Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Анкета: Къща (сглобяема или тухла) или апартамент?

Публикувано от misty 
Re: Анкета: Къща (сглобяема или тухла) или апартамент?
19-01-2007 - 12:22:34
Интересно къде във Волуяк е щом детската градина е далече? Някъде към гарата ли?
Не се заблуждавай за стойността на "голата земя". Тя се продава много по-лесно от къща и цената и в момента ще е поне 45-50 евро на квадрат ако е в регулация.
Re: Анкета: Къща (сглобяема или тухла) или апартамент?
19-01-2007 - 12:25:52
до колкото съм виждал сайтове за сглобяеми къщи, мисля че си струва

Аз лично имам намерение да рискувам с такава къща

Като гледам проблемите на новото строителство, по-добре американска smiling smiley

на времето взех сгъваема деска кошарка и всички ми викаха че съм луд, /че ще се счупи бързо, традиционните издържат повече и т.н./, а вече 7 години я ползвам /и за второто/ smiling smiley, така че по някога новаторите печелят
Re: Анкета: Къща (сглобяема или тухла) или апартамент?
19-01-2007 - 12:29:47
avatar
Ще изпратя поне 6-7 линка, но нека да е до края на рабпотния ден, защото отивам на една спешна разходка извън София и като се върна ще ги изпратя няма проблеми.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Анкета: Къща (сглобяема или тухла) или апартамент?
19-01-2007 - 12:55:01
avatar
Мисти,

Моето мнение е сега малко апартаментче в краен квартал, а след години продаваш апартамента и строиш къща.

Щом бързаш, а и имаш малко дете по-добре купете малко готово жилище (можеш да ипотекираш земята). Поживейте няколко години, порадвайте се на живота.

После продаваш апартамента, дори и да не е изплатен до края. Стойността му поне ще се запази, а вероятно ще се вдигне. Съотношението готово жилище/стоеж на къща вероятно ще се запази.

Е решението разбира се е Ваше.

Зависи живяли ли сте в къща, ще можете ли да свикнете.

Знаеш ли как се поддържа двор, само да го изчистиш колко е трудно. И къщата иска много поддръжка, не само отвътре (като апартамена), но и отвън. Ще имаш ли време да се занимаваш. Ако не работиш ОК, но ако си по цял ден на работа?

Аз съм родена и израснала в "село с трамвай", което е много по-близо до центъра от любимия на всички Младост-4 (15-20 минути с кола). Преходът да живея в апартамент беше кошмарен и траеше над 5 години.
После с мъжа ми живяхме 2 години в къщата и той все казваше, че се чувства като че "отива на затънтен курорт". Сега си спомняме за този период като за кошмар и за нищо на света не искам да живея в къща, поне докато се пенсионирам, но дотогава има многоооооооо време.



А за детето - в крайните райони има много градинки и свободни пространства. Предимството е, че там ще има и други деца, с които да играе, ти ще намериш нови приятели и т.н

Успех и пиши какво сте решили
Re: Анкета: Къща (сглобяема или тухла) или апартамент?
19-01-2007 - 13:55:00
misty,

Ако твърдо сте решили, че за вас къщата е по-добрият вариант, то със сглобяема къща ще се справите много по-лесно - става наистина в пъти по-бързо от тухлената, а и с фирмата изпълнител може да договорите цена до ключ. Така лесно ще си планираш и оптимираш разходите. Приятелите, за които споменах, си я поръчаха в Брацигово и само си подготвиха основите (изкоп + изливане). След като основата беше готова, къщата я сглобиха за около месец. Тя е на един етаж около 120 кв.м. Има спалня, детска, баня, тоалетна, килер, хол с трапезария и кухня и голяма веранда отпред. Изпълнението беше до ключ, като сами си избраха материалите, които им вложиха вътре. Стана страшно кипра и вече 3 години нямат проблеми с нея (говоря за качество). Тогава им излезе някъде към 30 000 лв. всичко. Сега колко ще струва нямам и идея. Фирмите в BG за сглобяеми къщи работят с типови проекти, които излизат по-евтино, или пък може да ти направят и проект. Знам, че също предлагат и изваждането на всички разрешителни за строеж, които ти с дете и мъж в командировка доста трудно ще се справиш. Но и каквото да изберете, няма да ви е лесно! Успех! clap:
Re: Анкета: Къща (сглобяема или тухла) или апартамент?
19-01-2007 - 19:16:14
misty,
Разбирам отлично защо ви тегли към къща. Не се оправдавайте и не търсете причина - това си е вътрешно убеждение и ако съпругът ви го споделя, не се колебайте! Мога да ви помогна с простичко решение за свястна и уютна къща. Все пак ще ви трябва проект.
Отливате си основи, плоча кота 0, на половината площ колони и плоча за втори етаж. На останалото - дървена конструкция (5/10 и 2 х 5/10) за оформяне на помещенията и трискатен покрив битумни керемиди. Върху втората плоча - същото (евентуално покривът дву- или четирискатен). Външни стени ОСБ от най-тънкото, ЕРS 4 см на винтове, мрежа, шпакловка, фасадна боя; преградни стени гипсокартон, може с метални, може и с дървени профили; таванът може да остане на ламперия, може и водоравно - дърво, гипсокартон или каквото решите. Нататък довършването е стандартно. Изпълнява се за около 2 месеца като груб строеж. Не правя сметки, но трябва да е поне наполовина от цената на сглобяема къща. Част от приземния етаж може да е с тухли - за котелно, комин и др.
Правя си подобно нещо - кухня, баня, тоалет на колони към втори етаж - и става повече от прилично. Избрах тази рецепта не само за икономия, а и заради бързината, лекотата и кефа да работиш с дърво.
Re: Анкета: Къща (сглобяема или тухла) или апартамент?
25-01-2007 - 16:59:45
Миналата година построихме къща. С тухли, на един етаж с две нива. Попаднахме на много добър майстор. Вдигна я за 10 месеца. Излезе около 50 000 лв. Е, не е много голяма - 80 кв.м. - чиста площ, но я направи от основите до ключ. Нито сме се разправяли с купуване на материали, нито с носенето им. Не е страшно да строиш, лесно се вадят и разрешителни и проекти. Успех и на вас.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-02-01 13:36 от viko.
Re: апартамент или сглобяема къща според мен
06-02-2007 - 15:28:33
Dobar den na vsichki.Velchev razbiram te napalno kak se chustvash i az na tvoe miasto bih bil tolkova nerven i taka nastroen kam vsichki proizvoditeli v bg.prochetoh dosta forumi nazad vav vremeto ichestno kazano se obarkah mnogo. ne razbiram mnogo ot stroitelstvo i imenno tova e prichinata da se orientiram kam toia tip stroitelstvo.nai veche spestiavash vreme i nervi s taia ili onaia brigada na stoiko ili nenko pianici i tn.Velchev ochevidno e che veche gi chuvash nestata dosta za tova te molia pogledni tozi sait i mi kazhi kakvo mislish-"Interline-bg.com".ako mozhesh se distancirai ot predishnia ti opit.vse niakoga niakoi triabva i da pochne da raboti kakto triabva.Govoril sam edin pat s choveka-sobstvenika na firmata i mi izglezda svesten.Blagodaria predvaritelno za pomoshta i otdelenoto vreme
Re: Анкета: Къща (сглобяема или тухла) или апартамент?
16-02-2007 - 17:45:25
При избора апартамент/къща трябва да се огледа дали има постоянно живещи съседи. Едвали ще сте спокойна сама в къщи ако наоколо няма никой.
Как е достъпа през зимата, чисти ли се снегът или ще разчитате на себеси. Имайте предвид, че разходите при живот в къща обикнавано надминават очакванията.
В "американските къщи" не ми харесва липсата на тухлени стени, които действат като температурен акумулатор, което я прави термо-нестабилна. В следстви на което през пролетта и есента когато има големи температурни разлики може да се наложи да се охлажда през деня и отоплява през нощта. Според познат който беше на гурбет в Англия и строи и живя в такива, проблем била и шумоизолацията която е такава, че като идеш по малка нужда всички в къщата разбират.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход