Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

СПРЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ 2 !!!!!!!!!!!

Публикувано от nikoj 
СПРЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ 2 !!!!!!!!!!!
10-03-2007 - 12:21:20
Наистина на медиите не може да се вярва на 100%,но все пак от време на време се
появяват интересни статии. Това, че цените на недвижимите имоти в София задминаха цените в Берлин видяхме ли го? Логичния въпрос е: Ами заплатите?
Те май малко са поизостанали.
Прави ли му на някой впечатление,че доста от обявите започнаха да се заседяват
повечко време.Най-вероятно хората чакат да се вдигнат цените 2 пъти както в Естония и тогава да започнат да купуват smiling smiley
Искам да ви напомня, че цените в българия започнаха да се покачват много преди да станем страна членка на ЕС. От друга страна това че от 01.01.2007 по документи сме в ЕВРОПА нищо не означава (това все пак е БЪЛГАРИЯ) думата спекула е разпространена в цял свят,но специално тук нейното значение има 100%-това тежест.
Не искам някой "колега" да се сърди,опитвам се да бъда релист.Действително е въз-
можно поскъпване на недвижимите имоти (ново строителство) като най-честото обяснение ще бъде по-доброто качество .Все пак доста хора се захванаха със строителство и все по някакъв начин ще трябва да се конкурират.Второто което ще бъде от значение е да го наречем условно "степен на завършеност" Нали всеки който
купува веднага смята ОЩЕ КОЛКО ПАРИ ЩЕ ТРЯБВАТ (не говорим за обзавеждане)

Наистина ако се увеличат заплатите и банките свалят лихвените % е възможно още малко да се покачат цените на старите недвижими имоти отпреди 30 и повече год. но все пак как ви се струва обявата:

Продавам Москвич 408,ляти джанти,ел.стъкла,ел.огледала,цвят сив металик,страхотна уредба и т.н цена 10 000 ЕВРО smiling smileysmiling smileysmiling smiley
най-вероятно всичко това може да струва и много повече,но все пак е Москвич нали?

Знам че ще има доста хора, които ще кажат, че тук няма място за сравнение, може и да са прави,но идеята е че хората оределят някаква цена която са склонни да дадат.
Нататък играе роля спекулата,но и тя има граници.
Дали тя не си изигра ролята,ще видим,но моето мнение е че цените отдавна са подминали максимума(старото строителство), съобразно условията на живот в България.

Както вече се уточнихме,това е мое мнение и не ангажирам никого с него smiling smiley
до следващия път.





Re: СПРЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ 2 !!!!!!!!!!!
11-03-2007 - 16:12:51
Така е , nikoj
България е в дъбока криза и няма изгледи да я превъзмогне скоро. Напротив, нерешените, натрупани с години стари проблеми се задълбочават и се допълват с нови/ по-голямото социално разслояване, етнически, демографски.../. Колкото и да се опитват икономистите да ни обясняват колко добре е "макроикономическата рамка", тя няма никакво пряко отношение към житието на българина. Разбира се винаги има изключения smiling smiley Б-Я не е дори вече чиста страна....
Всички знаем колко сигурен и спокоен е живота ни :cry:

Цените на имотите, обаче растат, което само показеа ,че не само наказателните ,но и икономическите закони тук са с особено приложение.
По соц. времето, когато искаха да вдигнат цената на нещо се създаваше изкуствен дефицит. После същата стока се появяваше с по-висика цена. Сега е невъзмижно да скрият под тезгяха построените жилища и тактиката е друга. Вдигане на цените до невъзможни нива и последващо леко намаление. Важен е психологическият ефект. Купувачът плаща същия продукт на много по-висока цена и отгоре на това е доволен :crazy: Така ще е докато се поддаваме на хипнози.
Вече доста хора се попариха от големите заеми и ми се струва , че хората около мен предпочитат да отложат покупки , а не да заборчняват.

Колкото до старите апартаменти, докато цените на новите растат ,ще растат и на старите. Има хора които ги предпочитат.
Re: СПРЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ 2 !!!!!!!!!!!
12-03-2007 - 00:51:24
nikoj Написал:
-------------------------------------------------------
>
> Наистина ако се увеличат заплатите и банките
> свалят лихвените % е възможно още малко да се
> покачат цените на старите недвижими имоти отпреди
> 30 и повече год. но все пак как ви се струва
> обявата:
>
> Продавам Москвич 408,ляти
> джанти,ел.стъкла,ел.огледала,цвят сив
> металик,страхотна уредба и т.н цена 10 000 ЕВРО
> най-вероятно всичко това може да струва и много
> повече,но все пак е Москвич нали?
>


А как ти звучи следната обява?

Продавам чисто нова Дачия, без ел. стъкла, без климатик, без лети джанти, тече й маслото... за 10 000 евро.

Много хора предпочитат да купят старо жилище /напел, ЕПК/ 80 кв.м, в лошо състояние. Да "вкарат" 7-8 хил. евро за ремонт, отколкото 100 кв.м /реално 80 кв.м./ на шкакловка и замаска, строено по-калпаво и от панелката, без нормална улица до него и тн....

Колкото и да се пише в тоя форум, че пазара се регулирал от търсенето и предлагането, не трябва да изключваме влиянието, което имат медиите защото зад тях стоят хора с интереси значително по-големи от нашите.
Re: СПРЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ 2 !!!!!!!!!!!
12-03-2007 - 09:33:00
Вижте, не е възможно на всяка улица да се копае дупка, резерватите да се обявяват за вилни селища и т.н. всички малоумия като се почне от градоустройството, мине се през другарите в парламента, поземлените комисии , кметствата и се свърши с лелята в общината и на този фон , при това в пъти нарастнало търсене на строителни услуги и материали (обективно) да не се качват цените на тези услуги и материали. Оттук вече и крайният продукт се оскъпява. Елементарен пример - тухлите преди 2 месеца бяха 20% по-малко, бетонът също, желязото също, транспортът също.
И става като кокошката и яйцето.
Не си мислете, че алчните строители само вдигат цените, не те ще са първите, които ще изгърмят, ако са строили на свой риск и търсенето намалее.
Нещата са комплексни и би следвало да се разглеждат анализират в целостта им, а причините за ръста на цените (предизвестен или не - това е друг въпрос) са цял ред, не е една, не са две.
И само да вметна - за мен сравненията с Европа са абсолютно неуместни. Няма европеец, който да запали колата, да купи на борсата банани за 1 лев и да ги продаде за 1.80 на пазара, примерно. Така е с лекарствата, с дрехите, със строителството (все още), почти навсякъде. Работи се на ура, сега и като за последно, с огромна за европейските представи норма на печалбата. И ръста на цените го потвърждава. Става дума за огромна маса недекларирани доходи, чисти мръсни, всякакви и за едни пари които миналата година в един доклад се оценяха на десетки мислиарди годишно. Е, за какво намаляване на търсенето говорим.
Просто за да търсим икономическа логика сравнима с норамалната - във Виена, Берлин, Прага, чиито цени гледаме, трябва да имаме сравними икономически закони, икономическа база. А такава, за съжаление няма и мисля още дълго няма да има, докато не ни принудят да я изградим и докато държавата не се заеме и подчинят частните си интереси на това, което се иска . А тва ще стане трудно.
Така че, за мен сравненията са безсмислени. Засега.
Re: СПРЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ 2 !!!!!!!!!!!
12-03-2007 - 10:04:50
само заглавието е истинско - останалото - словоблудство от най-ниска проба
Re: СПРЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ 2 !!!!!!!!!!!
12-03-2007 - 10:07:26
Ние вече сме в Европейския съюз, но сме с изпитателен срок- още сме "чираци". Ще ни поучават и съветват, неофициално, от свободните медии ще ни заливат с кал,но никой няма нищо да ни принуждава. Ние сами като избиратели трябва да принудим хората които сме избрали да си вършат работата. Докато болшинството от гражданите на Републиката не разберат, че те са основният работодател, нещата така ще си продължават. А нашите медии много лесно могат да бъдат опровергавани- с документални факти, така както е в нормалния свят. Е, да ама нещо "подлога" дреме, имам чувството че даже го и няма - гражданското общество, избиратели, електорат или както искате го наречете, названията са различни, но съдържанието е едно и също. Това дето все чакаме отнякъде нещо, дядо Иван ли ще е, чичо Сам ли, Европата или дявал знае какво е жестока работа - прилича ми вече на генетично увреждане. Това са едни такива мои "невчесани мисли", явно и аз си имам доста "увреждания", но се боря сам и не разчитам на никого и ето на още съм жив, мърдам де, за ужас на доста мили хора, господ здраве да им дава. Майтап бе Уили, не трябва да започваме седмицата с "отрицателна " енергия.
Re: СПРЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ 2 !!!!!!!!!!!
12-03-2007 - 10:14:51
да спре с глупостите може само Неглупав човек - за останалите е невъзможно ))))))
Re: СПРЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ 2 !!!!!!!!!!!
17-03-2007 - 04:45:54
Хей, хора , как си позволявате да пишете без одобрението на пунди !
:}
Re: СПРЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ 2 !-ONORE
17-03-2007 - 05:02:16
Охооо Оноре , ранобудник или ранобудница ))))))))))))))))))
разрешавам ти да пишеш , но умната
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход