Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Snimka
Възстановяването на парите ще е за сметка на централния бюджет еднократно или на траншове според необходимостта на отделните ведомства от спешни разплащания
В срок до 1 февруари ще бъдат възстановявани средствата по сметки и депозити на бюджетните организации в КТБ, налични към 30 ноември 2014 г. Това реши днес правителството. Възстановяването на парите ще е за сметка на централния бюджет еднократно или на траншове според необходимостта на отделните ведомства от спешни разплащания.

Според приетото решение възстановяването ще се извършва в левове. За бюджетните организации, които имат средства в чуждестранна валута, е предвидено да се приложи обменният курс на БНБ за съответната валута към 30 ноември 2014 г.

Средствата по сметки и депозити на бюджетни организации в КТБ ще се трансформират в безсрочен безлихвен левов депозит на централния бюджет с титуляр Министерството на финансите, при запазване на съответните обезпечения, включени в Закона за публичните финанси, а сметките и депозитите на бюджетните организации ще бъдат закрити.

PS: Нещо за нови данъци си писахме!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход