Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Фактор ли е парното при покупката (сената на апартамент) ?

Публикувано от portokal 
Фактор ли е парното при покупката (сената на апартамент) ?
29-10-2014 - 14:15:28
ако си купя апартамент в софия които е към топлофикация мога ли да наследя активите и пасивите му към топлофикация от предишния собственник? да не се окаже че дължа освен цента на апартамента + още няколко хлядии за парното му ? Фактор ли е парното при покупката (сената на апартамент) ?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2014-10-29 14:15 от portokal.
Re: Фактор ли е парното при покупката (сената на апартамент) ?
29-10-2014 - 15:59:05
avatar
Принципно при покупка на имот се представят последните квитанции за платени ток, вода, ТЕЦ, та дори и някаква "хвърчаща" бележка от домоуправителя на входа за липса на задължения на дадения апартамент към общите такси към сградата. Когато се засекат показанията, се извършва нулиране на имота към всички външни инстанции. Нулирането става като от пазарната цена се прихванат непогасените задължения. Така си получават имота чист спрямо външния свят.
Това гореописано нотариусите не ги вълнува, затова трябва купувача да си върже гащите.
Когато сделката е чрез агенция, брокера трябва да съдейства за защитата на купувача.

Portokal, май пишеш от Германия за покупка на имот в Бг.
Пиши два реда, защо не инвестираш в немско.
Успех!
Re: Фактор ли е парното при покупката (сената на апартамент) ?
29-10-2014 - 17:18:07
задълженията са лични така че нема проблем
Re: Фактор ли е парното при покупката (сената на апартамент) ?
29-10-2014 - 17:54:29
Задълженията до датата на покупката не те вълнуват, няма тук брокери, нотариуси и други, с копие от нот. акт си вадиш нови партидни номера и започваш да си плащаш, миналото не те интересува, задълженията към Топлофикация , Софийска вода, към етажната собственост, към ЧЕЗ до датата на придобиването от теб на имота не са твои.
Re: Фактор ли е парното при покупката (сената на апартамент) ?
30-10-2014 - 00:28:37
По принцип е така-новият собственик не дължи старите сметки. Даже по новата наредба при продажба страните са длъжни да поискат отчет на уредите.
Но на практика...не се откриват нови партиди, а се прехвърлят старите, с все задълженията.
Апартамент с парно не бих си купил ако ще на без пари да е. Там нещата са 100% измама.
Re: Фактор ли е парното при покупката (сената на апартамент) ?
30-10-2014 - 06:07:12
"не се откриват нови партиди, а се прехвърлят старите, с все задълженията. "- категорично невярно !
Re: Фактор ли е парното при покупката (сената на апартамент) ?
30-10-2014 - 12:07:44
avatar
Във ВиК Варна не сключват нов договор докато не се изплатят всички задължения до деня.
Който иска да купува апартаменти с неплатени води за 500-600 лева, че и повече.
Re: Фактор ли е парното при покупката (сената на апартамент) ?
31-10-2014 - 21:47:53
да в Германия сам Frankfurt Am Меин,занимавам се точно с недвижими,имоти.за сега нямам собственност в България,нито мисля да придобивам такава.от 2 години наблюдавам пазара на имоти в Германия и мога да твърдя че цените на имотите тук са в най лошия случаи,равни (при равни други условия) на тези в София.а в доста случаи е дори по ефтино отколкото в София.интереса от чужденци към закупуване на имоти в Германия е голям! много голям в това число и от българи.основно се купуват малки studia с цел отдаване под наем-доходноста е висока,а получаването на наема е гарантирано от договор и от кредитните -банкови институции.ако наемател не плати наем до 7 дена му се blockират всички сметки в Германия това е равно на смърт smiling smiley)) просто варианта наемател да не си плати е нищожен.понятие като имотни измами несъществува.вече има цели блокчета,квартали ниско строителство,които са собственност на българи и се отдават под наем.за мое учудване българина се оказа доста ценен клиент и е добре дошъл в Германия . не съм страна в някакъв Конфликт от бг продавачи стещу купувачи.просто следя пазара,как се развива.лично моята прогноза е че нещата в българия икономически не вървят на добре.политическа нестабилност,липса на сигурност,обедняване-понижаване на покупателната способност,финансова нестабилност и т.н...пожелавам успех на всички участници в пазара,защото сам сигурен че няма начин нечие нещастие да направи някого щастлив !



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2014-10-31 21:52 от portokal.
Re: Фактор ли е парното при покупката (сената на апартамент) ?
31-10-2014 - 22:02:11
лично аз съм придобил в Германия една къща 2 етажа 240 км (в която живеем с семейството си) и 3 офиса които отдаваме под наем.абсолютно всичките си доходи влагам в недвижими имоти в момента мисля да купя нещо в Лондон,но там ситуацията е малко по деликатна...има проблемни квартали,докато в Германия няма "черни петна" и сигурноста е на много високо ниво.при закупуването на имоти в Германия,най деликатно се оказа ,прехвърлянето на партидите (газ,ток,вода) от един собственник на друг! също е интересен казуса наемател с договор.можете да купите апартамента но ако в него има наемател вече с договор към предишния собственник,не може да го пипнете с пръст.може да чакате няколко години докато му истече договора за наем ,за да го прекратите.естественно през това врмеме вие получавате наема.но ако искате да влезете да живеете не става
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход