и поствам статии за тези които могат да четат и да расъждават
всеки да си ги интерпретира както му харесва smiling smiley

едно е да гледаш, друго е да виждаш smiling smiley
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
11-04-2007 - 10:47:13
NEW YORK (Reuters) - Citigroup Inc. (C.N: Quote, Profile, Research), the largest U.S. bank and one of the largest U.S. mortgage lenders, is telling brokers that on Monday it will stop making some riskier home loans, documents obtained by Reuters show.

вчера нямаше проблеми, днес май има вече и бързат да прекратят някой дейности свързани с ипотеки, а утре?

о забравих пише това били едни от основните им дейности smiling smiley

а да сте чували за фактически или формален фалит, май стана сложно а?
аз съм тъп и не мога да обяснявам такива работи ... spinning smiley sticking its tongue out
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
11-04-2007 - 11:24:14
На вси4ки отдавна е ясно, 4е си тъп(а) kamikadze. Добре е, 4е сам си призна. А това, 4е си въобразяваш, 4е разсъждаваш е интересно. Ве4е вси4ки видяха, 4е всъщност постингите ти са пълни само с обидни думи и недоказани твърдения. Дали пък наистина ако City Group спре "riskier home loans" това озна4ава факти4ески фалит? Хайде, 4акам с нетърпение да излееш обидния си арсенал и върху мен.
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
11-04-2007 - 12:08:30
Жива торпилке,

Вижда се кой не е в час smiling smiley

За Кредитекс: значи, само само изкупуват проблемни кредити, а не отпускат кредити?

Виж: [www.imoti.net]

Цитат: "Целевата група на "Кредитекс" са клиенти, които са отблъснати от всички банки поради една или друга причина.(било от обслужване, било от бюрокрация, било от финансова неграмотност на кредитните анализатори). Там те намират това, което не може да се намери в една банка - вникване в проблема и максимално бързо и коректно обслужване. "

и още: "Предимствата на такива фирми е, че не са толкова инертни като система и начин на работа с клиентите, както са повечето банки у нас. Ако поне имате малка представа от пазара на ипотечни кредити в една страна, която има толкова добре развита политика в ипотечните кредити като САЩ, там има много такива фирми. Това е първата такава в България, разбира се, но си е напълно законна и ясна по отношение на това какво предлага и какви са условията. "

и още: "А иначе е нормално зато нова фирма, с все още не много клиенти да действат бързо и максимално коректно, за да си изградят добър имидж. Сега е момента да са бързи, когато нямат много клиенти. А и те просто запълват пазарна ниша, която банките по обясними законови (и не само)причини не могат да запълнят."

и още: "Една от последните създадени финансови институции у нас е Кредитекс, нарекла се магазин за кредити. Тя предлага заеми на физически лица и фирми с обезпечение ипотека на недвижим имот. "

А ако нямат достатъчно клиенти за кредит (поради лош имидж или лоша реклама или все още неразвит вторичен ипотечен пазар у нас) и дейността им предимно се изразява в купуване на проблемни кредити от банки, тов аспоред теб значи, че ако аз ида да тегля кредит от тях, те няма да ми дадат? smiling smiley

А да си чувал за диверсифициране на портфейлите на банките? И да не си мислиш, че банка от ранга на Биохим ще изсипе на Кредитекс такова количесто от ресурса си, че да стигне до фалит, ако Кредитекс фалира? Или която и да било банка? Да си чувал за управление на риска в кредитирането? И изобщо, какво си губя времето да ти отговарям?!

Да продължавам ли да пълня нета с боклук само за да покажа на един тъп колега, че наистина е тъп?

Извинения на всички форумци за плявата, постната в от мен отговор на Kamikadze.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-04-11 12:16 от Joan.
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
11-04-2007 - 13:54:30
Иванке,

и аз не искам да размивам форума, но това което казаваш е същото, което и аз писах по-горе. т.е. Ако клиент дължи на Глобул 200 лв. сметка и не си плати 3 или 5 месеца, го дават /продават/ на Кредитекс.
Това не ознава че Кредитекс му отпускат кредит нали?

всъщност когато една банка продаде лоша ипотека на такава институция, макар и на не много голяма печалба, тя не се брои вече за банката. Хитро а?

Това че се наричаш "магазин за кредити" не означава че това ти е основната дейност.
Продължавайте да четете рекламни брошури и си вярвайте в измислици.

виж EuroLine или Транскард повече отговарят на споментатите характеристики за кредитни небанкови институции

Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
11-04-2007 - 14:38:46
Жива торпилке,

Дали им е основна дейност зависи от това дали има баламурници да им се ловят. А не от това какво те предпочитат - не мислиш ли, че ако можеха, нямаше да отпускат те самите кредити пред това да изкупуват проблемни такива? Само че, колкото и да изглежда баламурник българинът да се заробва с кредити, май не е чак такъв като американеца (или още има време да стане), затова и такива като Кредитекс ще почакат да си ловят кредитополучатели, дотогава ще са прекупвачи.

Ако Евро лайн и Транскарт отпускат ипотечни кредити за жилища (което не знам), тогава наистина могат да се сравняват с описаните фалиращи sub-prime lenders в САЩ.

Хайде да се върнем на основното - на 3 октомври ти каза, че след 6 месеца най-много ще може (питащата тогава) да се купи същия имот, който си е харесала (в БГ, не в САЩ) на половин цена (мога да намеря линка, ако е необходимо). Сега сме вече 6 месеца и половина след това, пък нещо не виджам оферти на половин цена от тези през октомври.

Нещо да коментираш?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-04-11 14:40 от Joan.
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
11-04-2007 - 14:50:04
"Магазин за Кредити" е ркламно изречение, не знам кой е тъп вече,

Много ясно че няма да тръгнат да се рекламират като "Събирачи на кредити" smiling smiley

щото от тези дето тормозят хората до дупка за неплатени задължения към банки и фирми, никой или поне само Иванка ще отиде да си вземе кредит с лихвен процент 25 smiling smiley

това с прогнозите сме го дъвкали и пака казвам че си оставам на същите позиции, аз мога да чакам /имам търпрние и воля/ smiling smiley
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
11-04-2007 - 14:56:24
Между другото поздравявам хората които сас е нагърбили с трудната задача да събират задължения по легален път.
За да се научат българите освен да вземат пари, че трябва и да си плащат задълженията. Това ще е много плоезно за икономиката и финансовата дисциплина на индивида.
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
11-04-2007 - 15:40:11
Въпорсът е до къде ще идат цените, докато ти ги чакаш да паднат smiling smiley

Не можеш да чакаш, след като си се ангажирал със срок, ако беше казал 12 месеца, тогава щеше да имаш време да чакаш.

Така или иначе, прогнозата ти беше за 6 месеца - значи, просто се издъни с нея. Но това е трудно да бъде признато нали така? smiling smiley Малка грешка в тайминга smiling smiley

Ако си на същите позиции, би следвало да си актуализираш прогнозата, защото времевия й хоризонт вече изтече. Та сега какво казваш, че цените вече паднаха наполовина ли? Или ще паднат наполовина до......?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход